Gå til indhold

Udendørs højtalere
fed lyd i det fri

Et sæt udendørs højtalere giver dig lækker musik på terrassen, så uderummet bliver en integreret del af din samlede musikoplevelse. Og med et trådløst musiksystem kan du styre hele molevitten direkte fra din telefon.

Højtalere til udendørs brug er bygget til at modstå vejr og vind, så du også kan få kvalitetslyd på terrassen, i garagen, i båden og andre steder, hvor klimaet er usundt for almindelige højtalere.

Du vil måske spørge, hvorfor du ikke bare kan bruge en Bluetooth-højtaler eller en trådløs multirums-højtaler med indbygget batteri i stedet for? Det kan du da også sagtens, f.eks. en af de smarte modeller fra Sonos eller Bluesound. Det lyder bare ikke nær så godt. Et sæt rigtige udendørshøjtalere giver dig det fulde lydbillede i rigtig stereo, og det er bare en helt anden oplevelse. Musikken er også altid klar, du slipper for at slæbe højtalere frem og tilbage, og du risikerer ikke døde batterier lige midt i festen.

Med udendørs højtalere slipper du også for at blæse musikken fra stuen ud gennem terrassedøren. Du får meget bedre lyd på den måde, og du behøver ikke at spille højt for at høre musikken. Hvis det skal være helt perfekt, så vend højtalerne væk fra naboerne og ind mod dig selv (hvis det er muligt). Så har din nabo en chance for at nyde fuglesangen, hvis han foretrækker dét frem for din musik.

Fed udendørslyd
på terrassen til sommer  

Hvor skal højtalerne bruges – og hvor kræsen er du?

Selv en prisvenlig model – for eksempel fra Argon Audio – vil give dig masser af god udendørs lyd, som langt vil overgå en enkeltstående Bluetooth-højtaler. Hvis du er mere kræsen, kan Bowers & Wilkins tilbyde modeller, som både i lydkvalitet og design er så lækre, at de også vil være en fin løsning mange steder indendørs. Udendørs højtalere leveres med beslag, så du kan montere dem permanent, for eksempel under et tagudhæng. Beslagene er normalt lavet, så du kan afmontere højtalerne på et øjeblik, for eksempel hvis du vil have dem i læ indendørs for vinteren. Højtalerne skal nok klare den kolde årstid, men ligesom havemøblerne så holder de sig pæne længere, hvis du forkæler dem lidt.

En endnu mere diskret og elegant løsning er at montere vejrbestandige lofthøjtalere i tagudhænget eller i et forsænket loft op mod overboens altan. Her er den robuste Marine-serie fra Bowers & Wilkins helt i særklasse. Det samme gælder, hvis du har brug for indbygningslyd i båden eller i et indendørs poolområde.

Værd at vide om udendørs højtalere

  • Tjek, at det er nemt at montere og afmontere højtaleren på vægbeslaget. Selvom højtalerne er konstrueret til at hænge ude, så vil de leve betydeligt længere, hvis du pakker dem ned på et tørt sted sammen med havemøblerne om efteråret.
  • Udendørs højtalere bruges sjældent til kritisk lytning, så her kan det fungere fint med en høj placering, for eksempel under tagudhænget. Det giver en god fordeling af lyden og beskytter højtaleren mest muligt mod vind og vejr.
  • Når højtalerne sidder lige dér, hvor du vil lytte, behøver du ikke at skrue så højt op for musikken. Det vil din nabo helt sikkert blive glad for.
  • Hvis du placerer højtalerne meget langt fra hinanden, vil du med fordel kunne indstille forstærkeren til at spille mono. På den måde vil lyden i hver højtaler indeholde alle informationer.
Altid ærlig rådgivning!

Book et gratis møde

Vi ønsker at give dig vores udelte opmærksomhed, så book en tid til en snak. Det vil tage mellem en halv og en hel time, og det er gratis og uforpligtende.

Nyd musikken fra din telefon med multirum

Når du har dine udendørs højtalere koblet til anlægget i stuen, skal du op af havestolen for at skifte musikken eller skrue op og ned. Med mindre du altså kombinerer det med et multirums-musiksystem, for eksempel Sonos, Bluesound eller Denon HEOS. De har alle trådløs betjening via dit wi-fi netværk, og det giver dig også geniale muligheder udendørs. Du skal bare én gang for alle trække et kabel fra højtalerne til anlægget inde i huset, hvorefter du frit – og trådløst – kan vælge alverdens musik og skrue op og ned fra din telefon.

Sådan en løsning giver dig en samlet oplevelse på et helt andet niveau. Lyden er i ægte hi-fi kvalitet, musikken på terrassen spiller perfekt synkront med musikken i stuen, køkkenet og andre rum, og via appen kan du lynhurtigt finjustere lydstyrken, mens du stadig har fuld kontrol over pølserne på grillen.

Råd og Dåd

  • Så simpelt kan det gøres

    Hvis du har et anlæg i forvejen og bare gerne vil have lyden med udenfor, kan det faktisk gøres både økonomisk og smart. Du kan nemlig nøjes med at købe et par gode udendørshøjtalere og en passende længde højtalerkabel. Hvis du ikke har omskifter til to sæt højtalere på dit anlæg, sætter du bare kablerne i de samme terminaler som højtalerne i stuen. Få en elektriker til at montere en afbryder i form af en almindelig dobbelt lyskontakt på terrassevæggen – så spiller dine udendørshøjtalere kun med, når du ønsker det.

Relaterede artikler