Gå til indhold

10 produkter

HDMI-kabel

HDMI-kabler bruges til at overføre både lyd og billede fra for eksempel en Blu-ray afspiller eller en PlayStation til et TV eller en projektor. Et bedre HDMI-kabel giver ikke i sig selv bedre lyd og billede, men specielt ved lange kabellængder kan det give en mere stabil og støjfri overførsel.

Hvad er HDMI?
HDMI står for High-Definition Multimedia Interface og er en kabelforbindelse, som bruges til at overføre højopløste digitale lyd- og billedsignaler fra en kilde til en afspiller. Du kan eksempelvis bruge et HDMI-kabel, hvis du skal overføre signalet fra din PS4 til dit TV, eller fra din computer til en projektor.

HDMI-kabler kan håndtere kravene til 4K-signaler, så du kan uden problemer overføre både billede og audio-signal og få et godt resultat frem på din skærm. Desuden består vores udvalg udelukkende af solide kabler med forgyldte kontaktflader på samtlige stik, hvilket sikrer dig en god signaloverførsel og et kabel, der holder i mange år.

HDMI-kabler til forskellige behov
HDMI-kabler kommer i forskellige designs, og nogle er mere oplagte til bestemte ting end andre. Et langt og tyndt HDMI-kabel er ideelt, hvis du skal overføre signalet fra en billedkilde til en projektor i et stort rum. Den tynde ledning fylder ikke meget, men sikrer en god og stabil overførsel af signalet, så du kan vise knivskarpe billeder på projektorlærredet.

Hvis du skal forbinde en spillekonsol med et UHD TV, har du måske ikke brug for et særlig langt kabel, så her kan du med fordel vælge en kort længde, så du ikke skal kæmpe med at skjule alt for meget bag fjernsynet eller konsollen. 
HDMI-kabler fås i forskellige længder, og i vores sortiment spænder det fra et helt kort forlængerkabel på 1 eller 3 meter til lange aktive specialversioner på helt op til 100 meter. Du finder naturligvis også mellemstørrelserne på eksempelvis 10, 15 og 20 m, så der er rigeligt med muligheder, uanset hvor du skal bruge dit HDMI-kabel.

Som med så meget andet hi-fi-udstyr findes HDMI-kabler også i forskellige kvalitets- og prisklasser. Du kommer rigtig langt med et kabel fra budgetklassen, så hvis du blot skal have overført lyd og billede fra din PlayStation til dit TV på en nogenlunde smertefri måde, kan du sagtens vælge et billigt HDMI-kabel fra denne hylde.

Kravene til kablet stiger i takt med længden og den datamængde, der skal passere igennem det. Hvis du for eksempel skal have et 4K UHD-signal til en projektor i loftet med et langt HDMI-kabel, giver det god mening at vælge et kabel i god kvalitet.
Kobberlederne på bedre HDMI-kabler er ofte forsølvede, og mængden af sølv varierer alt efter på hvilket niveau, du handler. Jo højere sølvindhold, des bedre overførsel af signalet. Hvis du sætter pris på ekstra lækker kvalitet i alle dele af dine apparater, kan du også finde high-end HDMI-kabler i vores sortiment.

Her får du blandt andet kabler med tredobbelt afskærmning, så indstrålende støj ikke forurener hverken billed- eller lydsignalet. I eksklusive HDMI-kabler kan kobberlederne være forsølvet med hele 5% sølv eller endnu mere, så de kan leve op til kravene i selv de mest ambitiøse anlæg.

Disse kabler er til dig, der vil have et fuldstændig rent signal igennem kablet, så du kan nyde lyd og billede uden de mindste forstyrrelser i signalet. Disse HDMI-kabler er oplagte valg til seriøse hjemmebio- og musiksystemer.

Spørg om råd i HiFi Klubben
I HiFi Klubben er vi stolte af at kalde os selv for hi-fi-nørder, og vi deler hellere end gerne ud af vores viden. Er du i tvivl om, hvad et HDMI-kabel bruges til, hvilket kabel du skal vælge, eller om det er en helt anden slags kabel, du skal bruge, er du altid velkommen til at kontakte os eller komme forbi i en af vores fysiske butikker. Her kan vi bedst muligt vejlede dig, vise dig de forskellige muligheder og forklare fordele og ulemper ved de forskellige modeller.

Ingen spørgsmål er for store eller små, så kig endelig ind, hvis du er det mindste i tvivl.