Gå til indhold

Multirum
Byg den gode lyd ind i dit hjem

Et trådløst multirums musiksystem kan fylde hele dit hjem med alverdens musik. Hvis du placerer højtalere forsænket i vægge og lofter og skjuler kablerne inde bagved, får du den fede lyd uden at gå på kompromis med din elegante boligindretning.

Med et trådløst multirums hi-fi system som f.eks. Sonos eller Bluesound får du et hav af fordele. Streamingtjenester på nettet giver dig adgang til uendelige mængder af musik, og du kan spille den i alle de rum, du har lyst til. Enten forskellig musik i de enkelte rum eller med den samme musik overalt i dit hjem. Det hele kobles én gang for alle på dit trådløse wi-fi, hvorefter du styrer hele herligheden fra din telefon eller tablet. Alle kan finde ud af at bruge multirum, og når du først har prøvet det, vil du aldrig undvære det igen.

Hvis du har et rum, der ikke er velegnet at bygge lyden ind i, kan du med et multirumssystem blot koble en trådløs alt-i-et højtaler til og stadig lytte til musik i hele huset.

Hvis du har et rum, der ikke er velegnet at bygge lyden ind i, kan du med et multirumssystem blot koble en trådløs alt-i-et højtaler til og stadig lytte til musik i hele huset.

Hvis du har et rum, der ikke er velegnet at bygge lyden ind i, kan du med et multirumssystem blot koble en trådløs alt-i-et højtaler til og stadig lytte til musik i hele huset.

Helt perfekt til indbygning

Elsker du at høre musik, men hader synet af kabler? Skal du bygge ud eller bygge om? Uanset om du har et stort hus, eller du kun har ganske få kvadratmeter at gøre godt med, så vil du elske multirum med indbyggede højtalere. Du får mere ud af pladsen i dit hjem, du skal ikke gå på kompromis med æstetikken, du skal ikke konstant rende rundt og skrue på forskellige anlæg, og du får høj lydkvalitet. Ren win-win.

Indbygningshøjtalere kan fås i mange forskellige prisklasser, og det er først og fremmest størrelsen og lydkvaliteten, som bestemmer prisen. Heldigvis kan du sagtens nøjes med prisvenlige højtalere i de rum, hvor du bare vil have nem og diskret baggrundsmusik, for eksempel på badeværelset. Så kan du til gengæld bruge mere krudt på de steder, hvor lyden virkelig betyder noget. For eksempel køkken/alrum, hvor både du og familien opholder jer meget, eller inde i stuen, hvor det handler om store musikoplevelser og fed lyd til TV og film. Her kan du gå helt op til den vildeste high-end, hvis du har lyst.

Råd og dåd

 • Trådløse enheder og Mesh

  Omfanget af enheder, der er på trådløse netværk, stiger og stiger. Systemer som Sonos kan derfor ved fejl blive installeret på forskellige netværk i samme ejendom. Dette gælder ikke mindst ved brugen af Mesh-netværk, hvor det er vigtigt at sikre, at alle trådløse enheder er på samme netværk. Husk at ændre navnene på netværkene og/eller sluk helt for wi-fi på din router, hvis du bruger Mesh.

Gem teknikken væk

Med multirum kan du gemme al teknikken væk, så du ikke skal se på andet end de diskrete frontgriller på højtalerne i væg og loft. Og dem kan du endda sprøjtemale i samme farve som væggen, så de bliver næsten usynlige. Kabler og højtalere sidder gemt inde i væggen, og du kan samle al elektronikken i et centralt teknikskab, hvorfra du trækker kabler ud til de enkelte højtalere.

Der er selvfølgelig noget arbejde med selve installationen, men når det er vel overstået, har du fået dig et tjekket og stilrent hjem, hvor musikken bare strømmer frit overalt, uden at du skal tænke på andet end at vælge den næste sang eller playliste på din telefon. Nemmere og mere lækkert kan det næsten ikke blive.

Du behøver ikke altid købe specialprodukter. I eksemplet her lavede man en låge, beklædte den med stof i samme fave som resten af møblet og placerede en almindelig subwoofer bag.   

Du behøver ikke altid købe specialprodukter. I eksemplet her lavede man en låge, beklædte den med stof i samme fave som resten af møblet og placerede en almindelig subwoofer bag.   

Du behøver ikke altid købe specialprodukter. I eksemplet her lavede man en låge, beklædte den med stof i samme fave som resten af møblet og placerede en almindelig subwoofer bag.   

Godt begyndt er halvt fuldendt

God forberedelse gør alting meget nemmere, og hvis du har fået lyst til en indbygningsløsning, er her et par tips til, hvad du kan overveje, inden du kommer ned i HiFi Klubben:

 • Hvor opholder du dig mest i dit hjem?
 • Tag hensyn til et eventuelt TV i rummet, inden du placerer højtalerne.
 • Hvor stort er dit budget?
 • Hvis du er ved at bygge nyt hus eller renovere, så tag plantegningerne med. Så er det meget nemmere at få et overblik over, hvor det vil være optimalt at indbygge højtalere.
 • Du kan med fordel undersøge, hvordan vægge, lofter og evt. etage-inddeling er konstruerede. Er vægge og lofter massive, eller er det lette, hule konstruktioner af gips eller lignende?
 • Bor du i hus, kan du undersøge, om du har adgang fra loftet.

Nemt at supplere og udbygge

Multirum og indbygning behøver heldigvis ikke at være enten-eller. De komplette systemer og den trådløse betjening gør det supernemt at supplere med trådløse højtalere i rum, hvor du af praktiske eller økonomiske årsager ikke ønsker at bygge tingene ind i væg eller loft.

Det er især lækkert, at de separate trådløse højtalere stadig taler sammen med resten af systemet og indgår som en integreret del af din samlede musikløsning, som du styrer fra telefonen. Det gælder også, selvom du måske har valgt en trådløs højtaler med indbygget batteri, som du flytter rundt med i hjemmet eller måske tager med ud i haven. Multirum giver dig brugeroplevelse på et niveau, som ingen Bluetooth-højtaler kan hamle op med.

På de næste sider kan du se nogle af de forskellige muligheder. Og ellers kom ind i HiFi Klubben og oplev ægte multirums hi-fi – så hjælper vi dig med at vælge den rigtige indbygningsløsning!

Nørdehjørnet

 • Fremtidens Smart Home

  I morgendagens Smart Home vil trådløs musik være lige så selvfølgeligt som rindende vand, og flere og flere ting i dit hjem vil være koblet op på nettet og styret fra en app på din telefon. Lyden vil følge dig rundt i de forskellige rum, ligesom et par høretelefoner gør i dag, og huset vil automatisk tilpasse musikken til familiens forskellige medlemmer. Rumkorrektion vil blive mere udbredt i almindelige lydprodukter, så du får bedre lyd fra dine højtalere og får den bedst mulige musikoplevelse, uanset hvor i rummet du befinder dig.

  Dit hjem kommer til at være online konstant, så det er en god idé at forberede et stærkt netværk allerede nu. For ti år siden syntes mange, at stemmestyring lød fjollet, og det var totalt unødvendigt med en kaffemaskine, der kunne fjernstyres fra telefonen. I dag er det en selvfølgelighed i mange hjem. Der er ikke længere noget underligt i at få besked på telefonen, når nogen kobler alarmen til og fra, eller når opvaskemaskinen er færdig.

  Lyd og billede er en central del af det smarte hjem sammen med belysning, klimaanlæg, alarmer og overvågning. Men det hele skal gerne fungere smidigt sammen, og det er ikke så fedt med 20 forskellige apper på din telefon. Spørg os gerne i HiFi Klubben – vi hjælper dig med at få et lækkert Smart Home

Relaterede artikler