Gå til indhold

Styr det hele fra din smartphone

Udendørs højtalere
fed lyd i det fri

Et sæt udendørs højtalere giver dig musik ude på terrassen, uden at du behøver at skrue helt op for anlægget inde i stuen. Med et trådløst musiksystem kan du styre hele molevitten direkte fra din smartphone.

Fed udendørslyd
på terrassen til sommer  

Udendørs højtalere bygget til vejr og vind

Højtalere til udendørs brug er bygget til at modstå vejr og vind, så du også kan få kvalitetslyd på terrassen, i garagen, i båden og andre steder, hvor klimaet er usundt for almindelige højtalere.

Du vil måske spørge, hvorfor du ikke bare kan bruge en trådløs Bluetooth-højtaler i stedet for? Det kan du da også sagtens – det lyder bare ikke nær så godt. Rigtige højtalere giver dig det fulde lydbillede og rigtig stereo, og det er bare en helt anden oplevelse.

Med udendørs højtalere slipper du også for at blæse musikken fra stuen ud gennem terrassedøren. Du får meget bedre lyd på den måde, og du behøver ikke at spille højt for at høre musikken. Så har din nabo en chance for at nyde fuglesangen, hvis han foretrækker dét frem for din musik.

Hvor skal højtalerne bruges – og hvor kræsen er du?

Du bestemmer selv, hvor meget du vil ofre på sagen. Selv en prisvenlig model – for eksempel OUT5 eller OUT6 fra Argon – vil give dig masser af god udendørs lyd, som langt vil overgå en batteridrevet Bluetooth-højtaler. Hvis du er mere kræsen, kan B&W tilbyde AM1-højtalerne, som både i lydkvalitet og design er så lækre, at de også vil være en fin løsning mange steder indendørs.

Udendørs højtalere leveres med beslag, så du kan montere dem permanent, for eksempel under et tagudhæng. Argon-modellerne har store håndskruer i begge ender, mens AM-1 brillerer med étpunkts-beslag, hvor ledningerne er integreret. Så klarer du af- og påmontering på et øjeblik, når du vil have højtalerne i læ indendørs for vinteren.

Nyd musikken fra din telefon med multirum

Når du har dine udendørs højtalere koblet til anlægget i stuen, skal du op af stolen for at skifte musikken eller skrue op og ned. Med mindre du altså kombinerer det med et multirums-musiksystem, for eksempel Sonos, Bluesound eller HEOS-systemet fra Denon. De har alle trådløs betjening via dit wi-fi netværk, og det giver dig også geniale muligheder udendørs. Du skal bare én gang for alle trække et kabel fra højtalerne til anlægget inde i huset, hvorefter du frit – og trådløst – kan vælge alverdens musik og skrue op og ned fra din telefon.

Sådan en løsning giver dig en samlet oplevelse på et helt andet niveau. Musikken på terrassen spiller perfekt synkront med musikken i stuen, køkkenet og andre rum, og via appen kan du lynhurtigt finjustere lydstyrken overalt, hvor du spiller musikken, uden at flytte dig væk fra grillen.

Et eksempel på en virkelig lækker stationær løsning er HEOS Amp musikanlægget fra Denon i kombination med B&W AM-1 højtalerne. Det kræver lidt opsætning, og det er ikke den billigste løsning, men når det først spiller, er det alle pengene værd. Så kan du nemlig nyde din musik i rigtig hi-fi-kvalitet, og du får hele det lækre trådløse multirums-univers med i købet. Både Bluesound og Sonos tilbyder tilsvarende løsninger, så der er masser af muligheder for at få god lyd til de lange lune sommeraftener.

En anden løsning til udendørs lyd kunne være en super fleksibel trådløs multirums-højtaler med mulighed for batteridrift, så du i et snuptag kan tage den med overalt. Det gælder for eksempel den kompakte PULSE FLEX 2i fra Bluesound og den stærke Sonos Move. Lyden kan ikke helt hamle op med den stationære løsning, men det lyder stadig godt, og du kan bruge højtaleren trådløst hvorsomhelst i dit hjem, når du går indendørs igen.

Slik formiddagssol til de seneste radiohits, spil stilfærdig baggrundsmusik til aftensmaden, og spil op til dans på terrassen, når vennerne er på besøg lørdag aften – kun din fantasi sætter grænsen med et multirums-system!

Værd at vide om udendørs højtalere

  • Tjek, at det er nemt at montere og afmontere højtaleren på vægbeslaget. Selvom højtalerne er konstrueret til at hænge ude, så vil de leve betydeligt længere, hvis du pakker dem ned på et tørt sted sammen med havemøblerne om efteråret.

  • Udendørs højtalere bruges sjældent til kritisk lytning, så her kan det fungere fint med en høj placering, for eksempel under tagudhænget. Det giver en god fordeling af lyden og beskytter højtaleren mest muligt mod vind og vejr.

  • En trådløs multirums-højtaler med batteri er en utrolig fleksibel løsning, som du kan bruge i utallige sammenhænge både ude og inde.

  • Når højtalerne sidder lige dér, hvor du vil lytte, behøver du ikke at
    skrue så højt op for musikken. Det vil din nabo helt sikkert blive glad for.