Gå til indhold

Kritikerrost Umeåband som brænder for høj lydkvalitet

HIFI SCENEN TALKS
WINHILL/LOSEHILL

Den 21 januar blev en unik udgivelse af Winhill/Losehills nye album ”Trouble Will Snowball” arrangeret. Hi-Fi Klubben stillede i denne forbindelse Hi-Fi Scenen til rådighed, denne gang i Ingrid Studio nær Mariatorvet i Stockholm. Blandt de inviterede fandtes medierne, medlemmer af Hi-Fi Klubben samt fans af Winhill/Losehill, som alle oplevede bandets nye album på et Hi-Fi-system i form af Steinway Lyngdorfs S-series.

Sted: INGRID Studio som deler foyer med MELLQVIST KAFFEBAR i Stockholm

Det populære Umeåband Winhill/Losehill består af Jonas Svennem, Henrik Nybom, Sofia Högstadius, Kalle Lundin, Carl Åkerlund og Petrus Sjövik. Gruppens meget unikke navn har sin egen unikke historie som bandets sanger Jonas Svennem fortæller:

Vores bandnavn er taget fra to bjerge i Derbyshire i England. Jeg var der på en folkemusiklejr i starten af 2000’erne, og boede i byen Hope, mellem bjergene Winhill og Losehill. I den by skrev jeg en folkemusiksang, "Winhill/Losehill", som senere blev vores bandnavn.

Gruppen spillede ofte sammen, men tog et par års pause, indtil Jonas’ mor blev syg med kræft. Besøgene på sygehuset i Umea blev mange, og efter hans mor gik bort blev musikken en vigtig ingrediens i sørgeprocessen.

 - Hele arbejdet med vores debutalbum ”Swing of Sorrow” var både en musikalsk proces og en sørgeproces. For mig og alle andre medvirkende blev det en måde at bearbejde sorgen, være sammen og støtte hinanden gennem musikken og teksterne, siger Jonas Svennem.

Debutalbummet ”Swing of Sorrow” blev udgivet i 2012 og gik rent hjem hos anmelderne. Niklas Wallhöf fra Dagens Nyheter gav pladen 5/5 og skrev, at ”pladen er frygtelig god. En fantastisk debut” mens Svenska Dagbladet hyldede debutpladen gennem Kristin Lundell som gav karakteren 5/6, med ordene ”Swing of Sorrow er en sjældent smuk skildring af det som er stærkest af alt, men samtidigt så skrøbeligt, at det kan forsvinde på et sekund.” Albummet har 19 numre, og gruppen dedikerede den til Jonas Svennems mor Karin, som havde tabt kampen til kræften. For bandet havde rødderne til hjembyen Umea også været vigtige:

Vi er alle vokset op i Umeå, og har alle haft mulighed for at spille og lave musik i vores opvækst, så vi nærer alle en dyb taknemmelighed for det, fortæller Jonas Svennem.

I løbet af 2014 udgav Winhill/Losehill sangene ”Aifos” og ”Working on the side” som omgående fik god kritik. Bandet har også haft tid til et unikt og spændende samarbejde med såvel Göteborgs symfoniorkester som Norrlandsoperaens symfoniorkester. Winhill/Losehill gjorde dette for at tage deres sange og arrangementer til nye, eksklusive højder. Udover dette indspillede de albummet ”Trouble Will Snowball”, som blev udgivet den 4. februar.

Winhill/Losehill indspillede og mixede denne gang deres sange hos Måns Lundberg i Decibel studios i Stockholm. Måns er Jonas Svennems bror, og har blandt andet mixet Veronica Maggios album ”Handen i fickan” samt produceret Håkan Hellströms plade ”Det kommer aldrig vara över för mig”. Kvaliteten på albumproduktionen var høj, og at god lyd er vigtigt for Winhill/Losehill er en selvfølge:

Lyden har altid været utrolig vigtig for mig og min medproducer Henrik Nybom.

- Vi arbejder i flere forskellige trin når det kommer til produktionen af vores musik. Det starter altid med en sang, som derefter bliver til en musikalsk og lydmæssig vision. Senere tilpasser vi produktionen, indspilningen og mixningen efter hver sangs behov, siger Jonas Svennem.

Den 21. januar samarbejdede du med Hi-Fi Klubben, som arrangerede en speciel Hi-Fi scenen for jer, hvor I fik spillet jeres musik i Ingrid Studio, som blandt andet drives af Björn Yttling fra Peter, Bjorn and John. Hvordan var det?

- Det var rigtig sjovt, frem for alt fordi vi selv er så lydinteresserede, fortæller Jonas Svennem.

Afslutningsvist – hvad sker der for dig i fremtiden?

Vores nye album "Trouble Will Snowball" blev udgivet den 4 februar, og vi følger selvfølgelig op med en turné, så vi håber på at jer til en koncert i fremtiden, afslutter Jonas Svennem.

Winhill/Losehill - Aifos (Official video)