Gå til indhold
Gulvhøjtaler (par)

DALI OBERON 9

13.598,-par
Nypris 15.998,-Spar 2.400,-
 Produktet står i HiFi Klubben Holstebro

HiFi Klubben Holstebro
Enghaven 6
7500 Holstebro

 70 80 90 26
 [email protected]

Massive kræfter og seriøs hi-fi teknologi mødes i skøn forening. Her kan du hamre løs på dit mellemgulv uden at gå glip af finesserne.

Læs mere:

Beskrivelse

DALI OBERON 9 – massiv gulvhøjtaler med brutale kræfter og flotte hi-fi-kvaliteter

 • Kan spille tordnende højt selv i meget store stuer
 • Suveræn bas og dynamik selv uden subwoofer
 • Fine allround hi-fi kvaliteter til både musik og filmlyd
 • SMC-magnetsystem i bas- og mellemtone-enheder
 • Ikke så strømkrævende som nogle alternativer

DALI OBERON 9 er den absolutte topfigur i OBERON-serien. Med hele to massive 9” basenheder kan den ryste pudset løs fra loftet og få dine bukseben til at blafre, imens den hamrer løs på dit mellemgulv med lyd i vaskeægte hi-fi kvalitet. Her har du hævet dig over enhver diskussion om WAF (Wife Acceptance Factor). OBERON 9 er en højtaler, der kræver sin plads – take it or leave it!

Seriøs galskab

Selvom den kan spille tordnende højt, er DALI OBERON 9 alt andet end en primitiv powerhøjtaler. Den er nemlig proppet med den samme avancerede teknologi som resten af OBERON-serien. DALIs unikke SMC-magnetsystemer, en separat 7” mellemtone, en lynhurtig softdome-diskant og et bomstærkt kabinet med separate kamre til de to basser er opskriften på seriøst fed lyd. Giv OBERON 9 en stor stue og en potent forstærker – så kan du holde festival året rundt!

Der medfølger både gummifødder og solide spikes, så højtaleren altid kan få den optimale kontakt til underlaget. Den solide aluminiumsfod hjælper til med at holde de brutale kræfter i skak, samtidig med at den ser godt ud. Har du pladsen, skal du lede meget længe efter bedre lyd til denne pris.

DALI OBERON 9 fås med finish i sort ask og mørk valnød.

OBERON – seriøs kvalitet og flot finish i budgetklassen  

OBERON er en komplet og alsidig højtalerserie til dig, der gerne vil have overbevisende hi-fi-lyd og flot finish til en fornuftig pris. Endnu en gang har DALI formået at udnytte deres geniale SMC-magnetmateriale (Soft Magnetic Compound), så du får en forbløffende klar og musikalsk lyd, uanset hvad du lytter til.

Alle enheder er specialudviklet til OBERON og håndsamlet på DALIs egen fabrik. Designet er også frisket op med nye finishes, elegant afrundede stoffronter og solid aluminiumsfod på gulvmodellerne. Med OBERON har du garanti for store lytteoplevelser og masser af ejerglæde, uanset om du har valgt en kompakt model til gulvstander, en flad og diskret væghøjtaler eller et tungt surroundsystem med store gulvhøjtalere i front.

SMC – et unikt magnetmateriale

Bas/mellemtone-enhederne i OBERON bruger en forenklet udgave af DALIs revolutionerende og patentanmeldte ”Linear Drive” SMC-magnetsystem, som oprindelig blev brugt i topserien EPICON og senere redesignet til RUBICON og OPTICON.

SMC-materialet er baseret på presset jernpulver, og det er så lidt elektrisk ledende (1.000-10.000 gange mindre end jern), at der ikke opstår forvrængning som følge af hvirvelstrøm i spolens kerne. SMC eliminerer en lang række forvrængningsprodukter, som traditionelle magnetsystemer må slås med. Samtidig er det formbart og kan støbes i præcis den form, man måtte ønske.

Ud over den meget lave forvrængning har højtalerenhederne også en mere jævn og ”forstærkervenlig” impedanskurve uden de dyk og fasevinkler, som kan gøre nogle konkurrerende produkter særdeles strømkrævende. Det betyder, at du får meget friere hænder i dit valg af forstærker. En OBERON-højtaler kan levere strålende præstationer i et ganske almindeligt anlæg, og det bliver bare endnu bedre sammen med virkelig godt grej.

Low-loss – dynamik og detaljer ved ethvert volumen

De rødbrune bas/mellemtone-enheder med ægte træfiber i membranerne er blevet et af DALIs varemærker, og de bruges i selv deres allermest eksklusive serier. En træfiber-membran er uhyre stærk og stiv, og den er samtidig omkring 30% lettere end de typiske alternativer. Sammen med det stærke magnetsystem og det meget fleksible ”low-loss” kantophæng giver det en ”motor”, som reagerer hurtigt og præcist på selv de mindste signaler.

”Low-loss”-princippet giver både mange detaljer og en hurtig og præcis bas, men det får også højtaleren til at lyde godt ved lave lydstyrker, fordi membranen ikke først skal ”skubbes i gang”, før den spiller. Du kan derfor glæde dig til, at stilfærdig baggrundsmusik også pludselig lyder supergodt – helt uden brug af tonekontroller, loudness og lignende elektroniske lappeløsninger.

Ultralet diskant med avancerede løsninger

OBERON-diskanten er en specialdesignet ultraletvægts 29 mm softdome, der rækker meget højt op i frekvens. En af måderne til at nå dette mål er brugen af kobberbeklædt aluminiumstråd til svingspolen i stedet for ren kobber. Denne ultralette svingspole arbejder i en meget kraftig ferrit-magnet, som holder alle bevægelser under jernhård kontrol. Hjulpet af en ultratynd magnetisk olie i svingspolegabet, som både forbedrer køling og kontrol.

Den elegante og omhyggeligt beregnede kant omkring letvægtsmembranen sikrer en meget fin spredning af lyden. Det betyder, at du ikke behøver at sidde lige foran højtalerne for at få et overbevisende stereoperspektiv. Her kan hele familien lytte med, uden at nogen går glip af noget.

Stift og resonansdødt kabinet med perfekt timing

Det stilrene og solide OBERON-kabinet er bygget på DALIs egen fabrik i Danmark. Det giver total kontrol over hele processen. Alle flader er udført i MDF (Medium Density Fibre), og enhederne er skruet direkte ind i frontbaflen. Dette sker via raffinerede udfræsninger, som både giver elegant forsænkning, optimal stabilitet og maksimal luftpassage på enhedernes bagside.

Dæmpemateriale og afstivning er placeret præcis dér, hvor det gør mest gavn – alle andre steder har den frie luftgennemstrømning første prioritet, og det gælder også placeringen af refleksporten direkte bag hver basenhed. Nogle andre producenter har en helt anden tilgang til kabinetdæmpning, men DALI har forlængst bevist, at deres princip fungerer i praksis og kompletter den samlede low-loss-tænkning.

Nederst i kabinettet er delefilteret monteret direkte bag på terminalerne, så den elektriske signalvej bliver kortest mulig. Selve terminalskruerne er af meget høj kvalitet, og de tillader flere typer af kabeltilslutninger, samtidig med at de sikrer optimal kontakt i hele højtalerens levetid. 

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Kan spille tordnende højt selv i meget store stuer
 • Suveræn bas og dynamik selv uden subwoofer
 • Fine allround hi-fi kvaliteter til både musik og filmlyd
 • SMC-magnetsystem i bas- og mellemtone-enheder
 • Ikke så strømkrævende som nogle alternativer

Begrænsninger

 • Ikke hybrid-diskantmodul
 • Ikke højglansfront eller finish i ægte træfiner
 • Kræver et stort lytterum for at folde sig helt ud

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)35 - 26000 Hz
Kabinet typeBasrefleks
Bi-wireNej
Følsomhed90,5 dB
Delefrekvens780/3400
Impedans (ohm)4
Diskant29mm Soft dome
Mellemtone 1 - Størrelse7"
Bas2x 9" Low-loss med træfiber-membran (SMC)
Højtaler typeHiFi højtalere