Gå til indhold

AudioQuest

AudioQuest er verdens førende leverandør af højkvalitets kabler til hi-fi og hjemmebio. Der findes en lækker AudioQuest-løsning til næsten ethvert formål, uanset om dine ambitioner siger budgetklasse eller ekstrem high-end!

  • Kabelteknologi i verdensklasse til hi-fi og hjemmebio
  • Enormt udvalg
  • Elegant og solidt design
  • Både kabler og hi-fi-tilbehør (inkl. DACs og hovedtelefoner)
  • Løsninger til både budgetklasse og ekstrem high-end 

142 produkter

AudioQuest – hi-fi-kabler i verdensklasse

AudioQuest blev grundlagt i Californien i 1980 af William (Bill) E. Low. I dag er virksomheden verdens førende leverandør af højkvalitets kabler og tilbehør til hi-fi-branchen. En imponerende udvikling, som kun har været mulig ved at fastholde fokus på én ting: kvalitet!

Alle AudioQuest produkter er designet for optimal ydelse til deres helt præcise formål. Man bruger altid de bedst mulige materialer inden for prisklassens rammer, og der bliver konstant forsket i, hvordan man kan løfte niveauet yderligere. Produktudvalget er samtidig så bredt, at du kan finde en lækker AudioQuest-løsning, næsten uanset hvilken kabelløsning du har brug for – fra budgetklasse til ekstrem high-end!

Hos AudioQuest har man forlængst indset, at selv de bedste kabler ikke kan forbedre lyd- eller videosignaler – de kan allerhøjst undgå at forringe dem. Herfra kommer AudioQuest-mottoet ”Do No Harm!” – man går konsekvent efter den konstruktion, som giver den mindst mulige påvirkning eller forvrængning af signalet.

Nedenfor giver vi dig en kort oversigt over AudioQuest-universet, som de selv forklarer det. Hvis du vil vide mere, kan du finde masser af spændende læsestof på producentens egen hjemmeside.

De Fire Elementer – grundpillerne i det perfekte kabel

I jagten på det perfekte kabel har AudioQuest defineret fire hovedprincipper – ”Elementer” – som danner rygraden i hele deres filosofi:

Massive ledere

I kabler med mange individuelle ledere vil disse påvirke hinanden indbyrdes. Signalet søger altid vejen med den laveste modstand – tættest på overfladen – og ”hopper” derfor fra leder til leder. Alle disse kontaktpunkter giver myriader af komplekse elektriske problemstillinger, som yderligere forstærkes af elektromagnetisk påvirkning lederne imellem. Ved at bruge massive ledere undgår AudioQuest denne påvirkning (= forringelse) af signalet.

Metaller

AudioQuest bruger kobber og sølv af ekstremt høj kvalitet i alle deres kabler. Deres LGC-kobber (Long-Grain Copper) er en eksklusiv og ekstra ren udgave af det OFC-kobber (Oxygen Free Copper), som bruges af mange konkurrenter. Herudover er antallet af kobberkrystaller i LGC-kobber kun omkring en femtedel af typiske alternativer. Dette giver færre kontaktpunkter mellem krystallerne og dermed mindre påvirkning af signalet.

I deres eksklusive serier bruger AudioQuest endnu mere raffinerede metaller som PSC/PSC+ (Perfect-Surface Copper) med en helt fantastisk ren og glat overflade. Da signalet især løber på overfladen af lederen, har dette stor betydning. Endnu højere på kvalitetsstigen finder du PSS (Perfect-Surface Silver), hvor lederen er udført efter de samme principper, men i rent sølv!

Geometri

Den geometriske opbygning af kablet – for eksempel parallelle eller spiralsnoede ledere – har afgørende betydning for de elektriske egenskaber og dermed slutresultatet. AudioQuest har udviklet ”Counter Spiral”-geometrien, hvor de positive og negative ledere er snoet uden om hinanden i modsatgående spiraler. Herved minimeres indbyrdes elektromagnetisk påvirkning af lederne og dermed støj og forvrængning. 

Dielektrisk / Isolering

Isoleringen omkring lederne absorberer elektrisk energi og returnerer den igen med en større eller mindre tidsforsinkelse. Resultatet er en udtværing af både analoge og digitale signaler, som stjæler de altafgørende mikrodetaljer fra din lytteoplevelse. AudioQuest er særdeles bevidste om dette fænomen og anvender derfor en bred palette af isoleringsmaterialer, som hver især er optimale til en specifik signal- og kabeltype.

Utallige eksklusive detaljer

Ud over De Fire Elementer bruger AudioQuest en lang række teknologier, som alle er med til at placere deres produkter i den absolutte verdensklasse. Finesserne varierer fra kategori til kategori, men blandt de mere gennemgående lækkerier finder du:

Dielectric-Bias System – en elektrisk mættet isolering

Det er særdeles svært at håndtere et full-range audiosignal, uden at kabelisoleringen påvirker signalet i tidsdomænet, forskelligt for de forskellige tonehøjder. Dette gælder også digitale kabler, hvor datastrømmen er udsat for den frygtede ”jitter”-forvrængning, som udtværer signalet i tidsdomænet.

DBS-systemet er en lille sort batteridrevet boks, som er monteret på udvalgte kabler og tilfører isoleringen et 72 volt elektrostatisk felt. Herved ”mættes” isoleringen, så den ikke absorberer energi fra selve signalet. Det betyder, at udtværing og tidsforvrængning undgås, og du slipper samtidig for ”tilspilning” af kablet (break-in). Resultatet er en mere detaljeret og dynamisk gengivelse på en mere ”sort” baggrund.

DBS skaber et elektrostatisk felt, men udfører ikke noget egentligt arbejde. Den lille batteripakke holder derfor i årevis.

Noise-Dissipation System – væk med RF-støjen

Indstrålet højfrekvent RF-støj (Radio Frequency), er en af de værste fjender af god lyd. Traditionelt skærmes kabler mod RF-støj  via en skærm af folie eller metalvæv, som leder støjen til stel. Dette skaber imidlertid en uønsket modulation på stelniveau, som påvirker signalet. Lidt ligesom et lille jordskælv, der skaber rystelser i de ting, der er i kontakt med jorden.

AudioQuest bruger en avanceret kombination af metal og kulstofholdige syntetiske materialer omkring lederne til at opfange RF-forstyrrelserne og omdanne dem til uskadelig varme, før de når til stel. De sidste RF-rester ledes til stel, men de er i mellemtiden blevet kraftigt reduceret og har derfor ikke længere samme skadelige indflydelse på signalet.

Send signalet i den rigtige retning – hver gang

Når metal bliver trukket til lange ledere, dannes der krystalstrukturer, som påvirker præstationerne. Det samme gælder den første tid, hvor kablet er i brug (”tilspilning”). Dette lader sig ikke rigtig måle, men det kan høres. Hver eneste tromle af AudioQuest-kabel er derfor prøvelyttet og mærket med den optimale signalvej. Isolering og stik mærkes også med den optimale signalvej, så du får det bedste resultat både fra start, og når du eventuelt senere bytter rundt på dine komponenter i anlægget.

Stik og termineringer designet fra bunden

AudioQuest køber ikke stik ”udefra” som mange konkurrenter. Hvert eneste stik bliver designet fra bunden, så man kan være sikker på den optimale funktion til hvert eneste formål. AudioQuest fremstiller langt de fleste af deres stik i ultrarent kobber. Dette er blødere og sværere at arbejde i end de legeringer, som ellers er normen, men de lydmæssige resultater er rigeligt anstrengelserne værd.

Den skinnende forgyldning, du finder på de fleste af dagens kabelløsninger, er i høj grad brugt af kosmetiske hensyn. For at opnå det blanke look lægger man et lag nikkel mellem kobberet og forgyldningen. Det ser godt ud, men forringer lyden. AudioQuest lægger derimod guld- eller sølvbelægningen direkte oven på kobberet for optimal kontakt. Dette giver den bedste lyd – og resten er egentlig ret ligegyldigt.

Cold-Weld System – sammensvejsning uden varme

Når man skal montere stik på kabler, sker det oftest gennem en eller anden form for lodning eller sammensvejsning. Dette tilfører både varme og en ændret metalsammensætning i kontaktpunktet, som kan påvirke signalet.

AudioQuest opnår en suveræn sammenkobling via deres Cold-Weld System (koldsvejsning), hvor kabelleder og stik samles ved hjælp af et tryk på adskillige tons og helt uden varme. Denne eksklusive proces bruges på næsten alle kabler fra AudioQuest – dét er kabelteknologi i verdensklasse!

OBS: Hi-Fi Klubben kan levere hele sortimentet fra AudioQuest. Kontakt din butik, hvis du er interesseret i et specialprodukt, som ikke er vist på vores hjemmeside. Så skaffer vi det hjem til dig.