Gå til indhold

8 produkter

Antennekabel & stik

Et antennekabel bruges til at overføre signalet fra din antenne eller dit fællesantenneanlæg til dit TV eller TV-boks/satellitboks. Antennekabler fås færdigmonterede eller i løbende meter. Vælg gode stik til dit antennekabel – så beskytter du signalet bedre mod indstråling af støj.

Hvad bruges et antennekabel til?

Et antennekabel sørger for at overføre forbindelsen fra eksempelvis et fællesantenneanlæg til dit TV eller din satellitmodtager, så du kan se alle kanalerne fra udbyderen. Når du vælger antennekabel, er det en god idé at tjekke, at det er godkendt til din udbyder. Nogle stik er for eksempel kun godkendt af YouSee, mens andre kan være godkendt af både YouSee, Stofa og andre udbydere. Du kan se hvilke udbydere, de forskellige kabler er godkendt til under deres produktspecifikationer. Og ellers er du altid velkommen til at spørge, hvis du er i tvivl.

Antennekabler

Overordnet kan du købe to slags antennekabler: færdigmonterede og i løbende meter. Et færdigmonteret antennekabel har allerede påmonteret antennestik, så det er klar til at blive tilsluttet. Disse fås i forskellige længder, så du kan vælge en længde, der passer til dit behov, for eksempel 3, 5 eller 10 meter.

Du kan dog også vælge at købe antennekabel i løbende meter, så du ikke er begrænset af de faste længder, der er på de færdigmonterede modeller. Det giver dig en frihed, så du kan få en passende kabellængde og slipper for at have ekstra kabel liggende og rode, men til gengæld kræver det også, at du selv monterer antennestik i enderne, før du kan tilslutte kablet.

Den ene løsning er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Så længe stikkene bliver monterede korrekt, giver det samme resultat i sidste ende, så det handler mest om, hvad du foretrækker. Hvis du ikke kan få en passende længde i de færdigmonterede antennekabler, er det oplagt at købe i løbende meter i stedet.

Antennestik

Hvis du køber dit antennekabel i løbende meter, skal du bruge antennestik til at afslutte det med, så du kan forbinde det til dine enheder. Der findes både hanstik og hunstik, så du skal være opmærksom på, hvad du skal bruge, før du køber. Oftest skal du dog bruge en af hver, da der skal monteres et hanstik i den ene ende af kablet og et hunstik i den anden ende.

Spørg os til råds

Antennekabler og antennestik er efterhånden et overstået kapitel for mange, da de fleste er hoppet over til streamingtjenester, Chromecast, Smart TV, osv. hvor der ikke er brug for at få overført signalet fra fællesantenner og lignende.

Men selvom mange har droppet antennekablet, betyder det jo ikke nødvendigvis, at du også har. Hvis du holder af det klassiske flow TV og nyder at tænde for de velkendte kanaler på samme måde som hidtil, er du velkommen til at besøge en af vores butikker, hvis du har brug for hjælp.

Vi kan fortælle om og vise dig de forskellige muligheder, så du får et godt overblik og ved, hvad du skal vælge. Vi har mange års erfaring i branchen, og selvom antennekabler og antennestik ikke ligefrem er det, der bliver købt mest af, kan vi selvfølgelig vores kram, så vi kan vejlede dig bedst muligt.

Så kig forbi en af vores fysiske butikker, vi glæder os til at se dig!