Gå til indhold

Er du basochist?

Kom og lyt, og
vind en
SOUNDBOKS

Er det længe siden, du har fået en rigtig rusketur? Synes du, at bas skal kunne mærkes, før det er godt? Festivalerne er aflyste, og i HiFi Klubben savner vi musik, der kan mærkes! Og lad os være ærlige: Selvom lyden først og fremmest skal være god, så elsker de fleste af os også bare et godt, gedigent bas-stød i mellemgulvet. Det får smilet frem, og faktisk er mange af vores ansattes interesse for hi-fi netop startet ved fascinationen af et anlæg, der sagde ”BOM”.

Kom ind og mærk et anlæg

Vi har udfordret alle vores butikker til at sammensætte det vildeste bas-anlæg. Og for en gangs skyld har vi ikke fokus på, at anlægget skal lyde efter hi-fi kunstens regler eller kunstnerens intention. Her handler det først og fremmest om at få dine bukser til at blafre og give dig en lyd, der kan MÆRKES!

Hvordan deltager jeg i
konkurrencen? 

Kig ind i din lokale butik inden d. 15. juni, og få en lytteoplevelse, du ikke lige glemmer foreløbig. Når du kommer ned i butikken, får du også mulighed for at deltage i konkurrencen om en SOUNDBOKS (Gen. 3) eller en fed SUB K-14 F subwoofer fra DALI. Vinderen bestemmer selv. 
Find nærmeste butik her

LÆNGE LEVE BASOCHISMEN!

Hvorfor kan man ikke få for meget bas? Peter Lyngdorf forklarer

Husmandsråd om bas: Hvordan holder du dig gode venner med naboen, hvis du har gulvhøjtalere?

’Bas’ er et emne, der kan dele vandene. Nogen hader det som pesten, andre kan ikke få nok. Når overboen holder gilde til sent ud på natten, så er det surt. Men når stortrommen til en livekoncert opleves, som var du der selv, så er det fedt – medmindre du er underbo og ikke selv har bedt om det. Vi har inviteret HiFi Klubbens grundlægger, Peter Lyngdorf, til at give et par gode husmandsråd om bas og naboer.

HVIS VI SER BORT FRA DE KLASSISKE HI-FI RÅD OM HØJTALERPLACERING

Hvor skal du så placere
højtalerne hvis du vil have
mest mulig bas?

  1. Spil IKKE på langs, men derimod på tværs af rummet.
  2. Sid gerne en smule asymmetrisk i forhold til rummet.
  3. Placer højtaleren i et hjørne.
  4. Placer højtaleren så tæt på væggen som muligt. Herved får du bedre faseforhold og dermed et større tryk i bassen.

Kan man få for meget bas?

”Teknisk set kan du aldrig få for meget bas, og det er der en simpel årsag til. Du kan nemlig bare fjerne de lave frekvenser med rumkorrektion. Mange nyere anlæg har rumkorrektion nu om dage, og jo mere bas du har, inden du korrigerer, jo bedre er det.”

Hvor skal man placere sine højtalere, hvis man vil genere naboen mindst muligt?

”Du kan sagtens have gulvhøjtalere i et lejlighedskompleks, du skal blot gøre dig nogle tanker om højtalerens placering. Det har en kæmpestor betydning, hvordan du placerer dine højtalere, hvis du gerne vil være gode venner med naboen.”

”Mange tror, at man skal flytte højtaleren så langt væk fra naboens væg, som overhovedet muligt. Det er faktisk lige nøjagtigt forkert,” siger Peter. ”Tværtimod så er det mest optimale at placere højtaleren helt tæt på naboens væg i et hjørne. Højtaleren skal ikke røre væggen, men være så tæt på væggen som overhovedet muligt. Så sikrer du dig, at lyden løber parallelt med væggen, og mindre støj havner inde hos naboen.”

”Hvis man tilmed har et system med rumkorrektion, så kan man undertrykke resonanser, og så har man generelt set endnu bedre forudsætninger for at bibeholde det gode naboskab.”

Vi siger tak for rådene til Peter Lyngdorf. Hvis du ikke er den lykkelige ejer af et anlæg med rumkorrektion, kan du stadig have god gavn af de klassiske hi-fi råd om højtalerplacering. Men nu ved du i hvert fald, hvordan du får fuldt tryk på de dybe toner, hvis du ELSKER bas!

Lyt til bastunge tracks på Spotify eller Tidal

Subwoofere for begyndere

Her gennemgår vi kort den mest essentielle viden om subwoofere, og gør dig klar til en dejlig mavepuster.

Fordomme om subwoofere

Er subwoofere kun til sænkede biler med store udstødningsrør og tonede ruder?
Der er mange fordomme om subwofere.. Kig med.

Hvilken subwoofer skal du vælge?

Produktspecialist fra DALI, Thomas Holm Petersen, giver en gennemgang af alle subwoofere fra DALI, fra budgetklasse til high-end. Lyt med, og bliv klogere på hvilken subwoofer, der passer til dine behov.