Gå til indhold

Sådan vælger du den perfekte hovedtelefon

I dag kan du vælge hovedtelefoner ikke bare efter lyden, men også ud fra dit behov. Er du på farten, træner du, slapper du af i sofaen, eller nyder du solnedgangen med din favoritmusik i øret? Her er nogle lækre forslag.

I dag kan du vælge hovedtelefoner ikke bare efter lyden, men også ud fra dit behov. Er du på farten, træner du, slapper du af i sofaen, eller nyder du solnedgangen med din favoritmusik i øret? Her er nogle lækre forslag.

Din hovedtelefon er din bedste ven

Hvis ikke du ser dig for, når du vælger hovedtelefon, kan du lynhurtigt spilde dine penge på tomt bling og bitre erfaringer. Den rigtige hovedtelefon kan til gengæld blive din bedste ven. I Hi-Fi Klubben ved vi alt om, hvad forskellige modeller kan og absolut IKKE kan. For at hjælpe dig med at vælge rigtigt har vi lavet fire grupper af hovedtelefoner: Street, Rejse, Sport og Musik.

Er du til in-ear-hovedtelefoner (ørepropper), skylder du næsten dig selv at prøve de geniale Comply-ørestykker, som løfter både lydkvalitet og komfort op i luksusklassen. En lille finesse, som for ganske små penge kan gøre din musikoplevelse meget større.

Rejse – kompakt og fredfyldt

 • Gerne aktiv elektronisk støjdæmpning
 • Høj komfort
 • Solid
 • Kompakt, gerne sammenklappelig
 • Gerne kontrol og mikrofon til iPhone/iPod
 • Gerne trådløs

Aktiv elektronisk støjreduktion kvæler transportstøj endnu bedre end et sæt industrihøreværn, og hvis din hovedtelefon samtidig sidder bekvemt og er nem at finde plads til i kufferten eller rygsækken, har du alle tiders rejsepartner her. En in-ear-model med tætsluttende ørepropper er også en fin rejseløsning. Se alle Rejsehovedtelefoner her.

Nogle populære modeller på markedet kan ikke sige en lyd, når batteriet løber tør. I fly skal din trådløse hovedtelefon kunne kables, da Bluetooth-afspilning ikke er tilladt.

Sport – action i al slags vejr

 • Lav vægt
 • Sidder komfortabelt og stabilt
 • Modstår sved, støv og vejr
 • Gerne kontrol og mikrofon til iPhone/iPod
 • Eventuelt trådløs
 • Skal passe til din aktivitet (løb, cykling, fitness osv.)

En hovedtelefon til sportsbrug skal først og fremmest være let og sidde ordentligt fast. Samtidig skal den kunne klare sved, støv, vejr og knubs, og den må ikke støje i musikken, når kablerne gnider mod dit tøj. Hvis du skal cykle eller løbe i trafikken, kan det være fatalt at lukke helt af for omgivelserne. Se alle Sport hovedtelefoner her.

Almindelige hovedtelefoner går hurtigt i stykker, når de bliver udsat for sved og hårdhændet behandling.

Musik – kræs for øregangene

 • Meget høj lydkvalitet
 • Lækker finish
 • Tunet til neutral og superdetaljeret lyd
 • Fås både in-ear, on-ear og over-ear
 • Primært skabt til hjemmebrug

Med en rigtig hi-fi-hovedtelefon handler det 100% om lydkvalitet, pengene går til avanceret teknik og lækker finish, og hjemmebanen er sofaen frem for gaden. Ørekopper så store som tekopper og kabler så lange som sjippetove er bare ekstra lækkert. Se alle Musik hovedtelefoner her.

Hovedtelefoner til Street eller Sport får baghjul af en ægte hi-fi-model, når det handler om ren lydkvalitet.

Street – fed stil og masser af bas

 • Design matcher din smag og stil
 • Mobil og solid
 • Kort kabel eller trådløs
 • Gerne kontrol og mikrofon til iPhone/iPod
 • Mange modeller er tunet til ekstra tung bas

Er du til Street, kunne du aldrig drømme om at bevæge dig uden for en dør, uden at din hovedtelefon matcher resten af dit outfit. Street handler rigtig meget om stil, og mange hovedtelefoner i denne kategori kan du også købe i tøjbutikker. Men sæt ikke næsen op efter seriøs vejledning om lyd her. Se alle Street hovedtelefoner her.

En helt lukket model kan være livsfarlig at bruge i trafikken. Du kan ikke høre biler, busser og andre angribere omkring dig.

Vi tror du vil kunne lide mere end bare denne side

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her