Gå til indhold
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins DB4S

16.499,-stk
Sort højglans
Forventes på lager 31. august 2024
  -
Varen indgår i system/pakke
Bomstærk potent elegance og det perfekte supplement til et B&W 700-serie højttalersystem. Også et lækkert valg til andre højkvalitets systemer.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins DB4S – bomstærk og avanceret subwoofer i eksklusiv finish til både filmlyd og musik

 • Relativt kompakte mål
 • Imponerende dyb, dynamisk og præcis dybbas
 • Eksklusiv møbelfinish i lak eller ægte træfiner
 • Bekvem opsætning via dedikeret app (iOS/Android)
 • Room EQ via app (iOS/nogle Android)
DB4S er en eksklusiv og avanceret subwoofer med en ultrastærk 10" Aerofoil basenhed og indbygget Klasse D-forstærker, som yder hele 1000 watt. Den er skabt til at fuldende et højttalersystem fra B&W's egen 700-serie, og den kan uden problemer give selv de største gulvmodeller i serien et solidt tilskud i den dybeste bas.

Den overdådige møbelfinish matcher også perfekt og sikrer, at den visuelle side af sagen er i absolut verdensklasse, uanset hvilken kombination du vælger. Du kan naturligvis også frit bruge DB4S sammen med andre B&W-højttalere og højkvalitets systemer fra andre producenter.

Størsteparten af de tekniske løsninger i DB4S er identiske med dem, du finder i B&W's high-end DBD-serie. Den største forskel er, at du i DB4S må "nøjes" med én basenhed i stedet for to. Til gengæld er du nede i en prisklasse, som matcher 700-serien, og du har stadig kræfter nok til at opnå en fabelagtig dyb og dynamisk basgengivelse til både filmlyd og musik.

Digital processor, indbygget rumkorrektion og nem opsætning via app
Den avancerede indbyggede digitale forforstærker/processor (DSP) i DB4S giver både ultrapræcis respons og mulighed for at tilpasse lyden perfekt til enhver opgave og ethvert lytterum. Opsætningen klares direkte fra din smartphone eller tablet (iOS/Android) via den dedikerede DBSubwoofer app fra Bowers & Wilkins. Herfra kan du også køre Room EQ og definere dine personlige indstillinger.

DB4S fås med finish i højglans sort, mat hvid og ægte rosentræ-finer.

Massiv effekt og ultrastærke Aerofoil-enheder
DB4S er proppet til randen med avanceret højttalerteknologi. Ligesom i de endnu mere eksklusive DBD-subwoofere bruger B&W den unikke Aerofoil-membran, som blev udviklet til den kostbare 800 Series Diamond. En Aerofoil-membran er sandwich-opbygget med to lag kulfiber omkring et lag stift syntetisk skum, og denne konstruktion er utrolig stiv og stærk, samtidig med at den er meget let.

Detaljerne er her blevet finpudset specielt til brug i subwoofere, hvilket blandt andet kan ses i de forstærkede støvkapper og ekstra store svingspoler, som kan håndtere de enorme mængder effekt, den indbyggede Klasse D-forstærker pumper ud i dem.

Selve effektmodulet er en Hypex Ncore Klasse D-konstruktion. Dette princip har forlængst bevist sit fabelagtige potentiale i en lang række velspillende hi-fi-forstærkere, og her er det udnyttet til at levere så meget rå og uforvrænget baspower som muligt på så lidt plads som muligt.

Digital forforstærker med bekvem app-kontrol
DB4S (og alle DBD-modeller) er bestykket med en helt nyudviklet og meget avanceret digital forforstærker, som giver en række nye muligheder. Den mest iøjnefaldende nyskabelse er, at al opsætning og kontrol nu foregår direkte fra din smartphone eller tablet via en meget brugervenlig Bluetooth-baseret app.

I appen kan du indtaste delefrekvens, lydstyrke og alle andre værdier, som skal til for at få dit system til at spille optimalt sammen. Du kan definere og gemme et sæt brugerindstillinger for hhv. RCA- og XLR-indgange og optimere lydgengivelsen til for eksempel filmlyd og musik. Du skifter nemt mellem indstillingerne via enten DBSubwoofer-appen eller 12V trigger. Du får også adgang til den raffinerede digitale rumkorrektion (Room EQ).

Room EQ tuner lyden til dit lytterum
Room EQ virker via mikrofonen i din smartphone/tablet (iOS/nogle Android-modeller). Appen guider dig igennem de nødvendige målinger, hvorefter den digitale processor i subwooferen indstiller frekvensgangen, så den passer bedst muligt til netop dit lytterum. En proces, som tidligere har krævet både computer, specialiseret software og separat målemikrofon!

Via Room EQ kan du "tæmme" lavfrekvente resonanser i lytterummet. Denne unikke funktion giver dig et markant mere sammenhængende og præcist lydbillede i et større lyttevindue. Og det gælder ikke blot i bassen, men også i det øvrige frekvensområde, som påvirkes hørbart af uønskede resonanser. Når processen er overstået, er subwooferen selvstændigt indstillet til at fungere optimalt i dit lytterum. Hvis du ønsker det, kan du herefter bygge ovenpå med et full-range rumkorrektions-system (Audyssey, RoomPerfect eller andet).

Dynamic EQ for afgrundsdyb bas
Den avancerede digitale processor kan sammen med de meget kraftige forstærkere udvide det brugbare frekvensområde, så en DBD-subwoofer kan spille langt ned under høregrænsen, afhængigt af det aktuelle lydtryk. Denne funktion er døbt Dynamic EQ.

Med Dynamic EQ bliver lydtrykket og musiksignalet konstant overvåget af processoren, som så afgør, hvor dybt subwooferen kan gå, uden at enhederne lider overlast. Ved moderat volumen er der masser af overskud, og her kan der spilles helt ned til afgrundsdybe 10 Hz uden problemer. Hvis du på den anden side spiller meget højt, og der samtidig er meget dybe lyde i signalet – for eksempel i HD-filmlyd – vil Dynamic EQ helt umærkeligt øge afskæringen i de allerdybeste toner, så du kan bevare dit lydtryk uden at beskadige subwooferen.

Dynamic EQ kører helt af sig selv, så du kan koncentrere dig om at nyde den suverænt dybe og præcise baslyd i dit højttalersystem. En genial B&W-finesse, som blandt andet også er brugt med overbevisende resultat i den ikoniske Zeppelin-højttaler og den unikke kuglerunde PV1D-subwoofer.

For maksimal fleksibilitet får du også RS-232 indgang, som tillader integration med avancerede kontrolsystemer samt to 12-volt triggere og justérbar auto tænd/sluk.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Relativt kompakte mål
 • Imponerende dyb, dynamisk og præcis dybbas
 • Eksklusiv møbelfinish i lak eller ægte træfiner
 • Bekvem opsætning via dedikeret app (iOS/Android)
 • Room EQ via app (iOS/nogle Android)

Begrænsninger

 • "Kun" 1 x Aerofoil-enhed

Tilbehør til Bowers & Wilkins DB4S

Tekniske specifikationer

Frekvensområde Hz (-3dB)10-350
Forstærker effekt (max)1000 watt
Bas størrelse10"
Kabinet typeLukket

Anmeldelser


4.3
3 anmeldelser
5
1
4
2
3
1
2
0
1
1

Anbefalede produkter