Gå til indhold

En nem vej til indbygningslyd

Byg lyden ind
i væggen

Indbygningshøjtalere til væggen dækker hele spektret fra diskret baggrundslyd til kompromisløs hi-fi. Her kan du få den store lyd til dit TV, og du kan opbygge et stereo- eller surroundsystem, som kan hamle op med traditionelle højtalere i den helt tunge klasse.

Mange tror, at indbygningshøjtalere kun er for dem, som skal renovere eller bygge nyt. Det er en sandhed med modifikationer, da det i mange tilfælde også er muligt at bygge højtalerne ind i færdige vægge. Fordelene er mange. Interiøret forbliver præcist som det er, og lyden vil som regel være bedre, hvis alternativet er et par små satellithøjtalere. Indbygningshøjtalere er også et pænere og bedre alternativ til en soundbar-højtaler under dit TV.

Når du skal vælge in-wall-højtalere, kan du tage udgangspunkt i det tilsluttede udstyr og hvilken traditionel højtaler, du ville have valgt til det aktuelle formål. Hvis du som udgangspunkt overvejede de økonomiske kompakthøjtalere DALI OBERON 3, kan du for eksempel vælge indbygningsmodellen DALI PHANTOM H-60. Har du ønsket dig eller skal du erstatte en gulvmodel som for eksempel 703 S2, er B&W's fantastiske indbygningshøjtaler CWM7.4 S2 et strålende valg.
Til hjemmebiografen er der ikke noget i vejen for at vælge et eksklusivt in-wall-system til frontkanalerne og supplere med lofthøjtalere til side- og bagkanaler.

Ligesom med loftløsninger skal du tage hensyn til, hvordan væggen er konstrueret, når du vælger in-wall-højtaler. Hvis du f.eks. vil eftermontere højtalerne i en lukket væg, som samtidig er ujævn eller utæt, skal du bruge en model med integreret backbox. Ellers vil du ikke kunne opnå den nødvendige lufttætte montering.

In-wall-højtalere til alle behov

Med in-wall-højtalere kan du som nævnt opnå den helt ægte hi-fi-lyd. Forudsat højtalerne er monteret korrekt, kommer lyden lige forfra og i den korrekte lyttehøjde, så bredde og dybde i lydbilledet bliver præcist defineret. Så indbygningshøjtalere er ikke bare til baggrundsmusik – du kan trygt vælge en vægløsning, der hvor du vil have rigtig god lyd, for eksempel i stuen, hjemmebiografen eller ved dit TV.

HiFi Klubben har in-wall-højtalere i alle prisklasser og til alle behov. Du kan vælge mellem en lang række økonomiske modeller til baggrundsmusik i sekundære rum, og i den anden ende af skalaen bliver det rigtig spændende. En højkvalitets in-wall-højtaler sparer masser af plads i stuen, og fordi du ikke skal betale for et stort og dyrt højtalerkabinet, får du ren lydkvalitet for alle pengene. Det betyder i praksis, at du kan få vaskeægte high-end-lyd til en langt lavere pris, end du skulle have betalt for en traditionel løsning.

Læg vejen forbi en af vores butikker og spørg løs om in-wall-løsninger. Hvis du aldrig har oplevet, hvor godt det kan lyde, har du virkelig noget til gode. Vi kan også vejlede dig detaljeret omkring de mange muligheder, så du får den optimale lyd i hele dit hjem. Om nødvendigt kan vi komme og tjekke mulighederne hjemme hos dig, inden vi foreslår en løsning.

HiFi Klubben Solutions har mange års erfaring med at integrere lyd og billede i huse, lejligheder og fritidshuse.

Et bedre alternativ end soundbaren

Mange er bekymrede for kabler og komponenter i TV-krogen, som tit er omhyggeligt indrettet i moderne boliger. Fladskærmen er tynd og lækker, og kablerne er pænt skjult i vægge eller lister. Men de fleste har jo opdaget, at lyden i fladskærmen er alt andet end lækker. Den er forfærdelig! Hvorfor ikke montere et par indbygningshøjtalere i væggen på hver side af TV'et? Hvis væggen allerede sidder på lægter, er det en smal sag at eftermontere denne løsning. Et par prisbillige DALI PHANTOM H-50 vil give dig fantastisk lyd til både film og musik. Bruger du krogen til mere seriøs lytning, kan du overveje et par B&W CWM7.5, som også har indbygget backbox – perfekt hvis væggen støder op til naboen eller soveværelset.

Altid ærlig rådgivning!

Book et gratis møde

Vi ønsker at give dig vores udelte opmærksomhed, så book en tid til en snak. Det vil tage mellem en halv og en hel time, og det er gratis og uforpligtende.

Montering

Inden du begynder at skære huller i loft eller væg, skal du være helt sikker på, at du ikke ødelægger noget (elkabler, spær m.m.). Hvis du ikke kan få overblik over væggens/loftets bagside på forhånd, bør du altid spørge en specialist til råds for at undgå uheld. Brudt dampspærre skal genetableres.

Det er vigtigt, at lyden fra højtalerens bagside ikke kan trænge igennem til forsiden, da dette især vil ødelægge basgengivelsen. Derfor skal din højtaler altid monteres lufttæt. På en glat væg/loftplade ordner dette sig selv, men på utætte eller ujævne overflader (trælister, Danoline-gipsplader m.m.) skal du tætne på bagsiden eller vælge en højtaler med integreret backbox.

Mange backboxe er væsentlig større end udskæringshullet og må derfor monteres fra bagsiden, eller eventuelt før væggen lukkes. Ved eftermontering er du derfor ofte nødt til at vælge en højtaler, som er født med backbox. Her kan du vælge mellem en række modeller både fra DALI og B&W. Vi har også en backbox af gummi – Dynabox Rubber Backbox – som er lavet til eftermontering gennem hullet. Spørg os – vi ved, hvad der fungerer hjemme hos dig!

OBS: Hvis den falske væg tildækker stikkontakter eller andre elektriske installationer, skal disse føres ud i den nye falske væg. Arbejdet skal udføres af en elektriker.

Relaterede artikler