Gå til indhold

’Masser af maskine. Masser af menneske’

Hi-Fi Scenen præsenterer De Eneste Tos ’Dobbeltliv’

Fredag den 14. november 2014 havde De Eneste Tos længe ventede album, ’Dobbeltliv’, premiere med en eksklusiv lytteoplevelse på et specialbygget, mobilt sound-system og artist-talk.

"Hi-Fi Scenen er en god undskyldning for at sætte sig ned og høre 39 minutters uafbrudt"
– Simon Kvamm - De Eneste To
Foto: Steen Elsted Rasmussen

Hi-Fi Scenen bød denne aften De Eneste To og duoens fans indenfor til en enestående forpremiere og lyttesession på deres imødesete udgivelse, ’Dobbeltliv’.

Allerede før De Eneste To slap ’Dobbeltliv’ fri, kunne Hi-Fi Scenen løfte sløret for duoens nyeste udspil på klubben Double Rainbow bag Godsbanen i Aarhus.

Publikum blev lukket ind i De Eneste Tos originale lyd- og lyrikunivers, og efter gennemspilning af ’Dobbeltliv’ på et specialbygget superanlæg introducerede bandet og deres producer, Tore Johansson, publikum for detaljer og arbejdsprocesser af duoen selv.

Carsten Holm fra P6Beat, var vært og hjalp publikum i gennem aftenen og interviewede Simon Kvamm, Peter Sommer og Tore Johansson omkring udgivelsen og arbejdet i studiet. 

Customized anlæg til De Eneste To

”Hi-Fi Scenen er en god undskyldning for at sætte sig ned og høre 39 minutters uafbrudt musik. Det er i hvert fald ekstremt sjældent, jeg selv gør det,” sagde Simon Kvamm fra De Eneste To forud for arrangementet.

Foto: Steen Elsted Rasmussen

Hi-Fi Scenen havde til lejligheden udviklet og bygget et transportabelt lydsystem, der tager form som et boomblaster-anlæg af en helt særlig kaliber. Dette vil fremadrettet følge duoen til koncerter, og publikum blev denne aften præsenteret for ’Dobbeltliv’ sammenhængende fra start til slut.

”I samarbejde med De Eneste To har vi ladet os inspirere af de utallige mobile sound-sytems, vi ser rundt omkring i gaderne og skabt et customized anlæg fra bunden fyldt med power og dynamik, som passer til netop deres lyd,” sagde Martin Kjær Skou, sponsorchef, Hi-Fi Klubben.

Mere mod USA end ned ad den tyske motorvej

Da Simon Kvamm og Peter Sommer i 2010 udgav deres debut som De Eneste To cementerede de en enestående musikalsk samhørighed, der kom til udtryk både musikalsk og lyrisk. Sammen fremviste de to musikere en særlig nærhed og fælles forståelse, der hurtigt vandt hjerter over hele Danmark.

Foto: Steen Elsted Rasmussen

Fire år senere er deres fælles musikalske vision for album nummer to realiseret, og lyden er blevet udviklet markant siden debuten.

“Den måde det organiske og det elektroniske kombineres er udviklet fra sidste album. Der er masser af maskine men samtidig masser af menneske bag maskinen. Man kan næsten høre, hvordan både mine og min bror Stefans hænder river og flår i knapperne,” fortæller Simon Kvamm, og Peter Sommer følger op: ”Guitarerne har fået en anden rolle med mere dybde og tryk på beatet. Man kan vel sige, at vi nu er mere kiggende mod USA end ned ad den tyske motorvej.”

“Vi har udfordret og leget en masse med den måde, vores stemmer lyder sammen, fordi de komplimenterer hinanden så tydeligt. Peter med den dybe – jeg med den høje,” siger Simon Kvamm

Dobbeltlivudkommer påSony Music / Copenhagen Records den 17. november 2014. 

 

Om Hi-Fi Scenen

Hi-Fi Scenen er et musikoplevelseskoncept udviklet i samarbejde mellem Hi-Fi Klubben og bureauet VOLUME. I 2013 premierede Trentemøller sit album ‘Lost’ i Koncerthuset i København, og Efterklang præsenterede albummet ‘Piramida’ ved et proppet arrangement i Vega, København. Senere fulgte verdenspremiere for When Saints Go Machine og The Mountains. Den legendariske hiphop-gruppe, Looptroop Rockers lod fans høre ‘Mitt hjärta är en bomb’ som de første på Hi-Fi Scenen under Öresundsfestival i Malmø, og Led Zeppelins remasterede albums blev introduceret synkront ved en lyttesession i de tre nordiske hovedstæder Oslo, Stockholm og København i maj 2014. Tina Dickow valgte i august 2014 sammen med Hi-Fi Scenen at premiere albummet ’Whispers’, og i dag spilles det nye Röyksopp-album ved et pre-listening event i Oslo.

Vi tror du vil kunne lide mere end bare denne side

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her