Gå til indhold

Sådan får du det bedste ud af dine høretelefoner

Tips & Tricks
Høretelefoner

For at få det maksimale ud af dine høretelefoner er det en god idé at bruge lidt ekstra tid på valg af type , tilspilning og vedligehold. Her er nogle gode tips til, hvad du kan gøre.

Valg af høretelefoner

Hvis du endnu ikke har investeret i høretelefoner, kan det være en god idé at få lidt styr på de utallige mærker, typer og funktioner på markedet.Dine personlige behov sætter klare rammer for, hvilke høretelefoner du bør vælge. Nogle er designet til træning, andre til aktiv lytning i et stille rum, eventuelt med en ekstern høretelefonforstærker.

Skal du udelukkende bruge dine høretelefoner til træning, kan det være en god idé at overveje en såkaldt in-ear-model med Bluetooth. Propperne sidder godt i ørene, og du slipper for at bruge kabler, der let vikler sig ind i vægtstangen eller cykelstyret.

Skal du især bruge høretelefonerne i flyet, bussen eller toget, bør du se efter en model med aktiv støjreduktion. Disse høretelefoner er udstyret med små mikrofoner, der opfanger transportstøj eller anden periodisk støj og derefter laver en ”modstøj”, så du oplever stilhed.

Er du passioneret hi-fi entusiast, og ønsker du den bedste lytteoplevelse hjemme i stuen, bør du kigge efter et par høretelefoner, som er beregnet til lige netop dét. Denne slags høretelefoner er ofte af typen åbne eller semi-åbne – de har ikke så meget passiv støjdæmpning. De er generelt også mindre velegnede til træning eller på rejsen.

Udpakning og tilkobling af det medfølgende kabel

I æsken til de fleste høretelefoner følger der ofte forskelligt ekstraudstyr med. Det kan for eksempel være rejseetui, ekstra kabel, adapter til almindeligt jack-stik eller andet. Tjek, du har fået alting med, inden du smider emballagen ud.

Nogle modeller bruger et eksternt kabel, dvs. at kablet ikke er loddet fast til selve høretelefonerne. På disse høretelefoner skal du først selv sætte kablet i stikket på høretelefonerne og derefter i musikafspilleren. Hvis lyden kun spiller i det ene øre, har du måske ikke fået sat stikket korrekt i høretelefonerne eller musikafspilleren.

 

Tilspilning og lydtryk

Ligesom almindelige højttalere har høretelefoner også behov for at blive spillet til. Selve enheden og dens mekaniske egenskaber forbedres gradvist med tiden, og du vil opleve, at dine høretelefoner spiller bedre efter 10-20 timers brug. Et tip er at lade dine høretelefoner spille natten igennem på halvhøjt volumen. Find din længste playliste – gerne én med nogle bastunge numre – og glæd dig til at kunne nyde et par lækre tilspillede høretelefoner sammen med morgenkaffen!

Pas på lydstyrken, når du lytter til musik. Høretelefoner sender lyden direkte ind i ørene på dig, og du skal derfor være ekstra forsigtig. Længere tids musiklytning med høretelefoner gør dine ører trætte, og så kan du få lyst til at skrue ekstra op for musikken. Hvis du kommer dertil, er det en bedre idé at give ørerne en pause. For højt lydniveau kan være direkte skadeligt, hvis det står på over længere tid.

Bluetooth eller kabel?

Dagens smartphones er ofte udstyret med de nyeste og bedste standarder inden for Bluetooth-afspilning. Har dine høretelefoner også Bluetooth, anbefaler vi at bruge det frem for kabel. D/A-konverteren i din smartphone er normalt ikke særligt god, og du vil derfor ofte opleve en bedre lydkvalitet ved at bruge høretelefonernes egen D/A-konverter.Har du købt høretelefoner med indbygget Bluetooth, skal du sørge for at din afspiller (f.eks. smartphone) har Bluetooth slået til og er i søgefunktion. Derefter skal du bare parre telefonen med dine høretelefoner.

”Please, be gentle!”

Når du har købt et par kostbare høretelefoner i fede materialer, fortjener de selvfølgelig at blive behandlet ordentligt. Høretelefoner er lavet af ganske tynde ledninger, skrøbelige komponenter og små loddepunkter, som ikke tåler grov mishandling. Vær lidt nænsom med dine høretelefoner og det medfølgende kabel – så vil du få glæde af dem i mange år. Hvis kablet alligevel skulle få et knæk eller gå i stykker, kan du heldigvis altid købe et nyt, selvfølgelig forudsat at kablet ikke er loddet fast til selve høretelefonerne.

Du bør ikke rulle kablet stramt rundt om dine høretelefoner under transport. Dette kan i værste tilfælde ødelægge de sarte loddepunkter i stikket eller i selve høretelefonerne. Lav hellere en cirkulær løkke af kablet, så du undgår at strække og belaste det. Fulgte der et rejseetui med til dine høretelefoner, er det en god idé at bruge det under transport. Det er specialdesignet til høretelefonerne og vil beskytte mod støv og fugt.

T&T_HP_5_800x450.jpg

Aktiv støjreduktion / Noise cancelling / ANC

Rejser du meget, eller bruger du meget tid i fly, tog eller bus, har du sandsynligvis investeret i en par høretelefoner med aktiv støjreduktion. Sådanne høretelefoner er udstyret med små mikrofoner, der opfanger udvendig støj og derefter producerer en ”modstøj”, så du oplever stilhed. Det giver dig et større udbytte af musikken, specielt i form af bedre defineret bas og stereobillede.

Teknologien kræver en del strøm, så sørg for, at du altid har rigeligt med strøm på batteriet. De fleste høretelefoner med aktiv støjreduktion er faktisk helt afhængige af strøm for at kunne spille optimalt – eller spille i det hele taget!  

OBS! Vær særligt opmærksom på trafikken, hvis du vælger at bruge høretelefoner med aktiv støjreduktion, når du går eller cykler rundt. Trafik- og transportstøj reduceres mærkbart, og det kan derfor være vanskeligt at opfange lyden af trafikken omkring dig.

Høretelefonforstærkeren – for de ekstra gode oplevelser

Hvis du har investeret i et par gode høretelefoner og virkelig ønsker den optimale lydoplevelse, kan vi stærkt anbefale en ekstern høretelefonforstærker. De indbyggede forstærkere i din telefon, tablet eller PC/Mac er nemlig ikke specielt vellydende, når det kommer til dynamik, definering og stereobillede. Der findes i dag superkompakte, men virkelig effektive høretelefonforstærkere, som kan løfte dine musikoplevelser op til helt nye højder!

Vi er her for dig!

Vi sætter en ære i, at du skal få de bedste oplevelser med dine høretelefoner. Hvis du følger ovenstående tips, er du godt rustet til at få gode musikoplevelser uden at skulle bruge flere timer på at klø dig selv i hovedet over tekniske begreber og indstillinger. Er du stadig lidt usikker, eller har du nogle tekniske udfordringer, så kontakter du bare os.

Smut forbi din lokale HiFi Klubben butik, eller kontakt vores kundeservice. Vi er her for at hjælpe dig til at få fede musikoplevelser! 

Se vores produkter indenfor

Trådløse høretelefoner

Sony høretelefonerB&O høretelefoner

Sennheiser høretelefonerJabra høretelefoner

B&W høretelefonerIn-ear høretelefoner

Høretelefoner med ledning