Gå til indhold
0 produkter
Der blev ikke fundet nogen resultater for de valgte filtre.

Smarthøjttalere med stemmestyring

Smarthøjtalere er klar til brug med stemmestyring, der gør, at du kan give højttaleren kommandoer og derigennem sætte musik på, skrue op og ned for lydvolumen og meget mere. En smarthøjttaler kan bruges alene, men du kan også give den en eller flere legekammerater, så du kan få stemmestyret lyd i hele huset.

Hvad er en smarthøjtaler?

En smarthøjtaler er først og fremmest en højtaler med stemmestyring, inklusive indbygget mikrofon til at modtage dine kommandoer. Den er sat op, så den er klar til brug, så snart du får pakket den ud og sat til. Smarthøjtalere med stemmestyring er blevet mere populære de senere år, hvilket nok i høj grad skyldes, at teknologien er kommet med på dansk også. Tidligere skulle det foregå på engelsk, hvis du ville give din smarthøjtaler kommandoer, men nu virker det altså fint på dansk også.

En smarthøjtaler er derfor både en smart og praktisk løsning, der kan gøre hverdagen lidt lettere. Hvis lydstyrken pludselig bliver for høj, og du har hænderne fulde, kan du blot bede højtaleren om at skrue ned, ligesom du også kan skifte sang eller finde helt nye spillelister og albums, selvom du står midt i maden og derfor ikke har hænderne fri til at gøre det. En smarthøjtaler må altså siges virkelig at være en smart højttaler.

Vær opmærksom på, at stemmestyring er et område i konstant udvikling. En stemmetjeneste kan for eksempel have nogle kommandoer, som stadig kun fungerer på engelsk, men muligvis kommer senere på dansk. Der kan også være forskel på, hvordan du for eksempel kan vælge musiknumre fra tjeneste til tjeneste. Det er derfor altid en god idé at tjekke grundigt efter, inden du går ud og fylder indkøbskurven med udstyr til stemmestyring.

Stemmestyring betyder ikke nødvendigvis smarthøjtaler

Der er en vigtig ting, du skal være opmærksom på i jagten på en højtalerløsning med stemmestyring. Som nævnt ovenfor er en smarthøjtaler klar til brug med det samme, men der findes også højtalere med stemmestyring, som ikke kan bruges alene, men i stedet er lavet til at blive koblet på en smarthøjtaler som en del af et større system.

Du kan derfor sagtens finde en højtaler med stemmestyring, som i virkeligheden ikke kan modtage dine kommandoer. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at du får fat i en smarthøjtaler til at starte med, så der rent faktisk er en enhed, der kan tage imod det, du siger. Hvis du er det mindste i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os eller kigge ind i en af vores butikker, så vi kan hjælpe dig med at finde en passende højtaler.

Både smarthøjtalere og andre højtalere med stemmestyring findes også i den version, vi kalder ”forberedt til stemmestyring.” Disse modeller er altså fremstillet til at kunne fungere som enten smarthøjtalere eller supplerende højtalere med stemmestyring, men de afventer en softwareopdatering fra producenterne, før funktionen kan gå i luften.

Hvis du køber en af disse modeller, kan du derfor ikke bruge stemmestyringsfunktionen lige med det samme, men er klar til det, så snart producenterne sender teknologien afsted.

Hvad skal din assistent hedde?

Når du skal finde din nye smarthøjtaler, skal du først og fremmest beslutte, hvilken teknologi du vil have, altså hvilken assistent der skal modtage dine kommandoer. Du kan i øjeblikket vælge mellem tre forskellige: Google Assistant, Amazon Alexa og Siri.

Google Assistant

Google Assistant er den største af de tre teknologier i Skandinavien. Den har stemmegenkendelse, så I kan være flere koblet på samme højtaler, uden I behøver skifte bruger hele tiden. Den genkender din stemme, så hvis du beder den afspille musik fra din spilleliste, er der ikke behov for at uddybe yderligere, hvem du er.

Google Assistant kommer – ikke så overraskende – fra Google, som ligeledes har udviklet en række højtalere, hvor funktionen naturligvis er indbygget. Google højtalerne i vores sortiment er alle smarthøjtalere, så du kan begynde at bruge stemmestyringen, så snart du har taget højtaleren ud af æsken. Start med at sige ”Hey Google”, hvorefter højtaleren er klar til at lytte og reagere på din kommando.

Det er ikke kun i Googles egne højtalere, at Google Assistant-teknologien er indbygget, også andre brands har taget teknologien til sig, så der er rigeligt med valgmuligheder, selvom du har besluttet dig for denne assistent. Google Assistant understøtter dansk.

Amazon Alexa

Amazon var hurtigt ude på det amerikanske marked, hvilket har medført, at Amazon Alexa i dag understøtter et hav af forskellige apps, ligesom en række brands har implementeret teknologien i deres højtalere.

Med Amazon Alexa kan du få højtaleren til alt fra at bestille mad online til at give dig yogainstruktioner. Der er altså et hav af muligheder med denne teknologi, som dog endnu ikke udbydes på dansk. Hvis du til gengæld ikke har noget imod at tale engelsk, er der næsten ingen grænser for, hvad du kan gøre med Amazon Alexa.

Siri

Hvis du er bekendt med Apple produkter, har du helt sikkert også stiftet bekendtskab med Siri. Mange er allerede blevet vænnet til at bruge funktionen i deres iPhone, hvor Siri svarer på spørgsmål, ringer op, skriver beskeder, læser beskeder højt og meget mere.

Funktionen er dog ikke begrænset til din iPhone, da du også kan få smarthøjtalere med indbygget Siri-teknologi. Det giver dig altså endnu flere muligheder for at benytte den smarte stemmestyring.  

Du aktiverer funktionen ved at sige ”Hey Siri” og herefter spørge eller fortælle, hvad du vil have Siri til at gøre – for eksempel at sætte en alarm til næste morgen eller afspille din yndlingssang. Ligesom Google Assistant har Siri også stemmegenkendelse, så I nemt kan være flere på samme enhed, uden at jeres spillelister, kalenderaftaler osv. bliver rodet sammen.

Kom ind i HiFi Klubben og hør endnu mere om dine muligheder

Inden du kaster dig ud i jagten på den helt rigtige smarthøjtaler, er du mere end velkommen til at lægge vejen forbi din lokale HiFi Klubben butik. Her kan du stille alle de spørgsmål, du vil, så du er helt klar til at vælge den bedste højtaler og den bedste assistent til dit behov og temperament.

Med et besøg i en fysisk butik får du også mulighed for at se de forskellige højtalere i virkeligheden, ligesom du kan afprøve de forskellige assistenter og dermed blive klogere på, hvilken type du bedst kan arbejde med.

Vi vil hellere end gerne hjælpe, så du kommer sikkert i mål med den bedst mulige løsning. Hvis du ikke har mulighed for at komme ind i en af vores fysiske butikker, kan du også kontakte vores kundeservice via onlinechatten på hjemmesiden. Her svarer vi naturligvis også på alle de spørgsmål, du måtte have.

Se flere produkter