Gå til indhold

Sådan vælger du
de rigtige
høretelefoner

Et par gode høretelefoner er dine uundværlige følgesvende, som kan fylde dit liv med fed musik og lækker lyd overalt. Her er en guide til, hvordan du finder den helt rigtige model til dit behov.

Alle de høretelefoner, du finder i HiFi Klubben, er af høj kvalitet. Men de har også allesammen deres styrker og begrænsninger. Går du for eksempel målrettet efter et specielt behov, eller findes der et gyldent kompromis netop for dig? Nedenfor kan du se nogle af de ting, du kan overveje, inden du beslutter dig. Du er også meget velkommen til at komme ind i HiFi Klubben og prøve de forskellige modeller med dine egne ører. Vi står klar til at hjælpe dig sikkert i mål.

Sådan vælger du
de rigtige
høretelefoner

Når du skal vælge høretelefoner, så start med at overveje, hvad du først og fremmest skal bruge dem til. Der er utallige modeller at vælge imellem, og et par høretelefoner, som er superfede hjemme i sofaen, er ikke nødvendigvis de bedste til en tur over Atlanten eller i træningscenteret. Eller omvendt.

Mest populære
høretelefoner

Hvad betyder
True Wireless?

True Wireless er in-ear høretelefoner helt uden kabler. De to ørepropper sidder frit i hver sit øre, og når du ikke bruger dem, kan du putte dem i lommen i deres medfølgende ladeetui. Udvalget af True Wireless stiger med raketfart, og du kan vælge mellem mange modeller, som hver især har deres styrke inden for sport, lydkvalitet, opkald, støjreduktion, batteritid, design eller andet. Batteritiden var en udfordring i de første True Wireless-modeller, men i dag har de fleste ørepropper rigeligt med strøm til at fylde hele din dag med musik.

Trådløse
høretelefoner
giver frihed

 • Nyd din musik overalt uden irriterende kabler
 • Frit valg mellem utallige modeller, både full-size og ørepropper
 • Masser af fede funktioner til musik, støjreduktion, opkald og træning
 • Meget lang batteritid i mange modeller
 • Hvorfor vælge
  høretelefoner
  med kabel?

 • Du glemmer konstant at oplade dine trådløse høretelefoner, så de går død på de mest irriterende tidspunkter.
 • Du vil have en løsning, der er så enkel, stabil og økonomisk som mulig.
 • Du vil gerne spare strøm på din telefon, f.eks. hvis du er på farten i meget lang tid.
 • Du går efter kompromisløs audiofil lydkvalitet, evt. sammen med en separat høretelefon-forstærker.
 • Hvilke høretelefoner er
  bedst til musik?

  Hvis du går efter den absolut bedste lyd til din musik, er der ingen vej uden om kablede høretelefoner. Head-fi handler om den helt fede hi-fi-lyd, og ørekopper så store som tekopper og kabler så lange som sjippetove gør bare det hele endnu mere spændende. Nogle entusiaster betaler uden at blinke det samme for et par høretelefoner, som andre bruger på en god brugt bil. Men mindre kan heldigvis gøre det, og du behøver heller ikke absolut at trække rundt med et kabel.

  Bluetooth er blevet meget bedre i de seneste år, og producenterne er også blevet rigtig dygtige til at proppe god lyd ind i trådløse høretelefoner. Både in-ears og full-size modeller kan spille trådløs musik i strålende hi-fi-kvalitet, og det er i høj grad op til din personlige smag, om den ene eller anden model lyder bedst. Er du til tung og fysisk lyd med masser af bas, eller foretrækker du en mere slank og ’hi-fi-rigtig’ klang? Kom ind i butikken – så finder vi sammen de høretelefoner, der sender din musikoplevelse helt op i skyerne.

  Noise Cancellation / ANC
  – kvæl støjen fra dine omgivelser

  En række trådløse høretelefoner – især over-ear modeller, men også flere og flere True Wireless ørepropper – har aktiv elektronisk støjreduktion (Active Noise Cancellation/ANC). ANC er en lille genialitet, som dæmper støjen fra dine omgivelser, og det er virkelig lækkert, især når du rejser med tog, bus eller fly.

  Via en indbygget mikrofon opfanger dine høretelefoner støj fra omgivelserne og bekæmper den ved at sende en”modstøj” ind i musiksignalet. Det er utrolig effektivt, især over for transportstøj i tog, fly og hvor du ellers sidder badet i motorlarm og babyhyl. Støjreducerende høretelefoner har som regel også ”hear-through” eller ”transparency”, hvor du kan trykke på en knap for at høre, hvad stewardessen, kollegerne eller dine børn prøver at sige til dig. ANC spiser en lille smule strøm, men det kan til gengæld gøre underværker både for din musikoplevelse og din afslapning.

  Hvilke høretelefoner er bedst til
  sport og træning?

  De fleste brugere, som vil have musik i ørerne til sport og træning, går direkte efter True Wireless. Mange modeller kan klare alt det støv og vand, som du kan smide efter dem – inklusive en tur under vandhanen efter endt træning. Men der er mange andre muligheder, hvis du ikke absolut har brug for at spule dine ørepropper fri for mudder og sved.

  Du kan for eksempel vælge en True Wireless med ekstra god lyd til musik eller opkald, også selvom den ikke er 100% vandtæt. De fleste modeller kan sagtens klare en regnbyge – de tåler bare ikke at komme helt under vand. Du behøver også bare at gå en tur på gaden eller i den nærmeste park for at opdage, at rigtig mange mennesker bruger deres full-size høretelefoner udendørs uden problemer. Men til hårdt brug er et par robuste ørepropper normalt det bedste valg.

  Hvilke høretelefoner er bedst til
  telefonopkald?

  Næsten alle trådløse høretelefoner – både full-size og ørepropper – har indbyggede mikrofoner og kontroller til telefonopkald og stemmestyring. Det samme gælder de uddøende kablede in-ears, som typisk har funktionerne siddende på kablet. Alle modeller har deres egen løsning på, hvordan kontrollerne skal sidde, og der kan være stor forskel på opkaldskvaliteten i begge ender af linjen.

  Det kan være svært at læse sig til, hvor godt et bestemt par høretelefoner fungerer til opkald. Hvis det betyder meget for dig, vil vi anbefale dig at kigge ind i en af vores butikker og prøve det af. Så er du sikker på at få en løsning, hvor både lyd og funktion lever op til dine behov.

  Batteriet er dødt
  – kan jeg spille med kabel?

  Hvis du glemmer at lade dine trådløse høretelefoner op, vil batteriet før eller siden løbe tør. Så er det slut med at spille trådløst, men på de fleste trådløse over-ear og on-ear modeller kan du bruge et medbragt kabel og spille videre, så længe du har strøm på din telefon. Med de trådløse in-ear modeller må du leve med, at du ikke kan spille med kabel, og det gælder faktisk også for nogle full-size modeller. Tjek derfor produktbeskrivelsen grundigt, hvis det er vigtigt for dig.

  Nyeste 
  høretelefoner

  Hør
  før du handler

  Dine høretelefoner skal selvfølgelig passe til dit behov, din stil og din smag. I HiFi Klubben kan du afprøve lyd, pasform og finish på de forskellige modeller, inden du beslutter dig, og vi står klar til at hjælpe dig. Så bliver det meget nemmere at vælge rigtigt.
  Find butik her