Gå til indhold

Subwooferen
fed bas

til alle anlæg

Rigtig bas er alfa og omega for din lydoplevelse, og en god subwoofer kan give dig den fede koncert- eller biograf-fornemmelse hjemme i din egen stue. Vi dykker ned i subwooferens dybe verden og hjælper dig med at vælge den rigtige model.

Forestil dig at sidde i sofaen foran dit TV og se en film, hvor en kæmpe eksplosion pludselig får bygningen til at styrte sammen omkring dig. Du kan godt høre braget på TV’et, men det er ikke helt så fedt som i biografen, vel? Hvis du lytter til musik i stedet for, tænker du måske, at musikken ikke lyder nær så magisk, som den gjorde til koncerten. Kort sagt: Du mangler en subwoofer!

Med en subwoofer kan du føle rystelserne i hele kroppen. Ligesom til en fed stadionkoncert, hvor bassen rammer dig direkte i maven og får dine bukseben til at blafre. Men en subwoofer handler ikke kun om at spille så dybt og så højt som muligt. Den kan give hele dit lydsystem en enorm forbedring, uanset om du lytter til musik, ser film eller spiller spil. Du skylder dig selv at opleve det!

Populære
subwoofere

Hvad er en
subwoofer?

En subwoofer er kort fortalt en højtaler, som udelukkende spiller de allerdybeste toner i lydbilledet. Den har sin egen indbyggede forstærker, så dit anlæg ikke skal kæmpe med at levere en hel masse watt til den. Du bruger subwooferen sammen med dine eksisterende stereo- eller surroundhøjtalere, og den giver dig den fede bas, der får dig til at råbe YEEEAAHH!!
Subwooferen kan placeres næsten overalt, f.eks. i et hjørne eller under sofaen.

Subwooferen fylder ikke meget, den kan placeres næsten overalt i din stue – f.eks. i et hjørne eller under sofaen – og du kan bruge den sammen med både store og små højtalere. Til filmlyd i surround er den et must, fordi bassen har sit helt eget lydspor, som sendes direkte til subwooferen. En god subwoofer giver dig en bas, der rykker i hele kroppen, præcis som i biografen. Du vil elske det!

Fordele
ved subwooferen

  • Giver en realistisk bas, som kan mærkes i hele kroppen
  • Stort løft i lydoplevelsen både ved musik, filmlyd og gaming
  • Kan bruges sammen med både små og store højtalere
  • Fylder ikke meget
  • Kan placeres diskret, f.eks. i et hjørne eller under sofaen
  • Kan aflaste dit anlæg og give renere lyd
  • Kan også tilkobles trådløst
  • Hvilken
    subwoofer
    skal jeg vælge?

    Subwoofere er forskellige, og hvis du tænker lidt over dit behov, bliver det meget nemmere at vælge den rigtige model i første forsøg. Her er nogle af de ting, du kan overveje, inden du handler:

    • Film eller musik? 
      Skal din subwoofer især bruges til musik, film, gaming eller lidt af hvert? Til film og spil er det lækkert med en eksplosiv og fysisk lyd, mens en hurtig og ”stram” lyd giver et mere præcist lydbillede til musik.
    • Stort eller lille rum?
      I et stort rum kan en større subwoofer eller endda to subwoofere give den bedste lydoplevelse, mens en kompakt model kan være den bedste løsning til et mindre rum.
    • Design
      Mange højtalerproducenter laver subwoofere, der matcher deres øvrige højtalere i design og finish. Det er værd at tage med, hvis du gerne vil have dit system så elegant som muligt.
    • Budget
      Højtalere og subwoofer skal matche hinanden i størrelse og kvalitet, hvis du vil have den bedste lyd for pengene. En kompakt, prisvenlig subwoofer er fint til et anlæg i budgetklassen, mens de tunge modeller kan pumpe nyt liv i selv store high-end gulvhøjtalere.

    Minisystemer
    med bas

    Elsker du fed bas, men er ikke vild med store gulvhøjtalere? Så er subwooferen din bedste ven. Den kan nemlig tage sig af alle de dybe toner, så du kan nøjes med ganske små højtalere til mellemlejet og de høje toner. Det menneskelige øre kan ikke høre, hvor de dybe bastoner kommer fra, så derfor kan du placere subwooferen næsten overalt, f.eks. diskret i et hjørne eller under sofaen, hvis der er plads.

    Sådan et ”satellit/subwoofer”-system er et rigtig elegant kompromis, som kan give dig fed lyd til både musik og hjemmebio. Der er masser af muligheder, og hvis opsætningen bliver gjort rigtigt – og det kan vi fortælle dig meget mere om i HiFi Klubben – kan lyden blive lige så god som i mange traditionelle hi-fi-systemer med store gulvhøjtalere.

    Stereosystemer til
    TV-lyd

    Hør
    før du handler

    Kom ind i HiFi Klubben, og lad os vise dig, hvordan du får en meget federe lydoplevelse med en subwoofer. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel den kan gøre. Også selvom du har et par gode højtalere i forvejen.
    Find butik