Gå til indhold

22 produkter
LSX II
KEF LSX II
Kompakt højtaler – Aktive
9.975,- / Sæt

Få god lyd med aktive højttalere

Aktive højttalere har indbygget forstærker, så du får stor lyd i stereo uden at skulle have et separat anlæg stående. Alle tiders til computer og gaming og med Bluetooth kan du spille trådløs musik direkte fra din smartphone. Nogle modeller har indgang til pladespiller, og du kan også få sat rigtig lækker lyd på dit TV med en aktiv højttaler.

Hvad er en aktiv højtaler?

En aktiv højtaler er en højtaler, hvor forstærkeren er indbygget. Det betyder, at du ikke skal have et anlæg stående, men kan nøjes med et højtalersæt bestående af en aktiv højtaler og en tilsvarende almindelig – også kaldet passiv – model. Den indbyggede forstærker har to kanaler, så den kan drive begge højtalere.

Det er derfor en oplagt løsning, hvis du har begrænset med plads eller blot vil minimere antallet af komponenter i dit musiksystem. Den aktive og den passive højtaler forbindes som regel via et kabel og skal stilles eller hænges med god afstand mellem hinanden, så du opnår en følelse af ægte stereo med lyd fra både højre og venstre.

I HiFi Klubben sælger vi primært højtalersæt med en aktiv højtaler og en passiv højtaler, der har samme look udadtil, og som taler perfekt sammen. Nogle af vores aktive Bluetooth højtalere kommer dog alene, da de ikke nødvendigvis bruges sammen med en passiv makker.

Hvis du vil have en endnu bedre lydoplevelse, bør du overveje at tilslutte en subwoofer også. Den giver dig de dybere bastoner, som er vigtige, uanset om du hører musik eller ser film. Subwooferen bidrager med et ekstra lag til lyden, og hvis du sætter den sammen med en aktiv højtaler, har du jo allerede sparet plads ved ikke at skulle have et anlæg stående.

Alt efter hvilken model du vælger, kan de aktive højtalere bruges til meget forskelligt. Du kan læse mere om de forskellige muligheder herunder, og du er selvfølgelig også altid velkommen i din lokale HiFi Klubben butik, hvor vi er klar til at hjælpe dig med at finde frem til den bedste aktive højtaler til dine behov og din bolig.

Aktive højtalere til computeren

Enhver gamer med respekt for sig selv har et system med et sæt aktive højtalere og meget gerne også en subwoofer. Sådan en kombination giver de perfekte forudsætninger for en fuldendt spiloplevelse på din PC. De to højtalere arbejder sammen for at give dig den bedste lyd, mens subwooferen bakker op med de dybere bastoner, så du får hele lydspektret. 

Hvis du bor med andre, eller din nabo og underbo ikke deler glæden ved høje eksplosioner og intense skududvekslinger, kan du overveje at investere i et solidt gaming headset, så du ikke holder resten af gaden vågne hele natten, hvis du bliver fanget af et godt spil.

Aktive højtalere til TV

Aktive højtalere er også en oplagt løsning, hvis du vil have god lyd til dit TV, men ikke har budget – eller lyst – til at bruge en formue på det. I det fleste tilfælde kræver det, at dit fjernsyn har en høretelefonudgang, men hvis det er tilfældet, er det super nemt at montere og installere din aktive højtaler og opnå god lyd fra dit TV.

Hvis du virkelig går op i stilren boligindretning, er det måske også værd at overveje en soundbar højtaler, som er designet til at passe lige under dit TV. Den slanke bar ser super elegant ud, og samtidig slipper du for at have højtalere hængende eller stående rundt omkring i stuen.

Aktive højtalere til pladespillere

Nogle aktive højtalere kommer med en indbygget pickup-forforstærker (RIAA), så du kan tilslutte din pladespiller direkte til højtaleren og nyde din pladesamling på en helt ny måde med forbedret lyd.

Aktive højtalere med Bluetooth

Hvis du vil have endnu flere muligheder med din aktive højtaler, bør du vælge en med Bluetooth, så du kan spille musik trådløst fra din mobil, tablet eller andre enheder. På den måde slipper du både for anlægget – fordi det hele er indbygget i din aktive højtaler – og for kablerne, der normalt bruges til at forbinde højtaleren med musikkilden. 

Alt i alt en pladsbesparende og nem løsning, hvis du vil have et solidt lydbillede uden for mange dele og tilslutninger.

Hvilken størrelse og hvilket design passer bedst til dig?

Aktive højtalere laves i mange forskellige typer. Det skal altså mere ses som en særlig funktion frem for en type, som vi kender det fra eksempelvis gulvhøjtalere eller væghøjtalere.

Har du god plads, og skal du spille et stort rum op, er et par fede eller stilfulde gulvhøjtalere perfekte. De står direkte på gulvet og kan virkelig lukke noget lyd ud, så du kan spille op til dans selv i store forsamlinger. 

Bor du i en lille bolig, eller vil du bare hellere have en mindre og diskret løsning, kan du gå efter nogle af de mindre modeller. De kan ikke følge med gulvhøjtalerne lydmæssigt, men hvis du ”bare” skal have en god lydoplevelse, men ikke har brug for at spille højt i en stort rum, kan de sagtens klare jobbet. Faktisk kan de mindre højtalere i nogle tilfælde være bedre end gulvhøjtalerne, hvis rummet ikke er så stort – lyden fra de store gulvhøjtalere kan simpelthen ikke være der ordentligt, hvilket giver et dårligt resultat.

Du kan både hænge de små aktive højtalere på væggen, eller stille dem i en reol eller på en hylde. De forskellige designs og farver giver dig mulighed for at finde et sæt højtalere, der passer lige ind i din indretning. 

Nogle af de aktive højtalere kommer med et ekstra stofbetræk, som du kan vælge at sætte på fronten af højtaleren, så du får et helt skarpt og uforstyrret udtryk. Det giver dig også mulighed for at variere din indretning uden at skulle skifte højtaleren ud, da du kan skabe et helt nyt look ved at tage stofbetrækket af efter noget tid, og dermed få en helt ny højtaler at se på.

Det er forskelligt fra model til model, om denne mulighed er der, så hvis du vægter det højt at have muligheden for at variere, bør du tjekke det, før du køber. Du kan selvfølgelig også altid spørge vores medarbejdere i butikken eller via chatfunktionen på hjemmesiden, så du er sikker på, du får en højtaler, der lever op til dine krav og forventninger.

Se flere højtalere