Gå til indhold

89 produkter

Højttalersystem

I HiFi Klubben kan du få færdige systemer til musik i stereo og til surround, og du vælger selv, om det for eksempel skal være med tunge gulvhøjtalere eller superkompakt med subwoofer. De mange muligheder gør, at et højttalersystem kan passe ind i ethvert hjem, så du kan få en fuldendt lydoplevelse, uanset om du er til store, robuste højtalere eller små, diskrete løsninger.

Gør livet nemt og lyden perfekt med et højtalersystem

Hvis du er typen, der bliver skræmt, så snart du hører ordene ”hjemmebiograf”, ”surround sound” eller ”komplet højtalersystem”, skal du endelig læse videre her. Et komplet højtalersystem – som blandt andet bruges, hvis du skal have en hjemmebiograf – er nemlig meget andet end store, klodsede højtalere, der indtager hele stuen og i øvrigt koster en formue. 

Højtalersystemer kommer i forskellige prisklasser, så selvom du ikke er typen, der vil bruge hele opsparingen på hi-fi gear, kan du sagtens få et system, der giver dig fantastisk lyd, uanset om du er koblet på din telefon, dit TV, din computer eller noget helt fjerde. 

Det gode ved højtalersystemer er, at det er en samlet pakke, som er klar til at montere og få glæde af med det samme. Producenterne designer deres højtalere, så de enkelte modeller komplementerer hinanden og sammen skaber en helhed, der kan få selv de største modstandere til at indrømme, at det ser lækkert ud. Vores systemer er nøje udvalgt til at spille optimalt sammen, så du altid får en rigtig flot lydoplevelse til prisen.

Hvad består et højtalersystem af?

Vi har gjort det nemt for dig at få et fuldendt højtalersystem til dit hjem. Ved at vælge et af vores komplette højtalersystemer kan du være sikker på, at hver højtaler passer til de andre i både klang, design og pris. Det betyder, at du kan lægge al din energi i at finde det system, der både indeholder de nødvendige dele, du har brug for, og som designmæssigt passer ind i din indretning.

Et højtalersystem er ikke bare et højtalersystem. De findes i mange forskellige sammensætninger og naturligvis også prisklasser. Vi har håndplukket en række af vores favoritter, så vores sortiment udelukkende byder på systemer, der lever op til vores høje kvalitetskrav.

Herunder kan du læse om de forskellige typer højtalere, der kan være i et komplet højtalersystem og længere nede kan du læse eksempler på forskellige sammensætninger og forslag til hvilket højtaleranlæg, der passer til dine behov.

Centerhøjtalere

En centerhøjtaler bruges især til at gengive dialoger i multikanals filmlyd, så den er vigtig for at få et helt klart lydbillede i hjemmebiografen. Centerhøjtaleren er hjertet i et surround-højtalersystem, og den placeres centralt lige under fjernsynet eller lærredet – deraf navnet.

Subwoofere

Med en subwoofer får du de dybeste bastoner med, så du ikke går glip af nogle niveauer i din musik. En subwoofer er desuden uundværlig, hvis du vil have den fulde lydoplevelse, når du gamer.

Gulvhøjtalere

Gulvhøjtalere er de helt store højttalere, der er beregnet til at stå – ja, på gulvet. Det er typisk dem, man tænker på, når der bliver talt om højtalere og komplette systemer, da de virkelig danner rammen for fantastisk lyd og et fedt udtryk.

Kompakthøjtalere

Kompaktehøjtalere er mindre end de ovennævnte gulvhøjtalere, og er derfor gode til dig, der ikke har plads eller lyst til at gå all-in med et af de helt store højtalersystemer.

Kompakthøjtalere kan – alt efter modellen – stilles i en reol eller hænges op på væggen. 

Nogle højtalere er trådløse, mens andre kræver tilslutning med kabel. Det er op til dig, hvad du helst vil have – begge dele giver gode lydoplevelser, så det afhænger af, hvordan dit system skal monteres, og hvordan du helst vil have det.

”Hvad skal jeg vælge?” – find de brikker du har brug for

Som nævnt er der mange måder at sætte et højtalersystem sammen på, så det er op til dig at beslutte, hvad du har brug for, og hvad du har plads til. 

Stor, større, størst

Hvis du vil have hele pakken og dermed den mest fuldendte lydoplevelse, skal du gå all-in med et af de helt store systemer. De indeholder en subwoofer, en centerhøjtaler og et antal gulvhøjtalere og/eller kompakte højtalere, der enten kan monteres på væggen eller stilles på eksempelvis en hylde. 

Det er forskelligt hvor mange højtalere, der er med i de store systemer, men i de store surround-systemer er der som regel mindst to gulvhøjtalere, en centerhøjtaler og to kompakte højtalere, så du virkelig kan få lyden smidt i hovedet fra alle sider. Hvis du vil have det endnu vildere, kan du også sagtens få systemer med endnu flere højtalere.

I dag behøver du ikke engang at trække kabler rundt i hele stuen for at få surround sound. Både Sonos og andre producenter har lavet trådløse surround systemer, der typisk består af en elegant soundbar, en subwoofer og to trådløse højtalere, så du nemt kan installere din egen hjemmebiograf i stuen.

Småt men godt

Er du på jagt efter en solid lydoplevelse, der ikke kræver højtalere i hele stuen, skal du se på nogle af de mindre højtalersystemer. De består som regel af en subwoofer og et par kompakte højtalere, som kan pynte i reolen eller hænges diskret op på væggen. Så får du lyd i rigtig stereo, og det kan lyde supergodt til både musik og filmlyd.

Selvom du vælger et af de store systemer med mange dele, behøver det dog ikke at fylde meget fysisk. Eksempelvis har Bowers & Wilkins lavet et system med en subwoofer, en centerhøjtaler og fire kompakte højtalere, som enten kan stå på en fin fod eller hænges op på væggen. Selvom der er seks komponenter, er det et super diskret højtalersystem, da alle delene er små og i et skarpt design, der nemt kan integreres i indretningen og give en fantastisk lydoplevelse – næsten uden du lægger mærke til, at de er der.

Kom forbi og afprøv dine muligheder

Hvis det virker uoverskueligt, eller det bare er svært at vælge mellem de mange lækre højtalersystemer, kan du besøge din lokale HiFi Klubben butik, hvor du kan se de forskellige systemer opstillet og høre, hvordan de lyder. Vi giver også gerne gode råd og svarer på spørgsmål, hvis der er noget du vil vide mere om, før du beslutter dig endeligt. Vi hjælper dig gerne med at finde din næste højttaler

Leder du efter en bestemt type højtaler?