Gå til indhold

Høretelefon-forstærker

6 produkter
Viser 6 produkter ud af 6

Hovedtelefonforstærker

Med alle de muligheder vi i dag har for at få lyd omkring os og direkte i ørerne, er det næsten ærgerligt ikke at få så meget ud af det, som vi kan. Selvom du har investeret i et par lækre hovedtelefoner, er det ikke givet, at du rent faktisk får den lyd ud af dem, du har betalt for. Din smartphone, computer eller anden enhed kan nemlig sætte en begrænsning for den lyd, der rent faktisk når dine ører.

Løsningen? En smart forstærker til hovedtelefoner, som sørger for en helt ren og klar overførsel af lyden fra din afspiller til hovedtelefonerne. Alt efter hvilken type hovedtelefonforstærker du vælger, tilslutter du den enten til en mobil enhed eller stationær enhed. Det kan være en laptop, en højtaler med forstærker, en stereoforstærker, eller hvad du nu vælger at afspille din musik på. Lige meget hvilken løsning du vælger, vil du klart kunne høre forskellen. Hovedtelefonforstærkere findes i flere udgaver med forskellige funktioner, så du kan finde en model, der giver dig det, du har brug for.

Har jeg brug for en hovedtelefonforstærker?

Hvis du vil have den absolut bedste lyd fra dine høretelefoner, bør du helt sikkert investere i en hovedtelefonforstærker. Er du dybt passioneret og drømmer om den bedst mulige lyd, kan du næsten ikke leve uden en hovedtelefonforstærker, især ikke hvis du har valgt et par af de uovertrufne head-fi hovedtelefoner, der udgør eliten inden for hovedtelefoner. De giver dig en helt fantastisk lydkvalitet, som du ellers kun finder i de bedste højtalere – men de kræver en god høretelefonforstærker, hvis de skal yde deres bedste.

Behovet for en hovedtelefonforstærker afhænger også meget af de enheder, du har. Nogle styresystemer og enheder har en meget bedre indbygget lydkvalitet og måske endda en indbygget forstærker, der gør, at lyden er ganske udmærket – omend ikke perfekt. Andre computere, smartphones og diverse enheder har forfærdelig lyd, så her er det direkte synd for dine høretelefoner, hvis du ikke investerer i en forstærker til dem.

D/A konverter som hovedtelefonforstærker

Alle digitale lydkilder såsom smartphones, computere og tablets kræver en såkaldt D/A konverter, eller DAC (Digital-to-Analog Converter), i en udgave, der er specielt lavet til at få lyden ud i dine høretelefoner. En D/A konverter omdanner den digitale lyd fra eksempelvis dit TV, så du kan høre den analogt i dine højtalere eller fra din telefon til dine høretelefoner. D/A-konverteren kan være indbygget i din afspiller, men hvis det skal være rigtig godt, skal den som regel anskaffes separat. Her er der utallige løsninger, lige fra små mobile enheder på størrelse med en USB-nøgle og til kostbare separate høretelefonforstærkere med indbygget DAC og de allerfineste tekniske løsninger, som penge kan købe.

Stationær eller mobil hovedtelefonforstærker med USB

Der er helt overordnet set to metoder til tilslutning af din forstærker til dine høretelefoner: stationær tilslutning og mobil tilslutning med USB. Førstnævnte ligner det, de fleste typisk forbinder med en almindelig forstærker, nemlig en lille boks med drejeknapper og udgang til forskellige stik – for eksempel et høretelefonstik. Med en stationær høretelefonforstærker kan du bare læne dig tilbage hjemme i lænestolen og nyde den fremragende lyd, der strømmer gennem kablerne til dine høretelefoner. Er dine kabler lange nok, kan du endda have forstærkeren stående ved dit TV eller i en reol, selvom du sidder i hyggehjørnet. Og du kan også frit vælge mellem at tilslutte din afspiller analogt eller digitalt, for eksempel via USB.

En mobil forstærker til høretelefoner tilsluttes eksempelvis din telefon eller smartphone via USB, og den er typisk heller ikke større end et USB-stik. Det er den perfekte løsning, når du er på farten, og du vil have god lyd i høretelefonerne. Den lille forstærker kan bare komme i lommen sammen med din telefon, og så får du støjfri, ren lyd serveret direkte i øregangene.

Boost din lyd med en forstærker til høretelefoner

Besøg HiFi Klubben både online og i en fysisk butik og lær mere om de fede muligheder, der er for en forstærker til høretelefoner, så du kan få den bedste lyd, dine høretelefoner kan præstere. Tag også gerne din smartphone, tablet eller computer med, så du kan høre, hvad de forskellige forstærkere gør ved lyden i dine høretelefoner. Det er nemlig en super måde at blive sikker på, at du får den helt rigtige høretelefonforstærker med hjem.

Se også