HiFi Klubben

Gå til indhold
Lokale tilbud Gør et kup på udstillingsmodeller, udgåede produkter og overskudslager fra alle vores butikker. Læs mere

Sidsel og Lasse prøver højtalere

Du kender det sikkert: Du smider hovedtelefonen, fordi du gerne vil dele en fed musikoplevelse med vennerne. Eller du sidder i stuen og spiller dit yndlingsnummer på din smartphone. Men du kan ikke mærke musikken i kroppen – der mangler bare et eller andet.

Det er ren fysik. Musik er lydbølger, og bittesmå højtalere kan ikke lave store lydbølger. Stor lyd og dyb bas kræver højtalere af en vis størrelse. Det er der sådan set ikke noget mærkeligt i. Så spørgsmålet er snarere, hvor og hvordan du gerne vil lytte til din musik.

Vi har spurgt Sidsel og Lasse, som er livstilseksperter og driver bloggen sidseloglasse.com, om de havde lyst til at prøve tre forskellige musikløsninger af. Alle med det tilfælles, at det er supernemt at afspille musik trådløst, uanset om det er fra YouTube, streamingtjenester (Spotify, TIDAL m.fl.) eller direkte fra musiksamlingen på mobilen eller computeren. Men ud over dét har de hver især deres fordele og begrænsninger.

Den første løsning er nem og transportabel med indbygget batteri. Til brug i mindre rum derhjemme, men også nem at tage med på tur. Den anden løsning er en større og kraftigere højtaler beregnet til at stå mere permanent i et rum. Den sidste løsning er et rigtigt minianlæg med to højtalere. Men stadig nemt at sætte op og med nem trådløs musikafspilning via din telefon.

Her kan du læse lidt om, hvad Sidsel og Lasse syntes om de forskellige systemer.

Må vi lære jer lidt at kende? Hvor gamle er I, og hvor i landet kommer I fra?

Ja da! Sidsel er 28 og Lasse er 29. Vi bor i lejlighed på dejlige Trøjborg i Aarhus N. 

 

Hvad laver I til hverdag?

Lasse er projektleder hos Bloggers Delight og Sidsel er selvstændig kommunikations- og marketing-rådgiver. Herudover driver vi sammen bloggen sidseloglasse.com og dertilhørende virksomhed. 

 

Hvilke interesser har I, og hvordan kommer de til udtryk i jeres liv?

Vi er meget sociale væsner og elsker at have besøg af venner og familie til diverse middage og fester. Vi dyrker rigtig meget det lokale kulturliv i Aarhus, herunder diverse musikfestivaler og events. Derudover fylder rejser ret meget i vores liv. Det er her, vi lægger mange af vores sparepenge og får en masse fede oplevelser at se tilbage på samt fornyet energi til hverdagen. 

Hvor længe har I haft en blog, og hvorfor startede I den?

Vi har blogget siden 2009 - så vi runder snart vores 10 års jubilæum som bloggere! Vi startede bloggen dels fordi vi gik og kedede os en smule i løbet af vores sabbatår og dels fordi vi var nysgerrige på, hvad det nye medie kunne. 

 

Hvilken rolle spiller musik i jeres liv?

Musik er allestedsnærværende i vores hjem. Vi hører stort set altid musik - både når vi arbejder, spiser, slapper af og holder fest. Efterhånden har vi lavet en playliste til enhver lejlighed! Sågar også til diverse musik-quizzer, som vi tit underholder med. Herudover elsker vi at komme på sommerens festivaler og få en masse fede liveoplevelser. 

 

Hvordan bruger I musik til hverdag og fest?

Til hverdag bruger vi musik til at sætte eller underbygge en stemning. Både når vi skal koncentrere os, hygge os, fejre noget eller stene i sofaen. Til fest handler musikken først og fremmest om en ting: dans! Et godt dansegulv med et solidt anlæg er et must til en fest, hvis man spørger os.

Hvad går I op i, når I lytter til musik, og er der forskel på jeres musikforbrug?

Vi elsker at opdage ny musik, og forsøger også at nå godt rundt i afkrogene både på den danske og internationale musikscene, så det ikke udelukkende er metervareproduktioner, der kommer ud af højtalerne. Vi hører også gerne musik fra mange forskellige årtier. Men vores musiksmag er ikke 100% ens. Sidsel er ret glad for shoegaze og postpunk, og det er bestemt ikke Lasses kop te! Omvendt er Lasse die hard Guns'n'Roses fan, og den slags rock er Sidsel ikke så tosset med. Vi går også op i god lyd, men har ikke haft tid til at udstyre den nye lejlighed med et godt lydsystem - før nu!

 

I har testet tre forskellige systemer. Vil I beskrive dem hver for sig, og hvordan I prøvede dem af?

Vi testede henholdvis: Envaya Mini fra Denon, Beolit 17 fra Beoplay og Opticon 1 fra Dali hooket op til en amplifier fra NAD Electronics. 

 

Højtaleren fra Denon mindede helt klart mest om den musik(nød)løsning, vi i forvejen brugte derhjemme, men den adskilte sig fra vores gamle højtaler ved at have markant bedre bund i lyden. Det lød slet ikke så skramlet. Da vi testede højtaleren, udnyttede vi at den er lille, transportabel og har indbygget batteri. Vi brugte den om morgenen i køkkenet til at høre Mads & Monopolet på, og senere på badeværelset med en playliste. Et plus er nemlig også, at den er vandtæt. Envaya Mini er helt sikkert bedst til små rum - den kom til kort, når vi afprøvede lyden i stuen. Vi forestiller os, at den også ville være god på terrassen, når vejret er til det.

Højtaleren fra Beolit 17 er en god løsning i mellemklassen. Højtaleren er stor og kraftig nok til at spille et rum op, men stadig handy og nem at flytte rundt på. Og så er designet altså bare lækkert! Da vi testede højtaleren, havde vi den både stående inderst i stuen på vores sofabord, midt i rummet på et skab og i modsat ende af rummet på vores spisebord. Alle tre løsninger bød på imponerende god lyd. Både når vi afspillede stille, akustisk musik og når vi fyrede op for nogle bastunge numre. 

Minianlægget fra Dali var vi ret spændte på at skulle teste. Denne løsning lå nok længst væk fra, hvad vi selv ville have valgt. Det er et mere "klassisk" setup med en forstærker og to højtalerudgange. Men det er også et setup, der er fulgt med tiden. Det var let at sætte op, og kunne naturligvis også mønstre trådløs musikafspilning fra telefonen. Lyden er der ikke en finger at sætte på. Her gav højtalerne både Beoplay og Denon baghjul! Designet kan man diskutere, om er pænt eller ej. Vi er af den holdning, at elektronik skal være integrerbart i ens hjem på en måde, så det ikke stikker for meget ud. Og selv højtalerne fra Dali er relativt små, så er de altså markante på en anden måde, end fx Beolit'en. Træfarven på de to højtalere passede dog overraskende godt ind med blandt andet de bjælker, vi har i loftet i hele lejligheden. Så det var bestemt et designmæssigt plus.

Hvad var den største forskel systemerne imellem?

Helt klart hvor "stor" lyd, der kom ud af dem. Det er tydeligt, at de er bygget til at kunne noget vidt forskelligt. Og så må designet på de tre systemer også siges at være i hver sin kategori.

 

Er lyden eller designet det vigtigste for jer, når I skal vælge en musikløsning?

Vi har meget klare holdninger til hvilke genstande, der får plads i vores hjem. Vi forsøger at indrette os med respekt for boligens historie og med kvalitet frem for kvantitet. Så der er ingen tvivl om, at denne mission nødvendigvis også må smitte af på vores valg af musikløsning. Derfor er designet helt klart er en prioritet. Samtidig har vi en udfordring i, at vores stue er meget stor og aflang - 3,5x10,5m for at være præcis (vi refererer ofte til den som balsalen/gymnastiksalen!). Og derfor er det bestemt også vigtigt, at vi får et anlæg med nok power og god lydspredning. Heldigvis kan man finde rigtig mange løsning i dag, hvor der ikke gås på kompromis med hverken lyd eller design.

 

Hvilke af de tre systemer, I har testet, ville I foretrække, hvis I stod og skulle købe lige nu?

Så ville vi gå med Beolit 17 fra Beoplay. Den matcher vores behov rigtig godt, da den både har power, god lyd og er sej at se på. Vi er nok et meget klassisk eksempel på den yngre målgruppe, der stadig efterspørger god lyd, men også går meget op i æstetik, bekvemmelighed og pris. 

Sidsel og Lasse fandt et enkelt system, som de syntes bedst om. Der er ikke sikkert, at du ville nå frem til samme resultat. Men du kan til gengæld være helt sikker på, at Hi-Fi Klubben har en musikløsning, som passer lige til dig og dit behov. Kom ind i butikken og prøv det af!

Her kan du se de tre musikløsninger Sidsel og Lasse prøvede af:

Vi tror du vil kunne lide mere end bare denne side