Gå til indhold

Sådan får du superlyd fra dine høretelefoner

Høretelefon
Forstærkeren

Det er lækkert at lytte til musik på et par gode høretelefoner. Men måske har du aldrig opdaget, hvor god den i virkeligheden er, fordi du uden at vide det har smidt en stor del af lydkvaliteten væk undervejs til dine ører. Hvis du vil have den rene, uforfalskede musiknydelse, hedder løsningen en separat høretelefon-forstærker.

Den mobile forstærker – digital superlyd på farten   

Hvis du har en smartphone, bruger du den garanteret også til at spille musik fra. Prop stikket i telefonen, og tryk et par gange på skærmen – så flyder musikken ind i øregangene. Du synes måske, at det lyder okay, men telefonens minijack-udgang er faktisk fuld af støj og forvrængning, som forurener din musikoplevelse. Det kan blive meget bedre.

En mobil høretelefon-forstærker er ikke meget større end en almindelig USB-nøgle, men den er alligevel spækket med avanceret digital teknologi. Denne lille dims præsterer en lydkvalitet, som øjeblikkeligt vil gøre den til bedste ven for din smartphone og dine høretelefoner, både derhjemme og på farten.

Det samme gælder, hvis du lytter til musik fra din laptop. Den døjer nemlig også tit med en jammerlig minijack-lydudgang. Tilslut i stedet en mobil høretelefon-forstærker til USB-porten og dine høretelefoner i den anden ende. Så har du krystalklar digital lydkvalitet, uanset om du spiller fra din egen musiksamling eller streamer fra Spotify, TIDAL eller en anden musiktjeneste.

Den mobile høretelefon-forstærker gør din smartphone eller computer til en fuldblods audiofil musikafspiller, som uden problemer kan få det bedste ud af et par virkelig gode hi-fi-høretelefoner. Vi garanterer for, at du kan høre forskellen!

Minijack-udgangen på din telefon er fuld af støj og forvrængning, som forurener din musikoplevelse.

Den stationære høretelefon-forstærker – audiofil egoistlyd hjemme i stuen  

Er du typen, der elsker at smide fødderne op i sofaen og nyde din yndlingsmusik gennem et par superlækre kablede høretelefoner? Så kan en stationær høretelefon-forstærker være det lille ekstra pift, som løfter din oplevelse fra det gode til det helt fantastiske.

Selvom høretelefon-udgangen i mange af markedets forstærkere og receivere er meget bedre end det, du finder i smartphones eller computere, så kan der stadig være meget at hente med en dedikeret høretelefon-forstærker. Og hvis du har investeret i høretelefoner i luksusklassen, er en matchende høretelefon-forstærker næsten et must.

På en traditionel analog stereoforstærker tilslutter du høretelefon-forstærkeren via en almindelig linjeudgang (f.eks. tape-out), og det er også løsningen, hvis din forstærker mangler en separat høretelefonudgang. Nogle høretelefon-forstærkere har en digital indgang, som giver andre smarte muligheder, for eksempel i kombination med musikstreamere fra Sonos, HEOS eller Bluesound.

Stationære høretelefon-forstærkere rummer tit eksklusive og audiofile løsninger. Du skal faktisk ikke ret højt op i pris, før du kan møde Klasse A-drift, rør, high-end D/A-konvertere og lignende lækkerier. Samtidig får du som regel en stribe tilpasningsmuligheder, så selv den mest avancerede og tungtdrevne high-end høretelefon kan få luft under vingerne. 

En god høretelefon-forstærker løfter kort sagt lydkvaliteten fra ordinære høretelefoner flere klasser op, og sammen med et par ægte high-end høretelefoner ryger du direkte op i den syvende lydhimmel!

I HiFi Klubben kan du finde lækre høretelefon-forstærkere fra AudioQuest, Sennheiser og Pro-Ject. Kom ind i butikken og oplev forskellen – og tag gerne dine egen høretelefoner med. Så kan du høre, hvor godt de i virkeligheden spiller!

Høretelefon-forstærkere