Gå til indhold
Et sæt aktive stereohøjtalere med indbygget anlæg er en enkel, elegant og særdeles velspillende vej til bedre TV-lyd. Du får et komplet hi-fi-anlæg til al din musik med i købet. Her kan ingen soundbar følge med.

Aktive højtalere
– hvad er det?

Højtalere med indbygget anlæg – også kaldet aktive højtalere – bliver mere og mere populære, og det er ikke så mærkeligt. Her er forstærkeren og den øvrige elektronik nemlig indbygget i højtalerne, så du er klar til at nyde superlækker TV-lyd i ægte hi-fi-kvalitet uden ekstra apparater i reolen.

En lang række nyere aktive højtalere har indbygget HDMI-tilslutning, som er helt genialt til TV-lyd. Via HDMI kan du nemlig tilslutte dit TV i optimal digital lydkvalitet og styre lydstyrken fra din eksisterende TV-fjernbetjening. Så har du både den fede lyd og den lækre betjening, og med auto-tænd/sluk kører det hele af sig selv. Du skal ikke spekulere på andet end at nyde din gode TV-lyd.

Lyden fra et par gode aktive højtalere er helt på højde med et traditionelt stereoanlæg, og du får tonsvis af smarte muligheder oven i hatten. Spil trådløs musik fra din telefon med Bluetooth, sæt højtalerne direkte til din pladespiller, eller brug dem til gaming direkte fra din computer – aktive højtalere klarer det hele!

Aktive
højtalere

Hvilke aktive højtalere
skal du vælge?

Aktive højtalere er en super løsning til dig, der elsker at lytte til dit anlæg, men helst er fri for at se på det. Du kan få et par gode aktive højtalere med HDMI til samme pris som en billig TV-soundbar, men lyden er utrolig meget bedre. I den anden ende af skalaen kan du få avancerede aktive high-end højtalere, som kan hamle op med de bedste traditionelle anlæg på markedet.

Ligesom med almindelige (passive) hi-fi-højtalere får du mere fyldig lyd og mere råstyrke i takt med, at højtalerne bliver fysisk større. Men der er heldigvis hjælp at hente, hvis du foretrækker dine højtalere kompakte og diskrete. De fleste aktive højtalere har nemlig tilslutning for en separat subwoofer, og den kan du placere i stuen, næsten hvor du har lyst. Så får du de helt dybe toner med i lydbilledet, uden at du skal se på et par store gulvhøjtalere, og det giver et gevaldigt løft til din lydoplevelse, når du også kan mærke filmeksplosioner og stortrommer i kroppen.

Stereo eller
surround
– hvad er bedst?

De fleste aktive højtalere er ”kun” bygget til at spille i stereo, altså to kanaler. Men det skal du ikke være ked af. Det gør nemlig alting meget enklere, og krone for krone får du meget bedre lyd for pengene i forhold til en tilsvarende soundbar-løsning. Filmlyd og TV-lyd fungerer strålende i stereo, og hvis du også lytter meget til musik, er stereoløsningen endnu mere suveræn. Her får du nemlig rigtig hi-fi!

Men ok – hvis du absolut vil have surround, og det samtidig skal være så billigt som muligt, må du kigge efter andre løsninger, for eksempel en Atmos-soundbar eller en traditionel hjemmebiograf i budgetklassen, hvis du ikke er bange for lidt kabler. De fleste aktive højtalersæt skal også forbindes indbyrdes med et kabel, fordi al elektronikken sidder i den ene højtaler. Men selv 100% trådløse højtalere skal jo have et strømkabel for at spille, så i praksis har det ikke den store betydning.

DALI EQUI
trådløs surround
og suveræn hi-fi

DALI EQUI er en familie af fuldt trådløse, aktive hi-fi-højtalere og tilbehør, som giver dig utallige muligheder for at opbygge præcis dét trådløse stereo- eller surroundanlæg, som passer til dit behov. Allerede i basisversionen får du trådløs hi-fi-stereolyd i high-end-kvalitet, og via det geniale HDMI-modul kan du få supernem TV-lyd og mulighed for ægte trådløs surroundlyd i helt op til 7 kanaler. DALI EQUI er det kompromisløse hi-fi-højtalersystem til dig, der vil have alt det bedste fra det traditionelle og det trådløse hi-fi-univers samlet i ét system.

DALI EQUI
højtalersystem

Fed TV-lyd
på stereoanlægget

Ligesom aktive højtalere har en række nyere stereoanlæg også fået HDMI-indgang til TV-lyd. Det giver dig både optimal digital lydkvalitet og supernem betjening, fordi du får automatisk tænd/sluk, og du kan styre lydstyrken med din TV-fjernbetjening. Denne løsning giver dig helt frit højtalervalg, og systemerne rækker fra budgetklassen til den vildeste high-end. Du går aldrig galt i byen med en god stereoløsning, især ikke hvis musikken også fylder meget i dit liv. Nedenfor viser vi nogle velspillende kombinationer, men der er utallige andre at vælge imellem.

Kom ind i HiFi Klubben, og lad os vise dig nogle af de smarte muligheder med aktive højtalere og stereoanlæg med HDMI. Så kommer dit TV til at lyde af rigtig hi-fi!

Stereosystemer til
TV-lyd

Sådan får du
biograf
hjemme i stuen

Vil du gerne vide mere om hjemmebio? Se her, hvor nemt du kan få meget bedre lyd til dit TV. Der er masser af lækre løsninger at vælge imellem, både til små og store behov. Husk: Lyden er den halve oplevelse!
Læs mere her