Gå til indhold

Danske Lyngdorf Audio er en af verdens førende high-end producenter inden for digitalt hi-fi udstyr. Den digitale teknologi eliminerer en lang række begrænsninger fra analoge konstruktioner, og resultatet er en enestående ren og åben musikgengivelse.

34 produkter
Viser 34 produkter ud af 34

En unik produktrække

Danske Lyngdorf Audio er grundlagt af Peter Lyngdorf, som også er Hi-Fi Klubbens og DALIs grundlægger. Han har i årenes løb også dybt involveret i højtestimerede varemærker som NAD, Snell Acoustics og det vildt ekstravagante Steinway Lyngdorf-projekt. Ved at bruge de absolut bedste tilgængelige komponenter og alliere sig med nogle af verdens allerstørste kapaciteter inden for digital lydgengivelse har Lyngdorf Audio skabt en række helt unikke digitale high-end produkter, som går deres sejrsgang hos musikelskere over hele verden.

Millennium og RoomPerfect – to milepæle i hi-fi historien

I 1998 kom verdens første fuldt digitale high-end forstærker, Millennium, til verden. Hvad der indtil da havde set ud som en umulighed selv for verdens største hi-fi producenter, lykkedes for Peter Lyngdorf. De unikke digitale løsninger fra Millennium er senere blevet suppleret med den revolutionerende RoomPerfect-teknologi, som udmåler akustikken i dit lytterum og på næsten magisk vis korrigerer for resonanser og reflektioner. Med RoomPerfect kan du roligt stille højttalerne helt ind til bagvæggen – du er ikke længere slave af akustikken, når du indretter dit lytterum.

Krystalklar digital lyd i ethvert rum

Lyngdorf Audio bryder med alle traditionelle forestillinger om, hvordan state-of-the-art elektronik og højttalere skal fungere, både teknisk og lydmæssigt. Lyngdorf-lyden sætter en tyk streg under de fantastiske muligheder i den nye digitale forstærkerteknologi. Det totale fravær af støj og farvning plus en næsten uendelig dynamik og detaljeringsevne går igen i alle produkterne. Fremtiden er digital!

  • Enestående klar og støjfri gengivelse
  • Enorm dynamik
  • Optimal udnyttelse af digitale lydformater
  • RoomPerfect for optimal lyd i ethvert lytterum
  • Særdeles solid mekanisk konstruktion

HiFi Klubben x Lyngdorf Audio:

Med flere revolutionerende teknologier i skattekisten, er danske Lyngdorf Audio blevet en markedsleder indenfor avanceret rumkorrektion og multikanalprocessorer. Men de har også kæmpet for førertrøjen: Lyngdorf Audio er et af de firmaer, der investerer mest i lydteknologi målt op imod virksomhedens størrelse.

Lyngdorf Audio er kendt som den første high-end-producent, der er gået all-in på avanceret rumkorrektion og digital forstærkning. Historien begyndte allerede i 1990’erne. Dengang ejede Peter Lyngdorf virksomheden Snell Acoustics i Boston, som stod bag verdens første digitale rumkorrektionssystem, der kunne håndtere hele frekvensområdet med præcision.
I samme periode var han med til at finansiere et dansk projekt, der mundede ud i Millenium – verdens første fuld-digitale forstærker. Teknologien blev opfundet af Peters gode ven Lars Risbo. Patenterne blev solgt til Texas Instruments i år 2000 og er blevet basis meget af den teknologi, der nu bruges overalt i digitale forstærkere.

Peter Lyngdorfs erfaringer med Snell Acoustics og det danske teknologieventyr blev grundlaget for Lyngdorf Audio. Men man lander ikke forrest i feltet på erfaring alene. Projektet skulle også finansieres. Derfor er en bid af HiFi Klubbens overskud over årene blevet geninvesteret i Lyngdorf Audio. Resultatet er ny lydteknologi, der udvider grænserne for den lyd, man kan opnå i et helt almindeligt hjem. Peter Lyngdorf, manden bag både Lyngdorf Audio og HiFi Klubben, siger:

”Vores rumkorrektionssystem RoomPerfect er stadig det eneste system af sin art, der er super brugervenligt og altid virker. Samtidig har vi skabt nogle af de mest avancerede multikanals-processorer og -forforstærkere. Resultatet er den bedste lyd og de mest pålidelige produkter.”2_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Der er travlt på Lyngdorf Audios fabrik i Danmark, hvor der overvejende bygges tokanals hi-fi og sofistikerede surround-processorer til hjemmebiograf og flerkanals-musikoplevelser. Produkterne er blevet så godt modtaget, at virksomheden i dag er den største high-end audiospecialist i Skandinavien. Det skyldes ikke mindst det meget brugervenlige RoomPerfect. Hvilket er en af årsagerne til, at mange anmeldere drysser stjerner ud over Lyngdorf Audios banebrydende produkter. Men der er også intern blåstempling i HiFi Klubben, da mange ansatte har Lyngdorf Audio derhjemme. 3_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Spørger man Lyngdorf Audio-stifteren, hvad der er hans yndlingsproduktet, griner han og siger, at TDAI-3400 er hans kæledægge. Tilsyneladende er mange kunder enige, for det er Lyngdorf Audios hidtil bedst sælgende produkt.
”Den er brugervenlig, fyldt med moderne features og lydkvaliteten er i top. Den har RoomPerfect, som gør, at du altid kan få anlægget til at spille optimalt. Det er faktisk den mest avancerede integrerede forstærker på markedet. Der findes ikke et andet produkt med de egenskaber.”

Også brancheeksperter roser TDAI-3400.
I en anmeldelse sidste år fra skandinaviske Lyd & Billede fik den integrerede forstærker seks stjerner og en særlig anbefaling. Og i år skrev det store internetmagasin soundstagehifi.com: ”I enjoyed Lyngdorf Audio’s TDAI-3400 more than I have any other component I’ve reviewed.”

Bedre bliver det vist ikke!4_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Når der sker nyt på hi-fi-fronten, er Peter Lyngdorf som regel involveret. Hans engagement i nye teknologier kommer ofte HiFi Klubbens kernebrands til gode. Virksomheden Purifi Audio, som han er medstifter af, er et godt eksempel. Traditionelt er problemer med begrænsninger for lyd blevet løst ved at øge kompleksiteten og tilføje komponenter. Purifi går den anden vej ved at lave optimerede produkter, der kan masseproduceres. Med en videnskabelig tilgang kan de udnytte traditionelle komponenter og materialers egenskaber optimalt. Udviklingen har stået på de seneste fem år.

”Arbejdet er meget interessant, og resultaterne kommer til at smitte af på, hvad der foregår i HiFi Klubben,” fortæller serieiværksætteren.

Purifi har allerede fundet vej til NAD- og DALI-produkter. Der kommer også nye Lyngdorf Audio-forstærkere med teknologien, og de vil sprænge rammerne i forhold til ydeevne. Dermed bliver produkterne også mere bæredygtige. Peter Lyngdorf siger:

”Vi arbejder på et prisrimeligt multikanalssystem, en 8-kanals-forstærker med Purifi-teknologi. Den har lavere forvrængning end nogen anden multiforstærker har præsteret. Den udvikler ingen varme – kun musik.” 1_STEMODELOWH_1920x1080.jpg

Med en mission om, at flere mennesker skal have mulighed for at opleve lydmagi, har Lyngdorf Audio udviklet et nyt streaming-anlæg til en lavere pris og i en mere kompakt og indretningsvenlig størrelse. Med TDAI-1120 kan du streame, lytte og nyde din yndlingsmusik på et ekstremt højt niveau. Uden at du skal sætte flere hylder af til lydprodukter!

Læs mere om TDAI-1120.