Gå til indhold

35 produkter

Headsets – høretelefoner med mikrofon

Høretelefoner med mikrofon giver dig god lyd i begge retninger. Du får serveret behagelige toner fra din musik, samtidig med at du går klart og tydeligt igennem hos modtageren, hvis du foretager opkald via høretelefonerne, eller taler med folk i spilverdenen. Nogle modeller har en eller flere mikrofoner indbygget, så din stemme kan opfanges fra forskellige vinkler, mens andre har en mikrofonarm monteret, så du kan placere den, hvor den passer bedst. De fleste headsets er trådløse, så de er nemme at have med på farten, men enkelte – eksempelvis til gaming – skal forbindes via et kabel.

Lidt sprognørderi

Lad os starte med lidt nørderi om, hvad vi kalder de forskellige apparater. Høretelefoner med mikrofon er i virkeligheden headset. Betingelsen for, at noget kan kaldes et headset, er nemlig, at der er mindst en mikrofon – enten indbygget eller på en mikrofonarm. Når man taler om et ”headset med mikrofon” er det derfor i virkeligheden dobbeltkonfekt, da mikrofonen allerede ligger i ordet headset. Det er dog de færreste, der ved det – eller i hvert fald går op i det – og i HiFi Klubben er vi også ligeglade med, hvad du kalder det. Uanset hvad har vi et stort udvalg, og vi hjælper hellere end gerne med at finde frem til den type, der passer bedst til dig.

Bluetooth headset

Vi har flere typer headset i vores udvalg, så du kan finde lige præcis det, der passer til dig og din hverdag. Hvis du har en aktiv og travl hverdag, kan du med fordel vælge et Bluetooth headset, så du ikke har kabler, der kommer i vejen. En af de helt store fordele ved et trådløst headset er, at du meget nemmere kan være aktiv og fare fra det ene ærinde til det andet med dit headset på, fordi du ikke har kabler, der kan sidde fast i lynlåse, cykelstyret og lignende.

Du tilslutter nemt dit Bluetooth headset til din smartphone eller andre enheder med et enkelt klik. Fleksibiliteten med den trådløse forbindelse gør, at du både kan bruge dit Bluetooth headset på løbeture med din iPhone, til onlinemøder fra din arbejdscomputer og til streaming fra din hjemmecomputer. Hvis du vil forbinde et Bluetooth headset til en computer, skal du dog være opmærksom på, om computeren har Bluetooth. Hvis ikke, kan du købe en Bluetooth Dongle, som sættes i computerens USB-port, hvorefter du kan oprette forbindelse til dit Bluetooth headset.

Så snart dit Bluetooth headset er tilsluttet din enhed, kan du desuden – afhængigt af modellen – betjene din enhed direkte fra headsettet. Det betyder, at du ikke behøver tage telefonen op af lommen for at besvare et opkald, ændre lydstyrken, skifte sang eller andet.

Moden og behovene skifter hele tiden, men der er stadig nogle egenskaber, som typisk går igen på populære Bluetooth headset. De bedste Bluetooth headset er dem med bedst komfort, så du kan have det på i mange timer i træk uden at få ondt i ørerne. Dernæst afhænger det af, hvad du lægger vægt på. Er det vigtigst for dig, at dit Bluetooth headset har den bedste mikrofon, eller er lyden dit primære fokus?

Går du efter et bestemt materiale eller design? Der er mange parametre at gå efter, og de mange brands skiftes til at komme med banebrydende teknologier, fede design og grundlæggende gode Bluetooth headset. I vores sortiment har vi i øjeblikket gode Bluetooth headset fra blandt andet disse brands:

Du er naturligvis altid velkommen i en af vores butikker, hvis du vil høre mere om de mange muligheder, eller hvis du har behov for at prøve en eller flere af modellerne, før du køber.

Headset til opkald

Efterhånden som vi er begyndt at bruge høretelefoner i mange timer i løbet af dagen, er der blevet indbygget mikrofoner i flere og flere modeller, så du ikke skal afbryde forbindelsen for at modtage opkald. Du kan derfor besvare et opkald, hvis nogen ringer, når du er på løbetur eller træner i fitness. Så snart din telefon er koblet til headsettet, kan du – afhængigt af modellen – besvare opkaldet direkte på dit headset og herefter føre en samtale, uden at du behøver at have hænderne fri eller afbryde det, du er i gang med.

I en del modeller findes den smarte Clear Voice Capture (CVC)-funktion, som sikrer en optimal opkaldskvalitet, så vedkommende i den anden ende af forbindelsen tydeligt kan høre dig.

Headset til opkald kommer både som de små in-ear headset, hvor propperne sidder inde i øret, og de større on-ear og over-ear headset, hvor en bøjle sidder hen over hovedet. Begge dele er gode allround headset, som du både kan bruge i toget, til træning og til opkald. Hvis du primært skal bruge det til onlinemøder, anbefaler vi, at du i stedet køber et headset med mikrofonarm, da disse ofte har en bedre kvalitet på netop mikrofonen.

In-ear headset

Hvis du er hoppet med på bølgen med de smarte headset til sport, har du sikkert allerede stiftet bekendtskab med indbyggede mikrofoner.

Alt efter hvilken model du vælger, er der i nogle tilfælde flere mikrofoner indbygget, så de selv registrerer, hvilken mikrofon der bedst kan opfange din stemme – for eksempel hvis du er ude og løbe, og der kommer vind fra den ene side.

Du kan få et in-ear headset både som True Wireless, hvor du udelukkende har de to ørepropper, og i modeller med et nakkekabel, som forbinder de to ørepropper. I begge tilfælde fungerer headsettet via en trådløs forbindelse til din smartphone, og du kan besvare opkald direkte på ørepropperne eller kablet.

On-ear/over-ear headset

Hvis du ikke er til de små ørepropper, kan du også sagtens få et godt on-ear headset, der enten sidder på eller omslutter dine ører med en behagelig ørekop.

Du har garanteret set on-ear og over-ear høretelefoner i gadebilledet masser af gange, og nogle af disse har altså indbygget en eller flere mikrofoner, så du kan tale i telefon uden at tage den op af lommen.

Headset til gaming

Du kan også få høretelefoner med mikrofon, hvor mikrofonen ikke er indbygget, men i stedet er monteret på høretelefonerne – som regel på en mikrofonarm. Det er især kendt fra gamingverdenen, hvor man taler om gaming headset, der er udviklet specielt til at give dig den bedste spillyd og sikre, at din stemme går klart igennem til dine medspillere, så I kan samarbejde og kommunikere bedst muligt undervejs i jeres spil.

Fordelen ved denne type er også, at du kan flytte med mikrofonen, så den kan komme til at sidde lige ud for din mund, ligesom du kan flytte den væk fra ansigtet, når du ikke bruger den. Mens de fleste andre headset er trådløse, bliver gaming modellerne ofte tilsluttet computeren via kabel for at sikre, at lyd og billede følges ad, så du ikke bliver overrasket af noget på skærmen, fordi lyden halter bagefter.

Du kan dog sagtens få super gode trådløse headset til gaming, hvis bare du vil betale for det. Der er ingen tvivl om, at hvis man sammenligner et billigt trådløst gaming headset med et billigt gaming headset med kabel, vil kabelmodellen klart være at foretrække. Hvis du kommer højere op på prisskalaen, udligner forskellen sig dog, så de trådløse modeller sagtens kan følge med.

Find dit nye headset i HiFi Klubben

Vi har håndplukket et bredt sortiment af headset, så du har masser at vælge imellem og stadig kan være sikker på, at kvaliteten er i orden. Hvis du kommer forbi i en af vores butikker, kan vi hjælpe dig med at finde frem til, hvilken type headset der bedst lever op til dine krav og behov, og sammen med dig finde ud af, om du skal have et Bluetooth headset, et gaming headset eller noget helt tredje. Du har desuden mulighed for at afprøve de forskellige modeller, så du kan mærke, hvilke der sidder bedst på dine ører. Designet kan også have betydning for dig, så det kan være en god hjælp at se mulighederne i virkeligheden, inden du beslutter dig.

FAQ

Nedenfor har vi samlet nogle af de mest stillede spørgsmål til headset. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os, så vi kan gøre dig helt klar til at vælge din nye følgesvend.

Hvilket headset skal jeg købe?

Når du skal købe nyt headset, skal du først afgøre, hvad der er vigtigst for dig: lydkvaliteten, komforten, mikrofonen, designet eller andet? De forskellige headset udmærker sig på forskellige områder, så du skal købe det, der stemmer bedst overens med dine behov.

Hvad betyder headset?

Headset betyder høretelefon med mikrofon, og er derfor den perfekte blanding af et almindeligt par høretelefoner og en eller flere indbyggede mikrofoner eller en mikrofonarm, der sidder på headsettet.

Hvad er et godt headset?

Et godt headset sidder først og fremmest perfekt på eller i dine ører, så du ikke bliver irriteret, når du bruger det. Derudover skal det passe til dine præferencer for, om du vil have et trådløst headset eller et med kabel. Hvis du går op i det, kan designet også have betydning.

Hvilket headset er bedst?

Det bedste headset afhænger af, hvem du er. Skal du bruge det til løb og træning er et in-ear Bluetooth headset at foretrække, men skal du bruge det til online forretningsmøder, skal du måske sigte efter en af de større over-ear modeller, så du kan lukke alle omgivelsernes lyde ude.

Hvad koster et headset?

Du kan finde headset i alle prisklasser, så hvis du har et begrænset budget, behøver du ikke være nervøs. Du kan finde headset fra 250,- og helt op til omkring 20.000 kroner. Pris og kvalitet hænger naturligvis sammen, så jo mere du betaler, des bedre lydkvalitet og komfort får du. Du behøver dog ikke bruge mange tusind kroner, før du kan få et rigtig godt headset.

Hvordan kobler man et headset til iPhone?

Hvis du har et Bluetooth headset, kan du nemt koble det til din iPhone ved blot at slå Bluetooth til og finde det i listen på din telefon. Hvis du har et trådløst headset uden Bluetooth eller et headset med kabel, afhænger tilkoblingen af, hvilken iPhone-model du har, og i så fald bør du tjekke vejledningen til headsettet.