HiFi Klubben

Gå til indhold

Digitale stereoforstærkere – fremtidens hi-fi

Det er ikke mange år siden, du måtte have en hel stabel af komponenter for at kunne lytte til lidt musik. Men nu er der kommet flere forstærkere på størrelse med en mellemstor bog. Med trådløs streaming, fantastisk lyd og lækkert design passer disse godbidder ind i hvilket som helst hjem.

I takt med at den digitale forstærkerteknologi har udviklet sig, er der kommet flere små, fine forstærkere med høj ydelse på markedet. De har det tilfælles, at de har en anderledes formfaktor, de kræver ikke meget plads på hylden, og de er tilpasset en moderne måde at lytte til musik på.

Musikken streamer du fra telefonen eller en tablet via enten Bluetooth eller AirPlay, og lyden fra TV’et og andre kilder forbinder du via bagsiden som sædvanlig. Du får den samme fantastiske brugervenlighed som i alt-i-én-boksene, men du kan opleve fremragende hi-fi-lyd med et par gode højttalere!

  • Optimale til digitale lydkilder (PC, TV, CD, smartphone, streamingsystemer m.m.)
  • Mange forskellige digitale forstærkerteknologier
  • Gode konstruktioner har særdeles ren og detaljeret lyd
  • Nogle modeller har også netværk og trådløse funktioner (Bluetooth, AirPlay m.m.)
  • Tilkoblinger kan f.eks. være USB, coaxial, optisk, AES EBU (XLR) og HDMI, evt. også analoge lydkilder.

 

 

NAD D3020 – en legende i ny indpakning

NAD D3020 er NAD’s revitalisering af den legendariske forstærker 3020, der blev lancereret sent i halvfjerdserne. 3020’eren er verdens mest solgte forstærker nogensinde, og den revolutionerede branchen, da den kom. NAD skar alle de overflødige knapper og blinkende lys væk og investerede i stedet alle pengene i ren lydkvalitet.

Den filosofi har NAD levet med siden, hvilket du også tydeligt kan se i den nye D3020. Det er en superkompakt, topmoderne og utroligt velspillende stereoforstærker. Du kan spille digitalt fra computeren via USB eller, hvis din computer har det, trådløst via Bluetooth.

Du får flere digitale indgange til at tilslutte digitale lydkilder via kabel, og du får til og med en god, gammeldags analogindgang med i købet – perfekt til pladespilleren (kræver separat RIAA-forforstærker, for eksempel NAD’s egen PP4). NAD’s D3020 har allerede vundet flere priser, og som ’What Hi-Fi’ skrev:

”It represents the future of music reproduction.”

 

Denon PMA-50 – en kompakt og lækker løsning

 

Denon PMA-50 er en lækker lille forstærker, der læner sig op ad over 100 års hi-fi-historie. Du kan placere den lodret eller vandret på hylden, da displayet ændrer sig, så du altid kan se, hvad der står.

Med sine 35 watt er den ikke et kraftværk, men det den leverer, leverer den til perfektion! Klokkeklar lyd og en fast, dejlig bas. Hvis du bor i en mindre lejlighed og kan nøjes med et par gode, kompakte højttalere, bliver det stort set ikke bedre end her.

 

NAD D7050 – for dig der vil have lidt flere kræfter

Udadtil ligner NAD’s D7050 meget sin lillebror D3020. De befinder sig i samme serie, men D7050 har en helt anden digital konstruktion og lyder dermed både bedre og kraftigere, samtidigt med at den kan spille højere.

Også på denne forstærker roterer displayet lodret eller vandret, så du altid kan se, hvad der står. Hvis du vil drive et par lidt større højttalere og måske endda spille lidt højere fra tid til anden, er denne forstærker perfekt til dig.

Vi tror du vil kunne lide mere end bare denne side

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her