Gå til indhold

15 produkter
RUBICON VOKAL
DALI RUBICON VOKAL
Centerhøjtaler
15.499,- / Stk

Centerhøjtaleren – hjertet i dit surround system

En centerhøjttaler placeres midt under skærmen eller lærredet i din hjemmebiograf. Den gengiver især dialog og lydeffekter i filmlyden, og den er meget vigtig for klarheden i lyden. Centerhøjttaleren bør matche fronthøjtalernes klangkarakter, og det anbefales derfor at vælge højttalere fra samme producent.

Centerhøjtaleren danner grundlag for hele dit surround system. Den er specialfremstillet til at give dig dialogerne og de særlige lydeffekter, så du ikke går glip af noget, når du ser film.

For at sikre den bedste lydoplevelse og sammenhæng i de forskellige lyde, bør du altid vælge en centerhøjtaler fra samme mærke – og meget gerne samme serie, hvis det er muligt – som dine fronthøjtalere. De tre højtalere udgør tilsammen den primære lyd, så det er vigtigt, at de passer ordentligt sammen. 

Det mest optimale er, at dine baghøjtalere og din subwoofer også er af samme mærke og serie, men de gengiver ikke de samme detaljer som front- og centerhøjtalerne, så det er ikke umuligt at bruge nogle fra et andet mærke eller serie.

Skab ægte biografstemning med hi-fi hjemme i stuen

Et surround system er uundværligt for dig, der vil skabe ægte biografstemning hjemme i privaten, og centerhøjtaleren spiller en aldeles vigtig rolle her.

Centerhøjtalerens primære rolle er at gengive stemmer og sikre, at dialogen bliver forståelig, og derfor bør du ikke gå på kompromis med denne del af dit surround system. Hvis du har et begrænset budget, er det derfor bedre at spare andre steder end lige her, da en for billig centerhøjtaler kan give utydelige dialoger og mudret lyd generelt. Vælger du en centerhøjtaler fra vores sortiment, er du sikker på en høj kvalitetsstandard, som nok skal give dig god lyd.

Hvis du allerede har en god centerhøjtaler, men oplever netop problemer med eksempelvis utydelige dialoger og mudret lyd kan det skyldes placeringen af den. Hvis du har gemt den væk i et møbel under dit TV, og dette ikke er lavet til det, kan det forvrænge lyden og give dig problemer, når du ser film.

Du kan dog sagtens finde fine møbler, du kan gemme din centerhøjtaler – og øvrige højtalere – væk i, uden at det forringer din lydoplevelse. Du kan eksempelvis se på vores udvalg af clic møbler, som er dansk design i stilrene linjer, der giver dig en praktisk og stilfuld opbevaring af dine højtalersystemer, uden at du skal give afkald på lydkvaliteten. Det smarte møbelkoncept giver dig mulighed for at sammensætte forskellige dele ud fra dine behov, så du kan bygge lige præcis det møbel, du har brug for.

Hvis du er glad for tanken om en hjemmebiograf, men ikke er vild med tanken om højtalere i hele stuen, er en soundbar alternativet til dig. Det er en elegant, aflang højtaler, der placeres under dit TV og passer super godt til de slanke fjernsyn, de fleste har hængende i dag. Du skal dog være opmærksom på, at du mister noget af lydoplevelsen, hvis du giver afkald på højtalere rundt omkring i rummet. En soundbar er derfor primært et designmæssigt valg til dig, der ikke går så højt op i lydoplevelsen, og derfor gerne vil skrue lidt ned for lydkvaliteten til fordel for en ekstra elegant løsning.

Find den størrelse og monteringsmulighed der passer dig

Centerhøjtalere kommer – ligesom alle andre typer højttalere – i forskellige størrelser. Når det handler om lyd, kan man (næsten) altid gå efter ”jo større jo bedre”-devisen. Hvis din centerhøjtaler skal kunne følge med i hæsblæsende actionfilm, har du derfor brug for en af de store centerhøjtalere, så du ikke mister dybden i lydene.

De fleste producenter laver færdige systemer, hvilket også er den primære grund til, at nogle centerhøjtalere er større end andre – de skal kunne følge med de tilhørende gulvhøjtalere. Hvis du ikke har gulvhøjtalere, men i stedet et sæt kompakthøjtalere kan du godt nøjes med en mindre centerhøjtaler – men hav altid in mente, at en mindre højtaler giver en mindre lyd.

Din centerhøjtaler kan monteres på væggen med et vægbeslag, eller du kan stille den på en hylde eller et møbel under dit TV. Det vigtigste er, at centerhøjtaleren placeres centralt i dit system, det vil sige midt under fjernsynsskærmen eller lærredet.

Et af de mest populære brands i øjeblikket er DALI, som blandt andet står bag en super elegant, flad væghøjtaler, hvor beslagene giver dig mulighed for at placere højtaleren vandret eller lodret, alt efter hvad du helst vil have. Der er tænkt på selv de mindste detaljer hos DALI, og derfor kan du også rotere logoet på centerhøjtaleren, så det passer til din valgte retning.

Også Bowers & Wilkins står bag nogle rigtig gode modeller. Med deres gennemførte design har du slet ikke lyst til at gemme dine højtalere væk i forskellige møbler. En centerhøjtaler fra dette brand er flot og klæder enhver væg, så du roligt kan bruge den aktivt i din indretning – enten ved at vælge en iøjnefaldende model eller en mere diskret, der går i et med resten af din indretning.

Til nogle højtalere medfølger der et beslag, så du ikke behøver at beslutte dig for placeringen af din centerhøjtaler, før du køber. Hvis det ikke medfølger, kan det tilkøbes. På den måde kan du afprøve både en væghængt og en stående løsning, før du beslutter endeligt, hvilken montering der passer dig bedst.

Kom ind og test

Hvis du har svært ved at finde hoved og hale i, hvad centerhøjtalere skal bruges til, og hvilken en du skal vælge, er vi altid klar med en hjælpende hånd og gode råd.

I din HiFi Klubben butik har du mulighed for at prøve de forskellige centerhøjtalere, så du kan høre forskel på de forskellige modeller, størrelser, osv. Det er altid en god idé at afprøve og se højtaleren fysisk, før du beslutter dig, så du har de bedste forudsætninger for at vælge den helt rigtige centerhøjtaler til dit hjem.

Kom ind og prøv løs i vores store udvalg – vi er altid klar til at svare på spørgsmål, hvis der er brug for det.

Leder du efter en bestemt type højtaler?