Gå til indhold
Lyngdorf
Integreret forstærker

Lyngdorf TDAI-2170

28.999,-System

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

State-of-the-art digital teknologi og suveræn lydkvalitet. Med denne ekstremt lækre digitale forstærker har du nået musikkens Nirvana!
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Lyngdorf TDAI-2170 – state-of-the-art digital stereoforstærker med RoomPerfect, enestående lydkvalitet, eksklusivt design og høj brugervenlighed

 • Enestående velopløst og dynamisk lyd til alle digitale musikkilder
 • RoomPerfect digital rumkorrektion for perfekt lyd i ethvert lytterum
 • Eksklusivt og solidt design i aluminium
 • Høj brugervenlighed med utallige avancerede muligheder
 • Kan udbygges med high-end analogmodul samt USB- og HDMI-modul
TDAI-2170 er en state-of-the-art digital stereoforstærker, og den sætter helt nye standarder for lydkvalitet og funktionalitet i et produkt, som stadig er til at komme i nærheden af for almindelige musikelskere. Den er seneste skud på et eksklusivt stamtræ af digitale high-end-produkter fra Lyngdorf. En perlerække af produkter, som har vakt genklang over hele verden for deres uovertrufne lydkvalitet og unikke tekniske løsninger.

Med TDAI-2170 kan du være helt sikker på at vride selv den mindste dråbe af kvalitet ud af alle dine musikkilder. Den digitale Equibit-teknologi sørger for næsten uendelig detaljering og dynamik, den unikke RoomPerfect rumkorrektion eliminerer resonanser fra dit lytterum og giver dig meget friere indretningsmuligheder, og endelig sørger de mange tilslutnings- og modul-udbygningsmuligheder for, at du altid kan finde den perfekte tekniske løsning til din musik.

TDAI-2170 er den digitale forstærker, som giver dig det hele. Og som et kompromisløst high-end-produkt er den naturligvis også ekstremt solidt konstrueret i aluminium og i et supereksklusivt design, som vil passe perfekt ind i selv det mest stilrene hjem. Ikke mindst hvis du kombinerer den med Lyngdorfs egen matchende slimline CD-afspiller CD-2.

Lyngdorf TDAI-2170 fås i sort anodiseret aluminiumsfinish. Modulbestykning kan vælges fra start eller eftermonteres. Prismæssigt er det dog en fordel at købe den nødvendige funktionalitet på én gang.

Kan tilpasses ethvert lyttebehov via moduler

TDAI-2170 kan fås i forskellige modul-konfigurationer, som matcher forskellige behov. Standardudgaven rummer selve forstærkerdelen, RoomPerfect, optiske og coaxiale digitalindgange samt analog ind/ud til basale formål. Med denne bestykning skal du bare tilføje en musikstreamer – f.eks. Bluesound eller en AirPlay-løsning – for at være helt up-to-date i dagens musikunivers.

Hvis du har specielle behov, kan du vælge TDAI-2170 med et eller flere udbygningsmoduler. Vil du have state-of-the-art lyd til dine analoge signalkilder, kan du få et high-end analogmodul, som også giver dig en balanceret XLR-indgang og RIAA/pladespillerindgang (MM). Streamer du musik fra din computer – eventuelt i HD-kvalitet – kan du få et højkvalitets USB-modul til formålet.

Vil du have bekvem HDMI-funktionalitet til TV og Blu-ray-afspiller, kan du vælge et HDMI-modul, som både inkluderer Audio Return Channel, HDMI-CEC og 3D video pass-through. Hvis du har USB- eller HDMI-modul monteret, kan TDAI-2170 tilmed dekode bitstream-signaler fra SACD, så du kan nyde den højopløste lyd i stereo.

RoomPerfect – en helt ren og ufarvet musikoplevelse

RoomPerfect er Lyngdorfs unikke og verdensberømte state-of-the-art-system til aktiv, digital rumkorrektion. Med RoomPerfect kan du få den optimale lydkvalitet fra dine dyrt indkøbte højttalere – inklusive en eller to aktive subwoofere – uden at omdanne din dagligstue til et lydstudie. RoomPerfect er nemt at bruge, det løfter med ét slag ydelsen fra hele dit anlæg til et langt højere niveau, og det kører helt uden brug af computer. Intet mindre end en revolution inden for hi-fi!

Ved hjælp af den medfølgende målemikrofon og en serie mikrofonmålinger analyserer RoomPerfect én gang for alle dit lytterum og skaber en meget præcis digital korrektion, som ophæver rumresonanser og andre farvninger. Det betyder, at den lyd, du hører fra højttalerne bliver den rene lyd fra optagelsen – ikke en udgave, som er forvrænget og farvet af dit lytterum.

RoomPerfect arbejder ved at eliminere de frekvensafvigelser, som rumresonanser tilfører lyden. Alene dette giver dig en næsten mirakuløs forbedring af præcisionen i lydbilledet. Du kan herudover også manuelt indtaste de fysiske afstande mellem dine højttalere og din foretrukne lytteposition og lade TDAI-2170 korrigere for de uundgåelige faseforskelle i lyden. Det giver det sidste pift til en enestående naturtro musikoplevelse.

Befri dine højttalere fra lytterummets tyranni

Når målingerne er gennemført, kan RoomPerfect efter dit valg gemme flere indstillinger, som optimerer lyden i såvel ”sweet spot” såvel som andre lyttepositioner. Systemet kan også lave en global indstilling, som giver en forbløffende forbedring af lyden overalt i rummet. Så bare stil dine højttalere helt ind til væggen og lad RoomPerfect om resten. Placering helt ind til væg er faktisk helt optimal, fordi den både øger effektiviteten og reducerer udtværing af impulser (”smearing”). Men det kan kun lade sig gøre med RoomPerfect!

I.C.C. – god lyd fra dårlige indspilninger

Lyngdorf har i årevis gået forrest i kampen mod den overkomprimerede lyd, som ødelægger en stor del af fornøjelsen ved at lytte til musik på et godt anlæg. Dette fænomen rammer især pop- og rockmusik og tjener udelukkende til at få en indspilning til at ”råbe højest” i radioen i forhold til de andre spillede numre. Overkomprimering ødelægger dynamik, detaljering og musikoplevelse i en grad, som de færreste forestiller sig. Selv musikverdenens absolutte topnavne får smadret deres milliondyre lydproduktioner på dette skammens alter, og det bliver bare værre og værre!

Indtil musikbranchen kommer til fornuft, er der heldigvis lidt hjælp at hente med Lyngdorfs raffinerede I.C.C.-system (Intersample Clipping Correction). I.C.C. fungerer kort sagt ved at identificere de problematiske (overkomprimerede) signaler og derefter genskabe (interpolere) den oprindelige bølgeform i højttalerne. Selvom det naturligvis ville være langt bedre ikke at ødelægge musikken fra start, kan du i det mindste få en markant forbedring af lyden fra mange overkomprimerede indspilninger via I.C.C.*

Lyden af ingenting

Det er meget vanskeligt at beskrive, hvordan TDAI-2170 lyder, fordi den praktisk talt ikke har nogen egenlyd. Andre forstærkere beskrives ofte som varme, detaljerede, fyldige, lyse i klangen osv., men TDAI-2170 gengiver bare lyden, sådan som den er indspillet – hverken mere eller mindre. Det er musikkilden og højttalerne, som afgør lydkvaliteten – ikke forstærkeren eller lytterummet.

TDAI-2170 formidler alle de små nuancer i musikken, som andre forstærkere maskerer bort, og i kraft af det enorme dynamikområde gør den det ved enhver lydstyrke. I forhold til en kraftig analog forstærker vil bassen fra TDAI-2170 typisk virke strammere og mere præcis i de dybe frekvenser. Hvis du alligevel synes, at lyden er lidt for slank eller fyldig, kan du digitalt finjustere klangbalancen (voicing) til dine personlige præferencer uden nogen som helst forringelse af lydkvaliteten.

* For at bruge I.C.C. skal sample-frekvensen på indgangssignalet sættes til 44.1 kHz (CD-opløsning). Dette er f.eks. aktuelt på CD-afspillere med audio-upsampling som Lyngdorfs egen CD-2.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Suverænt ren, velopløst og dynamisk lyd
 • RoomPerfect digital rumkorrektion for perfekt lyd i alle lytterum med eller uden subwoofer(e)
 • Eksklusivt og solidt metaldesign, som matcher Lyngdorf CD-2 CD-afspiller
 • 100% digital signalvej (Equibit)
 • Høj brugervenlighed
 • Kan drive meget strømkrævende højttalere (30A peak)
 • Analog ind/ud indgår som standard
 • Kan udbygges med high-end analogmodul samt (inkl. RIAA) USB- og HDMI-modul
 • Subwoofer-udgang med indbygget elektronisk delefilter
 • Understøttelse af HD-audio
 • Understøtter bitstream stereosignaler fra SACD via USB- og HDMI-modul (ekstraudstyr)
 • I.C.C. forbedrer lydkvaliteten fra overkomprimerede musikproduktioner

Begrænsninger

 • Ikke indbygget netværksfunktion, AirPlay eller Bluetooth
 • Ingen integrerede streamingtjenester
 • Ikke direkte afspilning fra USB-lagermedier
 • Ikke app-fjernkontrol
 • RIAA-trin skal anskaffes separat eller via analogt indbygningsmodul
 • Nogle alternativer kan præstere endnu højere råstyrke

Videoer om Lyngdorf TDAI-2170

Tilbehør til Lyngdorf TDAI-2170

Tekniske specifikationer

Udgangseffekt 4 ohm170 watt
Udgangseffekt 8 ohm85 watt
Forvrængning (THD)0,07%
ForstærkerteknologiKlasse D - fuld digital

Anbefalede produkter