Gå til indhold

Trådløs eller kablet hovedtelefon

Hvad skal du vælge?

Når du skal vælge hovedtelefon, kan du gå to veje: almindelig tilslutning med kabel eller trådløst. Hvad der er bedst, afhænger helt af, hvad du skal bruge hovedtelefonen til, og hvad du selv synes er smartest. Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet.

Kablede hovedtelefoner – enkle og alsidige

En kablet hovedtelefon giver dig som regel den bedste lydkvalitet for pengene. Den er nem at koble til en telefon, en tablet, en computer eller et musikanlæg. Du skal heller ikke spekulere på, hvornår batteriet i din hovedtelefon løber tør for strøm. 

Mange kablede hovedtelefoner har indbygget volumenkontrol og mikrofon på kablet. Så er det nemt at styre musikken eller tage telefonen på farten. Du kan også opgradere lyden gevaldigt, hvis du investerer i en god hovedtelefon-forstærker, som du kobler til din smartphone eller til anlægget. 

Den kablede kategori rummer det hele. Du finder de prisbillige og nemme hovedtelefoner her, men du finder også topmodellerne, hvor du får lydkvalitet i verdensklasse. 

Vær dog opmærksom på, at de nyeste smartphones fra Apple ikke har minijack-stik direkte i telefonen. Hvis du vil koble din hovedtelefon til sådan en Apple-telefon via kabel, kan du bruge den ”Lightning-til-minijack” adapter, som fulgte med til telefonen. Den lyder bare ikke ret godt.

En meget bedre løsning er at investere i en superkompakt mobil hovedtelefon-forstærker, som du slutter til lightning-porten. Den fylder ikke meget mere end en USB-nøgle, og så kan du tilslutte enhver hovedtelefon via minijack, som du er vant til. På denne måde kan du gøre din smartphone (eller PC) til en ægte audiofil musikafspiller!

Trådløse hovedtelefoner – bevæg dig frit overalt

De trådløse hovedtelefoner er smarte, hvis du meget gerne vil undgå et kabel mellem din hovedtelefon og din telefon/musikafspiller. De trådløse modeller har typisk indbygget en Bluetooth-modtager, som kan modtage musiksignalet fra din telefon, tablet eller computer. På den måde kan du sende trådløs musik direkte ind i hovedtelefonen. 

Mange af de trådløse hovedtelefoner kan styre lydstyrke, frem/tilbage/pause og opkald på telefonen. Så er det hele endnu nemmere, hvis du gerne vil kunne bevæge dig helt frit, når du hører musik. 

Du kan få trådløse hovedtelefoner i alle kvaliteter, men de har det tilfælles, at de har indbygget elektronik, og det gør prisen en smule højere end de kablede modeller. Til gengæld er elektronikken i din telefon tit rigtig dårlig til at lave lyd. Så du kan faktisk få bedre lydkvalitet trådløst, end hvis du kablede til din telefon.

Nogle trådløse hovedtelefoner har aktiv elektronisk støjreduktion (også kaldet noise cancellation eller ANC), som dæmper støjen fra dine omgivelser, så du kan koncentrere dig om musikken. Det er virkelig lækkert, især når du rejser med tog, bus eller fly.

ANC har ingen nævneværdige bivirkninger ud over at spise lidt strøm, så det er virkelig en nyttig landvinding, som kan forbedre din musikoplevelse i mange situationer. Hvis du har glemt at lade op, og batteriet løber tør, kan de fleste modeller også spille via kabel. Det gælder dog ikke alle, så spørg inden køb, hvis du er i tvivl. 

Bemærk også, at batteritiden på trådløse hovedtelefoner er meget forskellig. Især in-ear hovedtelefoner har begrænset batteritid på grund af deres størrelse, men der er også stor forskel blandt de større ”over-ear”-modeller. Det gør naturligvis en forskel, om du kan spille for eksempel 3 eller 30 timer på en opladning. 

Du kan altid finde en god trådløs hovedtelefon, uanset om du jagter den perfekte lyd, eller du bare vil have maksimal bevægelsesfrihed, når du er undervejs eller dyrker motion. 

Kom ind i Hi-Fi Klubben og se, hvad vi har på hylderne lige nu!

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her