Gå til indhold

Får du sved på panden, bare nogen nævner ordet hjemmebio?

DE 10
BIO-BUD

Får du sved på panden, bare nogen nævner ordet hjemmebio? Har du lyst til at give op, før du overhovedet får startet? Så er det faktisk lidt synd, for en hjemmebiograf er nemlig lig med fantastiske filmoplevelser med hele familien.

Hvis du bare får lidt styr på det allermest nødvendige, er det slet ikke så svært at komme i gang med en hjemmebiograf. På hi-fi-gudernes stentavle er der hugget 10 bud ind, som gør din opstart så let som ingenting.

Hvis du stadig er den mindste smule i tvivl om noget, så kom ind i HiFi Klubben. Vi er ret skarpe, når det kommer til hjemmebiografer. Hvis vi altså selv skal sige det.

1. Ægte og uægte surround

Mange teknologier påstår at kunne lave surroundlyd med ganske få højttalere. Fint nok, men glem det. Der findes kun ægte og uægte surround. Ægte surround kræver mere end to højttalere.

2. Blu-ray-lyd er bedst

Alt fra DVD’er til Netflix kan give dig surroundlyd, men intet matcher Blu-ray-skiver. De har et markant bedre surround-lydspor og giver derfor den bedste filmoplevelse.

Du kan dog komme meget tæt på Blu-ray-skivens perfekte lyd, når du streamer Netflix eller lignende streamingtjenester. Det kræver bare, at dit TV og din surroundreceiver understøtter eARC på HDMI-tilslutningen mellem TV og receiver.

3. Pas på snydewatt

Producenter måler i dag deres produkter vidt forskelligt, og nogle receivere kan derfor fremvise enormt flotte tal, der intet siger om lydkvaliteten. Så vær opmærksom, når du sammenligner.

4. Saml det hele i receiveren

En surroundreceiver kan samle alle dine HDMI-enheder og sende dem videre til dit TV. På den måde får du et mediecenter med surroundlyd fra både PlayStation og Blu-ray. Læs mere om opsætning af hjemmebiografen fra start til slut her...

5. Surround er også til gaming

Nyere spil til PlayStation og Xbox kommer også med surroundspor! Det kan hjælpe med at dulme oplevelsen af en 11-årig kineser, der nådesløst slår dig i Call of Duty. Sådan får du den optimale HD-hjemmebiograf...

6. Også til stereo

Mange tror, at en surroundreceiver kun kan finde ud af surround, men de kan også sagtens spille din stereomusik. Gode surroundreceivere kan endda være helt audiofile. Se vores surroundreceivere her...

7. Start småt – byg ud

Hvis det kniber med penge til den store, komplette hjemmebiograf, så start med et stereo højttalersystem. Så kan du altid udbygge med center- og baghøjttalere senere.

8. Udnyt stuen rigtigt

For at skabe fornemmelsen af rum skal et surroundsystem også bruge lidt rum. Men du behøver ikke at fylde hele stuen op med store højttalere.

9. Centerhøjttaleren er vigtig

Centerhøjttalerens opgave i et surroundsystem er at gengive dialog. Den er derfor en essentiel del af en god hjemmbio. Vælg en centerhøjttaler fra samme serie som resten af systemet.

10. Stort er godt

Glem alle de gamle skrøner om afstand til dit TV/projektor. Verden er nu ikke længere bare HD – den er godt på vej til 8K opløsning, så køb bare den største skærm, du har plads og råd til. Se vores udvalg af TV her...