Gå til indhold

HIFI SCENEN TALKS
JACK GARRATT

Vi har mødt den fremadstormende britiske singer-songwriter Jack Garratt i Oslo til en snak om lyd og om debutalbummet ’Phase’.

Allerede inden Jack Garratt har udgivet debutalbummet ’Phase’, har han modtaget den britiske kritikerpris BRITS Critics’ Choice Award 2016 samt BBC Sound of 2016-prisen, der peger på den unge brite som værende en af de artister, der forventes at få sit store gennembrud i 2016. Jack Garratt har markeret sig med sine tre EP-udgivelser ’Remnix’, ’Remnants’ og ’Synesthesiac’, hvor han først som singer-songwriter og sidenhen også som producer har gjort sig bemærket som et af de store fremadstormende talenter på den internationale musikscene.

Jeg forsøger ikke at fremmedgøre mit publikum med musik, der er skør, men jeg prøver at fylde den med sjov information. Jeg prøver at fylde musikken med mange forskellige ting, fordi jeg selv kan lide at lytte til musik, der fylder mig med mange forskellige slags følelser. Musik, der kan ændre sig fra det ene øjeblik til det andet, og du ved aldrig, hvad der kommer til at ske. Af en eller anden grund er det den slags kaos, der gør mig afslappet.

Jack Garratt har markeret sig med smukke sange som ’Breathe Life’, ’Worry’ og ’Weathered’, der alle er dybfølte og ærlige ballader med elektroniske undertoner, og det var blandt andet oplevelsen af at lytte til sin egen musik på højtalere af høj kvalitet, der fik Garratt til at gå skridtet videre i sin lydproduktion:

Vi fik de her fantastiske højtalere sendt over til os, og jeg kan huske, at jeg forelskede mig fuldstændigt i dem. Jeg kan huske, at jeg spillede min musik på dem og tænkte ”Gud! Er det sådan min musik lyder? Jeg bliver nødt til at mixe mine sange bedre!” De afslørede så meget.

Vi mødte den sprudlende Jack Garratt på kontoret hos hans label i Oslo, hvor den unge singer-songwriter var fløjet ind fra Storbritannien for at fortælle om det længeventede debutalbum ’Phase’, hvordan han irriterede sine familie som barn og hvilken musik, han selv lytter til.