Gå til indhold

25 produkter

Pladespillere – retro, romantik eller rock’n’roll?

Vinyl og pladespillere har fået et enormt comeback, og flere og flere nyder den varme analoge LP-lyd. En seriøs pladespiller med en god MM- eller MC-pickup giver dig en lækker autentisk musikoplevelse. Nogle modeller har indbygget pickup-forforstærker (RIAA), så de direkte kan tilsluttes ethvert anlæg.

OBS: Gratis montering af pickup, når du køber i HiFi Klubben!

De fleste har en holdning til de gode gamle pladespillere. For nogle er de retro og cool, for andre er de romantiske og stilede. Uanset om du hører til i en af de to grupper eller har en helt tredje holdning til pladespillere, er du landet det helt rigtige sted, hvis du vil vide mere om de genopståede vidundere!

Efter en årrække hvor de fleste LP-plader stod og samlede støv på lofter og i kældre, er de igen blevet en fast del af indretningen og lydtapetet i mange hjem. Pludselig valfartede folk til forhandlerne og rev vinylplader ned fra hylderne, eller hentede dem op fra de gamle kasser, de havde været gemt væk i siden ungdomsårene.

Uanset om du hører til den generation, der havde store LP-samlinger, eller du er for ung til at have været med på bølgen i første omgang, er der rig mulighed for at være med til genopstandelsen, som er i fuld gang i disse år.

Denon pladespillere – Argon Audio pladespillere – Pro-Ject pladespillere – Ortofon pickupper – Hvide pladespillere

Simpel betjening, komplekst resultat

I modsætning til hvad mange tror, er det slet ikke besværligt at fylde huset med musik fra LP’er. En pladespiller er dog et fint stykke mekanik, så det er en rigtig god idé at sætte dig lidt ind i det fra starten, både så du får det bedst mulige resultat, og du ikke risikerer at ødelægge hverken afspiller eller plader.

Først og fremmest skal du selvfølgelig have fat i en god pladespiller. I HiFi Klubben finder du de populære LP-afspillere i flere forskellige klasser, så alle har mulighed for at finde en, der passer til både behov og budget.

I nogle pladespillere er der fuldt fokus på driftssikkerhed og god lyd, mens andre modeller også har vægtet designet. Det betyder, at der både er noget for dig, der er absolut lyd-feinschmecker og dig, der er villig til at give afkald på lidt af lydkvaliteten til fordel for et lækkert design.

Du kan også vælge en USB pladespiller, der giver dig mulighed for at føre dine plader over på din computer og derfra måske endda videre til din smartphone eller tablet. På den måde kan du både nyde pladerne, når du er hjemme og kan spille dem på pladespilleren, og når du er på farten med din bærbare computer og et sæt høretelefoner.

Hvis du er fascineret af tanken om pladespillere og LP-plader, men ikke føler for at bruge oceaner af tid på at nørde med det, kan du gøre det nemt for dig selv ved at købe en pladespiller med fuldautomatisk betjening og en indbygget RIAA/pickup-forforstærker samt en medfølgende pickup. Denne kombination gør det nemt for dig at koble pladespilleren til et hvilket som helst moderne anlæg, uden du har brug for ekstraudstyr.

Så snart din pladespiller er blevet installeret er den altså supernem at betjene, og den vil med garanti give dig mange gode stunder med lækker musik – enten i baggrunden eller for fuld udblæsning.

Nørde-hjørnet

Er du ekspert på området – eller drømmer du om at blive det – kan du gå lidt mere kreativt til værks, når du vælger pladespiller og udstyr.

Når du køber en ny pladespiller, følger der som regel en MM-pickup (Moving Magnet) med. Den er ofte af god kvalitet og giver dig en super lydoplevelse, men hvis du vil et skridt højere op ad stien, skal du skifte til en MC-pickup (Moving Coil) i stedet. Hvis du er ægte entusiast, må du ikke snyde dig selv for muligheden for at høre forskellen – MC giver dig simpelthen en markant bedre lyd.

Du kan også gå all-in på tilbehør, hvis du virkelig vil forkæle din pladespiller og skabe de bedste forudsætninger for en lydoplevelse i verdensklasse. Du kan læse mere om det forskellige tilbehør herunder.

Nødvendigt og valgfrit tilbehør

Uanset om du er ekspert eller nybegynder, er du nødt til at have fat i en RIAA-forstærker, hvis du ikke vælger en model, hvor den er indbygget. RIAA/pickup-forstærkeren er ganske enkelt nødvendig, hvis der skal komme lyd ud af din pladespiller. Den forstærker pickuppens udgangssignal, så det kan opfanges af en almindelig forstærker eller en aktiv højtaler, og du dermed kan høre lyden.

Blandt det valgfrie tilbehør finder du for eksempel en pladebørste, som sørger for, at der ikke ligger støv i rillerne på LP-pladen, som pickup-nålen risikerer at indsamle. Det giver en længere levetid for nålen og sikrer en bedre lydkvalitet.

Hvis du vil komme både resonanser og statisk elektricitet til livs på samme tid, er det en god plademåtte, du skal have fat i. De findes blandt andet i kork og læder, så du kan finde en model, der passer ind i indretningen, så din pladespiller stadig ser flot ud, når du har den stående.

Kom ind i HiFi Klubben og gør et godt køb

Vi anbefaler altid at besøge din lokale HiFi Klubben butik, før du vælger din nye pladespiller. Hvis du er helt ny i LP-verdenen, kan vi give dig al den nødvendige information og vejlede dig i dit valg, så du kommer hjem med den afspiller, der passer præcist til dine behov og ønsker.

Hvis du ved en masse i forvejen og ikke mener du har brug for decideret vejledning, er et besøg i butikken alligevel en god idé. Det giver dig mulighed for at se de forskellige pladespillere fysisk, høre forskellen på de forskellige pickup-typer og måske stille et par spørgsmål, hvis der alligevel dukker nogle op undervejs.

I HiFi Klubben arbejder vi hver dag hårdt for at vores kunder kan få fantastiske lydoplevelser hjemme i stuerne. Vi er vilde med pladespillerens comeback, så vi er altid klar til en snak, uanset om du har brug for hjælp, eller blot vil have en nørdet snak om en pladespiller, en vinylplade eller andet.

Husk også: Vi monterer din pickup gratis, når du handler hos os. Så bliver det ik nemmere!

Sådan indstiller du din nye pladespiller