Gå til indhold

DAB, FM, INTERNET

Hvilken
radio
skal jeg vælge?

Bordradioen er en handy vej til musik, nyheder og andet spændende radiostof. HiFi Klubbens bordradioer fås med både DAB, FM, internetradio og streaming, og med Bluetooth kan du også bruge radioen som trådløs højtaler til din telefon.

En moderne bordradio er meget mere end den klassiske FM-transistorradio, som var en fast gæst på hylden hos både dine forældre og bedsteforældre. Med DAB, internetradio og Bluetooth har du fået helt nye og spændende muligheder.Og FM lever stadig, selvom det er på lånt tid.

Bluetooth-funktionen er faktisk en utrolig smart finesse, som i mange tilfælde gør bordradioen til et oplagt alternativ til en almindelig Bluetooth-højtaler. Så kan du nemlig spille trådløs musik direkte fra din telefon, men du får en komplet radio oveni.

FM – den analoge radio du kender

FM er god gammeldags analog radio. Her finder du både de store landsdækkende kanaler, men også en broget vifte af lokale stationer, som kommer og går, med og uden reklamer. FM er den radiotype, som stadig sidder i langt de fleste biler. Alle Argon-radioer med FM har enten DAB eller internetradio oveni – nogle endda begge dele. Et godt og økonomisk valg er grundmodellen RADIO1, som giver dig alt det nødvendige i god kvalitet.

DAB – nem og støjfri digital radio

DAB – Digital Audio Broadcasting – er klar og støjfri digital radio. Du kan både lytte til de landsdækkende kanaler og et voksende antal nye specialkanaler med musik, nyheder, sport, kultur og meget mere. Med DAB kan du lytte til det, som netop interesserer dig – 24 timer i døgnet. På DAB-båndet finder du stationerne ved hjælp af navnet i stedet for en frekvens, som du alligevel aldrig kan huske – en enorm lettelse i dagligdagen. Og når musikken kører, viser displayet dig oplysninger om kunstner, musiknummer m.m.

RADIO2 er en lækker og kompakt DAB/FM-radio, hvor du til forskel fra grundmodellen også kan vælge lakeret hvid finish. Du kan også tænke lidt større og vælge RADIO3, som giver dig ekstra fyldig lyd med indbyggede stereohøjttalere. Bluetooth følger med oven i hatten på begge modeller.

OBS: Alle HiFi Klubbens DAB-radioer understøtter DAB+ formatet.

Internetradio – et uendeligt univers af underholdning

Internettet er fuldt af radiostationer – mere end 20.000 af slagsen, fordelt over hele kloden. Her kan du finde noget for enhver smag og på næsten ethvert tænkeligt sprog, om det så er østrigsk julemusik, ukrainsk folkepunk, koreansk dancepop eller en anden specialitet, som du bare ikke kan leve foruden.

Argon RADIO2i er en kompakt og komplet bordradio med internetradio, DAB, FM og Spotify Connect. Via Spotify-appen på din smartphone eller tablet kan du afspille mere end 40 millioner musiknumre på din radio. Så løber du ikke tør for underholdning hverken i dette liv eller det næste. Ligesom med DAB/FM-modellerne findes der også en Argon internetradio til dig, der vil have det hele lidt større og i stereo, RADIO3i.

Selvom internetradio har masser af fordele, er det stadig et netværksprodukt, som kræver adgang til dit trådløse netværk (wi-fi) for at fungere. Det giver lidt indledende opsætning, og du skal også være forberedt på lidt opstartstid, mens radioen lige “får fat” i dit netværk. Med DAB/FM oveni kommer du nemt ud over dét. Så kan du nemlig bare kode dine favoritstationer – f.eks. nyhederne – ind som almindelige radiostationer og hente resten fra nettet. Du har alle muligheder, og du bestemmer selv farten.

Også til anlægget og til din mobil

Det hører med til historien, at alle Argon bordradioer har audio-ud, så du kan slutte radioen til dit stationære anlæg og lytte til radio i fuld stereo. Hvis du synes, denne løsning er lidt klodset, kan en lille sort boks nemt og diskret klare den samme opgave. Stream3 giver dig både DAB, FM, internetradio, Spotify Connect og Bluetooth. Præcis som en komplet bordradio, bare i superkompakt udgave til anlægget.

Den anden vej rundt får du også minijack-ind, så du kan bruge radioen som højttaler til f.eks. din smartphone eller mobil, selv uden Bluetooth eller wi-fi. En smart sidegevinst, ikke mindst hvis du har tager din radio med i sommerhuset eller campingvognen.