Gå til indhold

Surround højtalere

32 produkter
32 produkter

  Surround højttalere med fantastisk lyd

  Når du ser din yndlingsfilm hjemme på dit fantastisk gode TV, fortjener lyden så ikke også at kunne følge med billedet og handlingen? Prøver du at leve dig ind i et brag af en actionfilm, falder det lidt til jorden, hvis lyden bare er flad og kedelig. Løsningen er at købe et surround højttalersæt, hvor du får den fantastiske lyd, fra hvad der føles som alle vinkler, så du virkelig kan fordybe dig i det, du ser.

  Surround højttalere består af flere komponenter, der tilsammen skaber det eftertragtede surround sound. Hjertet i dette er din surround receiver. De bedste surround højttalere er dem, der får dig til aldrig at have lyst til at rejse dig fra sofaen igen – og det kan vi godt klare i HiFi Klubben!

  Højtalere til hjemmebiograf

  En af de helt store drømme, der typisk fører til købet af et surround højtaler system, er drømmen om en fed hjemmebiograf. Det er for filmelskere det ypperste, stuen derhjemme kan udstyres med, og det er da også en helt fantastisk lydoplevelse, hvis det gøres ordentligt. I en god hjemmebiograf har du en eller flere subwoofere, to fronthøjtalere, to eller flere baghøjtalere og en centerhøjtaler, som i mange tilfælde kan være med til at bestemme, hvor god din hjemmebiograf er.

  Du må aldrig gå ned på kvaliteten i centerhøjtaleren, og du bør især tjekke, hvordan den spiller sammen med din surround receiver og fronthøjtalere, da det kan sætte barren for, hvor god din surround sound bliver. Subwooferen er også meget vigtig, for det er i høj grad den, der bestemmer, hvor dybe og rene bastonerne er, og det kan derfor give en meget bedre dybde til hele lydoplevelsen.

  Fronthøjtalerne skal stå ved siden af din centerhøjtaler, som skal placeres lige under dit TV eller dit projektorlærred. Og så kommer du til spørgsmålet om baghøjtalerne: skal du have 5.1 eller 7.1 surround sound – eller måske noget endnu vildere? Med to baghøjtalere får du surround sound 5.1, mens fire baghøjtalere giver surround 7.1. Hvis du vælger sidstnævnte, placeres det ene sæt baghøjtalere typisk bagerst i lokalet og det andet i siderne.

  Helt basalt: DTS, Dolby Digital eller Dolby Atmos?

  Der findes flere fede lydformater til surround sound, men de helt grundlæggende er klassikerne DTS og Dolby Digital samt det nyere Dolby Atmos – men hvilken slags er egentlig bedst, og hvad bør du gå efter? De to første typer er meget ens, og du skal helt ned i detaljerne for at finde forskellene, hvis du ser bort fra de tekniske dele med understøttelse af andre kilder.

  Du kan derfor roligt vælge mellem de to klassikere, men hvis det skal være lidt vildere, kan du gå efter Dolby Atmos, der som noget nyt inkorporerer loftet, så du får et tredimensionelt lydbillede. I nogle tilfælde vil valget også i bund og grund komme an på, hvad dit system ellers understøtter. Det er nemlig ikke alle lydsystemer, der understøtter alle de tre ovennævnte typer, så det bør du tjekke som det første, inden du forelsker dig i et system.

  Surround sound med soundbar

  Hvis et stort system med surround sound højtalere og en masse andet udstyr er for stor en mundfuld, kan du gå lidt på kompromis med dine drømme om hjemmebiograf og surround sound med en soundbar. Soundbarer som erstatning for et fuldt surround-system er et hedt emne for lydeksperter, for du kan godt få soundbarer, der i teorien gør næsten det samme som et surround-system. Hvis du vil have en gennemført surround-oplevelse, kommer du dog ikke uden om et fuldt system.

  En soundbar indeholder et antal højtalere, der vender i forskellige retninger, så du føler, at du får lyden flere steder fra. Det hele kommer selvfølgelig bare fra den smarte lange, slanke soundbar foran fjernsynet. På gode soundbarer kan det give en imponerende effekt, som kan tilfredsstille lysten til surround sound derhjemme.

  Det er desuden en god måde at klare et begrænset budget. Selvom du godt kan finde billige surround højtalere, skal du stadig udvide systemet med en masse andet, og selvom du kan gøre det gradvist, er det ikke sikkert, at det lige ligger i dine planer. En soundbar er en smart måde at spare lidt på og samtidig komme tæt på den rigtige surround sound.

  Trådløs surround højtaler

  Noget relativt nyt på markedet er trådløse surround sound højtalere. Trådløse højtalere generelt har virkelig vundet indpas på markedet, blandt andet med de populære multirumshøjtalere, som faktisk kan blive en del af dit trådløse surround-system. Sammen med en soundbar kan du med to multirumshøjtalere som trådløse surround højtalere nyde en helt ny form for fleksibilitet i din lyd.

  Monter for eksempel dine Sonos højtalere som baghøjtalere, så klarer din soundbar lyden foran og fra siderne. Det er et super alternativ til det fulde surround sound-system, og det er en smart måde at udnytte dine lydsystemer til fulde. Det samme gør sig gældende for andre systemer såsom HEOS og Bluesound.

  Surround sound højtalere i HiFi Klubben

  Selvom det umiddelbart virker, som om der er meget at tænke over, er det faktisk ikke så slemt at sætte dine surround sound højtalere op. Du kan lynhurtigt blive klar til at nyde den lækre surround sound derhjemme, selvom du har flere forskellige højtalere at håndtere. Kom ind i HiFi Klubben og spørg os om tilslutning af din surround højtaler og andre komponenter, hvis du er i tvivl. Vi er også altid klar til en snak om dine muligheder, så du er sikker på, at du kommer hjem med det helt rigtige setup, uanset om du skal bygge et stort surround højtalersæt fra scratch, eller du blot mangler et par små komponenter til at fuldende systemet derhjemme.

  Leder du efter en bestemt type højtaler?