HiFi Klubben

Gå til indhold
Lokale tilbud Gør et kup på udstillingsmodeller, udgåede produkter og overskudslager fra alle vores butikker. Læs mere

HiFi Scenen Talks – Thomas Dybdahl

Den norske sanger, guitarist og sangskriver Thomas Dybdahl delte sit syvende album med publikum på.

”Det er utroligt dejligt at være pladeaktuel igen. Jeg glemmer hver gang lidt, hvor spændt jeg er før en udgivelse og hvor lang tid, det tager at gøre det helt færdigt, men jeg er glad for at være færdig. At udgive et album er som et nyt skridt; det er nye koncerter, nye sange og man tænker på, om man har lavet nogle sange, der varer længere end ens karriere”

Den 24. februar udgiver Thomas Dybdahl albummet ”The Great Plains”, fire år efter ”What’s Left is Forever” toppede hitlisterne. Det er 15 år siden, Dybdahl solodebuterede med ”… That Great October Sound” og han har for længst etableret sig som en af Norges mest anerkendte singer/songwritere. På cv’et finder vi syv studiealbums, flere samarbejdsprojekter, Alarmprisen, Spellemannprisen og en Grammy-nominering.

”Jeg tænker ikke så meget på forventningerne til albummet, men mere på, at det er dejligt at udgive noget, som folk godt kan lide”

For Thomas er det vigtigt, at albummet er mere end bare en samling sange. Det skal også samle tanker og tråde.

”Jeg vil ikke have, at folk skal sidde med følelsen af at have spildt deres tid, jeg vil gerne have, de skal føle, at de får noget tilbage ved at høre min musik.”

For tiden hvor en del artister, satser på at udgive singler, er det stadig albummet, der er gældende for Thomas Dybdahl.

”Jeg har et ønske om at være lykkelig og prøver derfor at gøre ting, som gør mig glad. At udgive et album er en større og mere monumental opgave. Det tager længere tid og mere plads i livet. Når jeg er så heldig, at jeg har muligheden for at indspille og udgive et helt album, så gør jeg det også.”

På ”The Great Plains” har Thomas Dybdahl arbejdet med sangskrivere som Ingrid Helene Håvik (Highasakite), Nina Nielsen, Øystein Greni, David Baerwald og David Poe. Sangskrivere han selv har omtalt som nogle af sine favoritter. Albummet er ifølge Thomas en selvransagende plade, hvor han har forsøgt at finde ud af, hvem han er, og hvordan han er blevet til den, han er.

”Man kender ikke sig selv så godt, som man tror. Hvad har gjort dig til den, du er? På dette album har jeg sange om familie og hvilke øjeblikke, som har vist sig at være vigtige.”

 At samarbejde med andre om numrene er en kreativ proces, som han ikke ville have været foruden.

”Jeg får meget igen af at arbejde sammen med andre og jeg kan godt lide at arbejde sammen med andre sangskrivere for at få et lidt andet syn på tingene. Hvad er vigtigt tekstmæssigt? Hvad er vigtigst musikalsk?”

Dybdahls nye album er indspillet på Propeller Studio med Kåre Vestrheim som producent.

”Det har været utrolig fedt at arbejde sammen med Kåre. Han er producent, som ikke bare tænker og siger, hvad en sådan bør gør, men han fortæller også, hvad der skal gøres anderledes.”

Bandet på pladen består af Nikolai Eilertsen (Bigbang, Elephant 9) på bass, Pål Hausken (In The Country, Monica Heldal) på trommer og Thoms Dybdahl og Kåre Vestrhiem på det meste andet af guitarer og tangenter.

”Jeg vil gerne have at resultatet bliver intimt, og at det lyder for lytteren lyder som at denne er i samme rum, som pladen er indspillet i.”

Vi tror du vil kunne lide mere end bare denne side