Gå til indhold

Gaming headset

3 produkter
Viser 3 produkter ud af 3

Find et godt gaming headset

Gaming og eSport vokser eksplosivt i disse år og er ikke længere forbeholdt få nørder hjemme på mørke værelser. Uanset om du drømmer om at blive den næste Astralis-stjerne, eller du blot gamer med vennerne i weekenden, går en ægte gamer naturligvis aldrig ned på udstyr. 

Det rigtige headset kan betyde forskellen mellem liv og død, så hvis du skal vælge et enkelt sted at gå all-in, bør det være her. Med den optimale lyd kan du høre, hvis fjenden sniger sig ind på dig bagfra eller nærmer sig fra en blind vinkel.

Du kan også give den endnu mere gas med et hjemmebio-system med surround, så du ikke kun får perfekt lyd, men også kan mærke eksplosionerne og stemningen i hele kroppen.

Oplev friheden med et trådløst gaming headset

En trådløs forbindelse er vejen frem, hvis du ikke vil fanges i ledninger, når du gamer. Her får du fuld bevægelsesfrihed og kan slå ud med armene i afmagt eller juble, lige så tosset du vil, uden at skulle bekymre dig om at blive viklet ind eller komme til at rive kablet ud. 

Trådløse gaming headsets i god kvalitet kan holde til mange timers gaming, men de trådløse modeller kræver selvfølgelig stadig, at du husker at lade dem op.

Nogle tænker automatisk Bluetooth, når man siger trådløst headset, men Bluetooth dur ikke til gaming, fordi det giver en tidsforsinkelse på lyden i forhold til billedet, og det er der selvfølgelig ingen, der vil have. Det er i stedet andre trådløse wi-fi-teknologier, der sørger for, at lyden passer til billedet.

Slap af med kabeltilslutning

Kabeltilslutning sikrer dig mod dårlig forbindelse og manglende strøm. Hvis dit headset er med kabel, skal du ikke bekymre dig om at løbe tør for strøm i kampens hede, og du er ikke afhængig af en trådløs forbindelse mellem dit headset og din computer eller spillekonsol.

De fleste trådløse modeller kan også bruges med kabel, så du kan bruge kabeltilslutningen som en nødløsning, hvis batteriet må give fortabt i kampens hede.

Balance mellem komfort og blær

Pris og kvalitet følges ad, når det handler om gaming headsets. Der findes masser af billige headsets på markedet, men oplevelsen er også herefter. Bruger du penge på et headset til din gaming, kan du lige så godt forkæle dig selv med en ordentlig model, så du får mest muligt ud af dit spil.

Ordentlig lyd i begge retninger

Det vigtigste ved et gamer headset er naturligvis, at du får en ordentlig lyd, så du ikke har skrat og støj på linjen, når du spiller. 

Nogle gaming headsets er lavet til at lukke lydene omkring dig ude, så du ikke bliver distraheret af naboens skrigende børn eller en støvsuger i rummet ved siden af. Kombinerer du dette med 7.1 surround sound, vil du opleve, at spiloplevelsen bliver taget til helt nye højder. Du vil føle, du står midt i spillet selv, da alle lyde kommer helt fra den helt rigtige vinkel og med det helt rigtige lydniveau i forhold til omgivelserne.

Dine medspillere skal selvfølgelig også have din lyd, så I kan kommunikere undervejs. Derfor er en god mikrofon – gerne med noise cancellation – essentiel, så dine kommandoer og opdateringer ikke bliver opslugt af støj fra dine omgivelser.

Her er det smart at vælge et headset, hvor mikrofonarmen kan drejes, så du kan indstille den til at passe præcis til dit ansigt og dit stemmeleje. På den måde kan du også flytte den væk fra ansigtet, når du ikke bruger den. 

Undgå hovedpine og fladtrykte ører

Hvis du har prøvet at spille med et dårligt headset, har du sikkert også mærket, hvordan det begynder at gnave på ørerne efter et stykke tid. Det trykker mærkelige steder, og hovedpinen kommer lige så stille snigende. Det dur ikke, hvis du skal game hele natten, så et headset med god komfort er et must for en seriøs gamer. 

Headsets med letvægtsdesign er lavet til maksimal komfort og er balancerede, så der ikke bliver trykket for meget nogle steder, når du har headsettet på. Gode ørepuder sørger for at mindske belastningen på dine ører, og med åndbare materialer bliver dine ører ikke bliver varme og irriterede.

Vis din attitude gennem dit headset

Komfort og funktion er naturligvis det vigtigste, når du køber gaming headsets, men du bør også lede efter en model, du synes ser cool ud, og som har de features, du har brug for. Der er både forskel på selve udformningen og farverne på de forskellige headsets, så når du har besluttet dig for de primære ting, kan du lige så godt bruge lidt tid på at finde det design, der passer bedst til din gaming attitude.

Gaming headsets med lys i ser super fede ud, når mørket falder på, og i mange af dem kan du selv vælge farve, så den passer til dit team eller dit humør. 

Du kan også vælge mellem forskellige muligheder, når det kommer til lyd- og mikrofonindstillinger. Der er ikke nødvendigvis noget, som er bedre end andet – det kommer helt an på, hvad der er lettest for dig at kontrollere, når du spiller.

Føl, mærk og prøv, før du køber

Der er kæmpe forskel på at sidde hjemme og læse om et headset og stå med det fysisk i hænderne. Selvom du kan se specifikationer, farver, prisen, osv. online, skylder du stadig dig selv at prøve nogle forskellige modeller på hovedet, inden du køber. Så har du meget større chance for at finde dit helt perfekte match. 

Et godt køb starter med god research efterfulgt af en test. Kom ind i din HiFi Klubben butik og prøv de forskellige gaming headsets, så du kan opleve forskellen mellem en basis model og en model i topklassen, som giver dig den fuldendte spiloplevelse.

Se også