Gå til indhold
9.990,-stk
Forventes på lager 17. juli 2024
  -
Oplev, hvor godt din musik kan lyde, når du nægter at gå på kompromis noget sted. Planar Magnetic – det spændende head-fi alternativ!
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Audeze LCD-X – åbne Planar Magnetic høretelefoner i referenceklasse

 • Helt neutral lydkarakter med fremragende bas
 • Eksklusiv finish i metal og ægte læder
 • Relativt nemme at drive
 • Håndbygget på Audezes egen fabrik i USA
 • Åben konstruktion

LCD-X er overdådige åbne over-ear Planar Magnetic høretelefoner med lyd i den helt eksklusive klasse. Det er en af de største og mest avancerede modeller fra Audeze, og derfor får du næsten alle deres lækre lydteknologier med i købet. Her kan du virkelig opleve planar-princippets fordele for fuld udblæsning.

Lyden fra LCD-X har en naturlig varme og musikalitet, som er helt uimodståelig, uanset om du lytter til elektrisk eller akustisk musik. Lydbilledet er stort og rumligt, med dyb og dynamisk bas, myriader af detaljer og en fremragende placering af de enkelte stemmer og instrumenter. Her oplever du lyden i et rigtigt rum – ikke ”inde i hovedet” som med mange billigere høretelefoner.

Den meget neutrale og rumlige gengivelse har gjort LCD-X til referencemodel blandt mange professionelle lydfolk. Giv LCD-X en virkelig god høretelefon-forstærker, og fyr op for din yndlingsmusik – så vil du forstå hvorfor!

Kompromisløst og solidt bygget

Planar Magnetic driverne i LCD-X er hele 106 mm i diameter, og derfor bliver høretelefonerne nødvendigvis også til at få øje på. Som topmodel er den endda bestykket med magnetsystem på begge sider af membranen inklusive de patenterede Fazor lydguides – her er der ikke sparet på noget. Heller ikke i de store håndsyede ørepuder, som er udført i memoryskum beklædt med ægte læder.

Hovedbøjlen er solidt konstrueret i metal og ægte læder. Det brede design fordeler vægten blødt og jævnt, så den massive konstruktion opleves langt mindre tyngende på hovedet, end man umiddelbart skulle tro. Det fleksible flettede letvægtskabel er også med til at holde komforten oppe.

LCD-X fås i sort finish. 

Åben eller lukket – hvad er rigtigt for dig?

Ligesom mange andre head-fi høretelefoner er LCD-X en åben konstruktion. Mange entusiaster foretrækker dette princip, fordi man helt undgår refleksioner fra et kammer, som kan påvirke membranens bagside og skabe forvrængning. Det er teoretisk optimalt, men betyder til gengæld også, at lyden slipper næsten frit igennem i begge retninger. Du kan tydeligt høre dine omgivelser, og dine omgivelser kan lytte med på musikken, hvis du spiller højt.

På grund af den frie lydpassage er åbne høretelefoner ikke særligt egnede til lytning i støjende omgivelser. Hvis du har brug for din helt egen oase, hvor du altid kan nyde musikken helt uforstyrret, kan en lukket model være en bedre løsning.

Fazor – patenteret driver-teknologi i lydens tjeneste

På LCD-X er magnetsystemet dobbeltsidet, så det virker på begge sider af membranen. Men det stopper ikke her. LCD-X rummer nemlig også den patenterede Fazor teknologi, som fjerner bølge-interferens i den lyd, der passerer igennem magnetsystemet. Disse ”lyd-guides” – som Audeze selv kalder dem – gør systemet helt akustisk transparent og giver renere lyd, højere opløsning og bedre stereobillede.

Audeze Planar Magnetic – store drivere med stor lyd

Audeze er kendt verden over for deres Planar Magnetic høretelefoner, som er et meget spændende alternativ til de dynamiske konstruktioner, du ser fra de fleste andre producenter. I en Planar Magnetic driver er det traditionelle system med membran og svingspole erstattet af en utrolig tynd folie, hvor musiksignalet løber igennem en pådampet metal-leder, der dækker hele arealet.

Membranen er omgivet af et meget kraftigt magnetsystem af samme størrelse, endda på begge sider i de største og mest eksklusive modeller. Når det elektriske signal løber over membranen, vil magnetsystemet få folien til at bevæge sig og omdanne signalet til hørbar lyd. Den ultralette membran reagerer ekstremt hurtigt, og det giver en suveræn transientrespons over hele frekvensområdet. Samtidig giver det store membranareal en dyb og uanstrengt basgengivelse, og man undgår opbruds- og impedansproblemer, fordi membranen drives synkront over hele arealet.

Masser af fordele og nemme at drive

På bundlinjen har en Planar Magnetic konstruktion flere fordele, som direkte kommer dig til gode. Den høje effektivitet og den flade impedanskurve gør høretelefonerne lettere at drive for forstærkeren, og det giver dig mange flere valgmuligheder end med nogle alternativer.

På minussiden kræver den store membran og magnetsystemet deres plads, og Audeze bruger altid solide og resonansdæmpende materialer overalt. Det betyder, at deres høretelefoner hverken er de letteste eller mest kompakte modeller på markedet, men det glemmer du hurtigt, når først musikken spiller.

Et par Audeze høretelefoner spiller forbløffende godt på en almindelig højkvalitets forstærkerudgang, men de fortjener stadig en rigtig høretelefon-forstærker for at yde deres allerbedste. Så vil du til gengæld hurtigt opdage, hvorfor de har vundet hjerterne hos tusindvis af head-fi entusiaster over hele kloden.

Uanset genre og lydtryk er lyden fra et par Audeze Planar Magnetic høretelefoner altid imponerende hurtig og præcis, med masser af detaljer og en dyb og kontrolleret basgengivelse. Nogle mener, at denne lydkarakter ligger tættere på vores måde at opleve lyd på i den virkelige verden, men det et af de spørgsmål, som entusiasterne sikkert aldrig bliver enige om.

En ting er dog sikker: Planar Magnetic er et fuldgyldigt alternativ til andre high-end høretelefoner, og du skylder dig selv at opleve det, hvis du er bare det mindste interesseret i head-fi.

En oplevelse for livet

Et sæt høretelefoner som LCD-X er en investering for livet. Du vil aldrig opleve, at de kommer til kort i nogen som helst sammenhæng, og du kan roligt regne med, at de vil blive ved med at følge dig, selvom du udskifter resten af anlægget. Det eksklusive og tidløse design er også baseret på optimalt materialevalg og lydkvalitet frem for tilfældige modeluner. Det giver en yderligere garanti for, at du aldrig kommer til at fortryde din investering.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Helt neutral lydkarakter med fremragende bas
 • Dobbeltsidet magnetsystem
 • Nemme at drive i forhold til nogle alternativer
 • Eksklusiv finish i metal og ægte læder
 • Håndbygget på Audezes egen fabrik i USA
 • Åben konstruktion
 • Transportetui medfølger

Begrænsninger

 • Relativt høj vægt
 • Meget begrænset lydisolering i forhold til omgivelser

Tilbehør til Audeze LCD-X

Tekniske specifikationer

HøretelefontypeOver-ear, Head-Fi
Aktiv støjreduceringNej
Frekvensområde10-50000 Hz
Følsomhed103 dB
Akustisk konstruktionÅben
Impedans passiv20 ohm
BluetoothNej
Enhed type/størrelse106 mm - Planar magnetic driver

Anbefalede produkter