Gå til indhold
Væghøjtaler (par)

DALI Opticon LCR MK2

10.498,-par
Nypris 11.998,-Spar 1.500,-
 Produktet står i HiFi Klubben Holstebro
Flad, diskret og utrolig velspillende væghøjtaler. Et spændende og elegant hi-fi alternativ til både musik, TV og hjemmebio.

Læs mere:

Beskrivelse

DALI OPTICON LCR MK2 – flad væghøjtaler med flot hi-fi-lyd til både musik, TV og hjemmebio

 • Perfekt til diskret vægplacering, f.eks. ved siden af TV
 • Velegnet både til stereo musik og surround hjemmebio
 • Integreret nøglehuls-vægbeslag til både lodret og vandret placering
 • Flot bas og dynamik i forhold til størrelsen
 • Drejeligt hybrid diskantmodul
 • Eksklusivt SMC-magnetsystem i bas/mellemtone-enhed
 • Nem at drive med almindelige forstærkere og receivere

OPTICON LCR MK2 er en flad, kompakt og utrolig alsidig væghøjtaler, som kan bruges til både hjemmebio og musik. Lydbilledet er stort, dynamisk og velopløst, og du ville aldrig have forventet, at det kom fra en højttaler med så beskedne ydre mål.

OPTICON LCR MK2 er oplagt at placere ved siden af dit TV. Bruger du stereoanlægget til TV-lyd, kan du få højkvalitets tokanals hi-fi-lyd både til musik og film. Har du en fuld surround-hjemmebiograf, kan du bruge OPTICON LCR MK2 både til front-, center- og side/bagkanaler med meget fint resultat. Dette skyldes ikke mindst den raffinerede basport på bagsiden, som udnytter vægplaceringen til at give et ekstra tilskud i bassen. Hvis du også vil have den dybeste bund med i lydbilledet, supplerer du bare med en god subwoofer, for eksempel en af DALIs egne modeller.

Hybrid-diskantmodulet kan roteres, så den eksklusive bånddiskant også yder optimalt ved vandret placering af højttaleren, for eksempel ved brug som centerhøjtaler under dit TV eller lærred. DALIs unikke SMC-magnetsystem, low-loss-teknologien og seriøs kvalitet helt ned i de mindste detaljer sørger for at fuldende din lydoplevelse.

DALI OPTICON LCR MK2 fås med finish i hvid mat (Satin White), sort ask (Black Ash) eller mørk eg (Tobacco Oak). 

DALI OPTICON MK2 – en højtaler klassiker er blevet endnu bedre

OPTICON MK2 er en komplet højtalerserie, som for en overkommelig pris giver dig imponerende hi-fi præstationer både til filmlyd og musik. Her har DALI endnu engang haft forstørrelsesglasset fremme for udnytte de seneste teknologiske landvindinger til at give dig endnu bedre lyd for pengene.

I forhold til den oprindelige OPTICON serie er både look og lyd forbedret på en række kritiske steder. Visuelt kan du nyde de helt nydesignede og satinlakerede fronter med elegant gråt frontstof på den hvide version og en helt ny kabinetfinish i mørk eg. Den nye softdome diskant er nedarvet fra den avancerede CALLISTO serie, enhederne til bas og mellemtone har fået lettere og stivere membraner, delefilteret er opgraderet med endnu bedre komponenter, og de nye Dual Flare basporte får enhederne til at yde deres maksimale, også når du spiller højt.

Alle disse tekniske opgraderinger er blevet målt, testet og gennemlyttet ned i mindste detalje, og alle modeller har fået en ny tuning, som får det allerbedste ud af opgraderingerne. Som kronen på værket bliver alle OPTICON MK2 modeller nu produceret parvist, så både komponenter og kabinetter tages fra samme produktionsgang. Det giver dig ekstra sikkerhed for, at lyd og finish matcher hinanden perfekt på dine højtalere. OPTICON serien er kort sagt blevet både flottere og bedre!

Dækker alle lydbehov

OPTICON MK2 dækker en enormt bred vifte af behov. I den ene ende af skalaen finder du kompaktmodeller skabt til musikelskeren, som har småt med plads eller gerne vil gå et niveau op i finish og lydkvalitet i forhold til budgetserien OBERON. Den anden yderlighed – den store gulvhøjtaler OPTICON 8 MK2 – kan fylde selv et stort lytterum med musik eller filmlyd i overordentlig høj hi-fi-kvalitet, uden at du er nødt til at tage nye lån i huset af den grund.

Så uanset om billigere alternativer er for uraffinerede, eller dyrere løsninger er for brutale ved budgettet, er der masser af grunde til at forelske sig i OPTICON MK2. Lyden er i topklasse, byggekvaliteten er overbevisende, designet er stilrent og elegant, og du kan få en perfekt OPTICON MK2 løsning til både store og små behov. Resten er op til dig.

SMC – et unikt magnetmateriale 

Bas/mellemtone-enhederne i OPTICON MK2 bygger på en forenklet udgave af DALIs revolutionerende og patentanmeldte ”Linear Drive” magnetsystem, som oprindelig blev brugt i EPICON og senere redesignet til RUBICON-serien.

SMC er baseret på presset jernpulver, og det er så lidt elektrisk ledende (1.000-10.000 gange mindre end jern), at der ikke opstår forvrængning som følge af hvirvelstrøm i spolens kerne (ulineær, frekvensafhængig og hastighedsafhængig opbremsning). SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaber i hele frekvensområdet og eliminerer herved en lang række forvrængningsprodukter, som traditionelle magnetsystemer må slås med. Samtidig er det formbart og kan støbes i præcis den form, man måtte ønske.

I den forenklede OPTICON MK2 version er det ”kun” selve polstykket, som er udført i SMC og derefter omgivet med en meget kraftig ferritmagnet. Men når du hører den krystalklare gengivelse af stemmer og instrumenter fra OPTICON MK2, bliver det sat ekstra i relief, hvor meget forvrængning andre konstruktioner genererer i bas/mellemtone-området.

Ud over den meget lave forvrængning har højtalerenhederne også en mere jævn og ”forstærkervenlig” impedanskurve uden de dyk og fasevinkler, som kan gøre nogle konkurrerende produkter særdeles strømkrævende. Det betyder dels, at delefilteret arbejder meget mere ideelt, og dels at du får friere hænder i dit valg af forstærker. En OPTICON MK2 højtaler kan levere strålende præstationer i et ganske almindeligt anlæg, og det bliver bare endnu bedre sammen med virkelig godt grej.

Suveræne low-loss enheder

OPTICON MK2 bas/mellemtone-enhederne bygger grundlæggende på samme teknologi som i den eksklusive RUBICON-serie. Det støbte aluminiumchassis er aerodynamisk udformet og tillader ekstreme membranbevægelser uden luftkompression. Samtidig giver den specielle blanding af træfiber og papir en meget stiv og letbevægelig membran uden resonansproblemer. I MK2-generationen har enhederne fået en nydesignet membran, som er både lettere og stivere end i den oprindelige version. Med endnu renere lyd som resultat.

Luftens frie bevægelse og de meget letbevægelige kantophæng er to af grundpillerne i DALIs low-loss-princip, som giver dig en fremragende detaljering og respons ved alle lydstyrker og ved alle typer musik. En OPTICON MK2 højtaler skal ikke ”sparkes i gang” som mange andre højtalere – musikken flyder altid let og ubesværet, og det eftertragtede tredimensionelle lydbillede træder tydeligt frem i rummet, også selvom du bare spiller stilfærdig baggrundsmusik.

Diskanter i perfekt parløb

Bortset fra de kompakte OPTICON 1 MK2 og OPTICON 2 MK2 finder du DALIs unikke dobbelte hybrid-diskant på alle seriens modeller. Hybrid-diskanten kombinerer dyderne fra dome- og båndprincippet, så du både får stor belastbarhed, stor horisontal spredning og en silkeblød og utrolig luftig diskantgengivelse.

Samspillet mellem dome og bånd stiller meget store krav til præcis tuning af systemet. Et kunststykke, som DALI er blevet mestre i gennem mange års arbejde med netop dette princip. Den nye OPTICON MK2 softdome er nedarvet fra det avancerede trådløse CALLISTO højtalersystem og er af særdeles høj kvalitet.

Med en diameter på hele 29 mm kan softdome-enheden spille helt ned til 2 kHz, hvilket giver optimalt samspil med bas/mellemtone-enhederne. Membranen er samtidig ekstremt let, så den kan rulle smukt af opefter, hvor bånddiskanten umærkeligt overtager de allerhøjeste frekvenser og giver den sidste afgørende luft i lydbilledet. Med disse eksklusive kvaliteter kan softdomen også fungere strålende på egen hånd i de kompakte OPTICON-modeller.

Som en helt ny detalje er alle bagplader i diskantsektionen nu solidt udført i aluminium. En eksklusiv løsning, som både ser lækkert ud og gavner lyden hørbart. Den mere stabile montering er med til at dæmpe resonanser og vibrationer, både fra enheden selv og fra kabinettets inderside, hvor lydtrykket fra de større enheder presser sig på.

Stift og resonansdødt kabinet med perfekt timing – Made in Denmark

Det stilrene og solide OPTICON MK2 kabinet er bygget på DALIs egen fabrik i Danmark, og alle modeller bliver samlet her. Alle flader er udført i MDF (Medium Density Fibre), og enhederne er skruet direkte ind i den 25 mm tykke frontbaffel. Dette sker via raffinerede udfræsninger, som både giver elegant forsænkning, optimal stabilitet og maksimal luftpassage på enhedernes bagside.

Kabinettets overflade er beklædt med højkvalitets folie i sort ask, mørk eg eller mat hvid, og fronten er lakeret i en utrolig elegant satinmat finish, som giver MK2 generationen et helt nyt og eksklusivt look.

Dæmpemateriale og afstivning er placeret præcis dér, hvor det gør mest gavn – alle andre steder har den frie luftgennemstrømning første prioritet, og det gælder også placeringen af refleksporten direkte bag hver basenhed. Nogle andre producenter har en helt anden tilgang til kabinetdæmpning, men DALI har forlængst bevist, at deres princip fungerer i praksis og kompletterer den samlede low-loss-tænkning.

Indvendigt er kabinettet på den store OPTICON 8 MK2 opdelt i separate kamre, så der ikke opstår trykforskelle mellem enheder i samme volumen. Herved kan tuningen foretages individuelt for enhederne, uden at de påvirker hinanden. Det er også grunden til, at du finder flere basrefleksporte på bagsiden, én til hvert kammer.

De nye Dual Flare refleksporte, som du finder i de fleste OPTICON MK2 modeller, er bygget med en elegant afrundet profil i begge ender af røret, lidt i stil med mundingen af en trompet. Dette optimerer luftens gennemstrømning, så der ikke opstår kompression eller forvrængning som følge af turbulens i portene.

Nederst i kabinettet er det opgraderede delefilter monteret direkte bag på terminalerne, så den elektriske signalvej bliver kortest mulig. Selve terminalskruerne er af meget høj kvalitet, og de tillader alle gængse typer af kabeltilslutninger, samtidig med at de sikrer optimal kontakt i hele højtalerens levetid. Gulvmodellerne har dobbelte terminaler, så du har mulighed for bi-wiring, hvis du ønsker det.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Perfekt til diskret vægplacering, f.eks. ved siden af TV
 • Velegnet både til stereo musik og surround hjemmebio
 • Integreret nøglehuls-vægbeslag til både lodret og vandret placering
 • Flot bas og dynamik i forhold til størrelsen
 • Drejeligt hybrid diskantmodul
 • Eksklusivt SMC-magnetsystem i bas/mellemtone-enhed
 • Nem at drive med almindelige forstærkere og receivere

Begrænsninger

 • Ikke finish i ægte træfiner eller højglans lak
 • Nogle alternativer spiller mere og dybere bas

Videoer om DALI Opticon LCR MK2

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)72 - 25000 Hz
Kabinet typeBasrefleks
Bi-wireNej
Følsomhed89 dB
Delefrekvens2800 / 14000
Impedans (ohm)4
Diskant29mm Soft dome
Diskant (2)17x45mm Bånd
Bas1x 6.5" Low-loss med træfiber-membran (SMC)