Gå til indhold

Sådan får du
biograf
hjemme i stuen

Lyden er den halve oplevelse, når du ser film og serier, eller når du gamer. Her viser vi dig, hvordan du får fed biograf-fornemmelse hjemme i din egen stue.

Her i HiFi Klubben føler vi tit et lille stik i hjertet, når vi sender en glad kunde ud af døren med et lækkert og spritnyt TV under armen. Vi ved nemlig, at mange af disse TV aldrig bliver koblet til en ordentlig lydløsning, og de får derfor aldrig chancen for at vise, hvad de i virkeligheden kan. De bittesmå indbyggede højtalere i dit TV kan måske lige klare dagens nyheder og andre rutineopgaver, men hvis du vil have en virkelig fed oplevelse med rigtig biograf-fornemmelse, skal der altså flere kræfter til.

Du har masser af gode løsninger at vælge imellem, når du vil sætte turbo på din TV-lyd. Nogle er nemme og kompakte, andre er mere avancerede, men giver til gengæld også større oplevelser. Husk: Du kommer til at tilbringe tusindvis af timer foran dit TV, og hvert eneste øjeblik vil blive en større nydelse med ordentlig lyd. Lydkvalitet er livskvalitet!

Spar gerne lidt på TV’et, og brug lidt ekstra på lyden i stedet for. Det giver dig en større samlet oplevelse.

Systemer

Hvilket
lydsystem
skal jeg vælge?

Se med, når Jesper viser dig 3 forskellige bud på, hvordan du får bedre TV-lyd og fed biograf-fornemmelse hjemme i din egen stue. Hvad er den helt rigtige løsning til netop dit behov? Vi hjælper dig med at vælge rigtigt.

Hør
før du handler

Vi kan fortælle dig en hel masse om, hvordan du får fede lydoplevelser i din hjemmebiograf. Men det er meget bedre at høre magien med dine egne to ører. Kom ind i HiFi Klubben, og lad os vise dig de spændende muligheder. Husk: Hjemmebio er for alle!
Find butik her

Kom godt i gang med
hjemmebio

For mange mennesker kan det virke lidt uoverskueligt at komme i gang med hjemmebio. Det er ikke så mærkeligt, for der er mange tekniske ord og mange valgmuligheder, som du skal tage stilling til. Men i virkeligheden er det slet ikke så svært.

Her nedenfor kan du se et par tips, som måske kan gøre det lidt nemmere at spore dig ind på den rigtige løsning til dit behov. Og ellers kom ind i HiFi Klubben, og spørg løs – vi er klar til at hjælpe dig godt i gang.

Intet slår den
ægte vare

I en ægte hjemmebiograf bliver alle lydkanalerne gengivet af rigtige hi-fi-højtalere. Det giver dig et stort og lækkert lydbillede, som ingen soundbar kan hamle op med. Din krop bliver også forkælet med dyb og saftig bas fra en rigtig subwoofer.

Nemmere og
bedre
end nogensinde

Det har aldrig været nemmere at få en komplet hjemmebiograf med fed lyd og masser af avancerede finesser både til film og musik. Du bestemmer selv, om du vil have 5, 7, 9 eller endnu flere kanaler.

Skal du have
Dolby Atmos?

En almindelig 5.1-kanals hjemmebiograf kan give dig surroundlyd i meget høj kvalitet, og den er enkel at sætte op. Dolby Atmos gør lyden flottere, men det kræver flere lydkanaler og flere højtalere. Du bestemmer selv, om det er noget for dig.

Start småt
byg ud

Hvis det kniber med penge til den store, komplette hjemmebiograf, så start med en god receiver og de to fronthøjtalere. Så kan du altid udbygge med centerhøjtaler, subwoofer og surroundhøjtalere senere.

Fed surround
fra dit TV

Netflix, Disney+ og de andre populære videotjenester på nettet tilbyder surroundlyd i fin kvalitet på mange af deres titler. I dag kan du også få Dolby Atmos, så du behøver ikke længere at købe dine film på Blu-ray for at få fed biograflyd.

Surround er også til
gaming

Nyere spil til PlayStation og Xbox kommer med surround-lydspor i forrygende kvalitet, inklusive Dolby Atmos. Lev dig helt ind i dine spil med lyd fra alle hjørner – det er lettere at vinde, når du også kan høre, hvad der sker bag din ryg!

Også til
musik
i stereo

Mange tror, at surroundreceivere kun kan finde ud af surround, men de kan også sagtens spille din stereomusik, uanset om den kommer fra streaming, CD eller vinyl. Gode receivere kan levere hi-fi-lyd i meget høj kvalitet, også til musik.

Stort
er godt

Glem alle de gamle tommelfingerregler om billedstøj og minimumsafstand til dit TV. Dagens digitale billedkilder er så gode, at du roligt kan købe den største skærm, du har plads og råd til.

Receiveren
hjælper dig i gang

De fleste surround-receivere har fine indbyggede elektroniske hjælpeguider, som trin for trin får din opsætning til at spille perfekt. Så selvom surround er bedre og mere avanceret end nogensinde, er det også nemmere end nogensinde.

Trådløs
musik i hele dit hjem         

Med multirums-streaming bygget ind i receiveren får du nem trådløs musik i hele dit hjem. Tilføj trådløse højtalere i andre rum, og nyd dine favoritter fra Spotify, TIDAL, Deezer m.fl. Du styrer det hele fra din telefon.

Dolby Atmos
uden huller i loftet

Du behøver ikke at montere højtalere i dit loft for at få Dolby Atmos surround med højdefornemmelse. Atmos-højtalerne kan også hænges på væggen eller stå oven på dine fronthøjtalere.

Soundbar
med Dolby Atmos

Mange avancerede soundbarer har indbygget Dolby Atmos, som kan give en ganske god rumlighed i lyden, især hvis du supplerer med baghøjtalere og subwoofer. Et godt kompromis, hvis du ikke vil have en traditionel hjemmebiograf.