Gå til indhold

214 produkter

Kabler

Vi kommer ikke uden om, at kabler er en videnskab i sig selv. Der findes et hav af forskellige kabler, i diverse former, farver, længder og ikke mindst prisklasser. Læs med her, og bliv guidet igennem det store udvalg.

Prioritér et godt højtalerkabel

Hvis du har lagt mange penge i et godt anlæg eller et par lækre højtalere, må du endelig ikke gå ned på dit højtalerkabel. Rigtig mange både undervurderer og nedprioriterer højtalerkablerne, og det mener vi er en skam. Et godt højtalerkabel kan nemlig gøre en hørbar forskel for den lyd, der kommer ud af dit anlæg, og vi anbefaler ikke at bruge almindeligt strømkabel fra isenkræmmeren. Sådan et kabel er lavet til lamper, køkkengrej og andre ting, hvor renheden af kobberet ikke betyder noget. Men når det handler om lyd, kan det nemt forringe præstationerne fra dit anlæg. Især hvis du skal bruge lange kabler.

Et af de helt store spørgsmål, som tit og ofte går igen, er hvor tykke skal højtalerkabler være? Helt overordnet så er det faktisk ikke så svært at finde frem til svaret. Det er en tommelfingerregel, at hvis du skal trække kabler i 6-9 meters længde, er det et højtalerkabel med et tværsnit på 2-3 mm2, du skal have fat i. Hvis strækningen er kortere end 6 meter, kan du nøjes med en tykkelse på 1,3 mm2 eller mindre. Hvis du overholder det, går du ikke helt galt i byen. Så er kablerne nemlig tykke nok til, at du ikke får for stort signaltab undervejs. Bagefter kan du altid overveje, om du vil nøjes med et standardkabel eller forkæle din lyd lidt ekstra med en mere ambitiøs løsning.

HDMI-kabler

Du finder højst sandsynligt ikke mange danske hjem, hvor et HDMI-kabel ikke er fast inventar. Mange bruger HDMI-kabler, når de for eksempel skal se TV via en TV-boks, se DVD-film eller spille på PlayStation eller en anden spillekonsol. Du kan også bruge et HDMI-kabel til at koble din computer til dit TV, så du kan se film direkte fra computeren.

Et HDMI-kabel er ikke bare et HDMI-kabel. Det findes i mange forskellige afskygninger, og i takt med, at den digitale verden udvikler sig, bliver der også stillet højere krav til HDMI-kabler. Du kan finde HDMI-kabler i forskellige længder, størrelser, kvaliteter og standarder. Hvis du har godt udstyr og vil være sikker på at få et fuldstændig rent signal igennem, er det en god idé at gå efter et HDMI-kabel i høj kvalitet. Så får du ikke støj og udfald i signalet, og du kan regne med, at det bliver ved med at være sådan. Gode HDMI-kabler er nemlig bygget til at holde i mange år.

Vær opmærksom på, at et dyrere HDMI-kabel ikke giver bedre billede eller lyd. Men du får bedre sikkerhed imod fejl og signaltab, og det er også værdifuldt. Samtidig er gode kabler som regel både flottere og mere solidt lavet, og det er med til at give ekstra ejerglæde, når du har købt et godt anlæg.

Signalkabler

Et signalkabel bruges til at forbinde dine højtalere eller dit anlæg med din musikkilde, og det beskytter samtlige nuancer på vejen til dit anlæg. Især i highend anlæg er et signalkabel uundværligt, hvis du gerne vil opnå den helt perfekte lyd.

Subwoofer kabel

Et subwoofer kabel er det kabel, forbinder din subwoofer til dit anlæg, din surround receiver eller til dine aktive højtalere. Det er vigtigt, at dette kabel er godt afskærmet fra andre ledninger, da det ellers kan opsamle brum og støj den vej igennem.

Et subwoofer kabel findes i mange forskellige afskygninger, og hvis du ikke har de helt store præferencer, så kan du sagtens gå med et prisvenligt standardkabel. For nogle er kablet en utrolig vigtig faktor, og hvis du går op i, at lyden går helt rent og klart igennem, bør du rette din opmærksomhed mod et af de rigtig gode kabler i en højere prisklasse.

Strømkabler

Der medfølger næsten altid et strømkabel til dit nye apparat. Desværre er det ikke altid, at kablet er af den bedste kvalitet – heller ikke selvom du har købt et dyrt produkt. Derfor anbefaler vi også, at du prioriterer et godt strømkabel, så dit anlæg kan yde sit allerbedste .

Et godt strømkabel er med til at sikre, at dine apparater får strøm uden forstyrrelser udefra (f.eks. indstrålet brum og anden elektrisk støj). I HiFi Klubben finder du et godt udvalg af forskellige strømkabler i forskellige prisklasser. Fælles for dem alle er, at de med garanti er bedre end de strømkabler, du får med i kassen til dine apparater.

Udvalgte brands

I HiFi Klubben har vi flere forskellige udbydere af kabler. Næsten uanset, hvad du leder efter, vil du kunne finde et kabel, der passer til dit behov og dit anlæg.  De fleste har selvfølgelig meget andet end kabler i sortimentet - som for eksempel højtalere. En enkelt udbyder – AudioQuest – har dog dedikeret sig selv helt til kabler og hi-fi-tilbehør.

AudioQuest

AudioQuest er en af verdens førende leverandører af højkvalitets kabler og tilbehør til hi-fi-branchen. Her finder du et bredt udvalg af hi-fi-kabler til alle formål og til priser lige fra budgetklassen til det vildeste high-end. AudioQuest bruger altid de bedste materialer, der kan fås inden for prisrammen.

Hos AudioQuest arbejder man ud fra den filosofi, at selv de bedste kabler ikke kan forbedre signalet – man kan højst undgå at forringe det. Jo bedre kablet er, desto mindre påvirker det lyden eller billedet, som løber igennem det. Det er både svært og kostbart at få de allerfineste detaljer overført helt uskadt igennem kablet, og det er faktisk det, du betaler for ved de mest eksklusive produkter.

Argon Audio

Argon Audio bestræber sig efter at lave seriøs hi-fi, hvor pris, brugervenlighed og design er i harmoni. Argon Audio er især kendte for deres ikoniske DAB-radioer og i de senere år også for et voksende udvalg af fine højttalere, høretelefoner og pladespillere. Men de laver faktisk også gode hi-fi-kabler til rigtig fornuftige priser.

Kig forbi HiFi Klubben

Som nævnt helt i starten kan det være lidt af en jungle at skulle navigere sig gennem udvalget af kabler. Måske du gerne vil have lidt sparring omkring, hvilket kabel der passer bedst til lige netop dit setup derhjemme. I HiFi Klubben svarer vi gerne på alle de spørgsmål, du måtte have. Vi hjælper dig selvfølgelig også med at finde det helt rigtige kabel til dine højtalere og dit anlæg. Hvis du er i tvivl, så låner vi dig gerne et sæt kabler med hjem, så du kan opleve forskellen i fred og ro hjemme hos dig selv. Spørg i butikken.