Gå til indhold
Argon Audio
Gulvhøjtaler – Aktive (Sæt)

Argon Audio FORTE A55

7.999,-Sæt

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Her får du den store hi-fi-lyd, uden at du samtidig får et stort anlæg ind i din stue. Bluetooth, indgang til pladespiller og masser af kræfter.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Argon Audio FORTE A55 – elegante trådløse aktive gulvhøjtalere med Bluetooth, pladespiller-indgang, smart TV-lyd og seriøs hi-fi teknologi

 • Overbevisende hi-fi-lyd med flot og fyldig bas
 • Supernem både i opsætning og daglig brug (plug’n’play)
 • Elegant og robust lakeret finish
 • Mange tilslutningsmuligheder, inkl. pladespiller og Bluetooth
 • Lydstyrke/mute kan styres via TV-fjernbetjeninger fra Samsung og Sony

FORTE A55 er elegante og relativt kompakte trådløse aktive gulvhøjtalere fra Argon Audio. Her får du en overraskende stor og realistisk hi-fi-lyd, som kan hamle op med traditionelle anlæg og højtalere til en langt højere pris.

FORTE A55 kan på egen hånd fyre solidt op under en almindelig stue uden at få sved på panden. Hvis du alligevel skulle have lyst til endnu mere og bedre bas, kan du altid supplere i bassen med en separat subwoofer, for eksempel Argon Audios egen stærke BASS10 Mk2.

Når du samtidig får supernem betjening, højkvalitets Bluetooth og en stribe andre smarte muligheder (inklusive direkte tilslutning til pladespiller), har du en rigtig lækker løsning, der kan dække langt de fleste musikalske behov. Hvis du er en af dem, der hellere vil fylde din stue med fed lyd end med anlæg og kabler, er du ualmindelig godt hjulpet her. Også selvom du er kræsen.

Avanceret teknik i stilrent design

De indbyggede digitale forstærkere leverer hele 4 x 80 watt, og de nyudviklede enheder er af en kvalitet, som gør både musik og TV-lyd til ren forkælelse af dine øregange. Enhederne er omgivet af en eksklusiv trimring i ægte aluminium, og den elegante og robuste matlakerede finish er med til at understrege, at dette er et ægte kvalitetsprodukt. Den medfølgende stoffront er smart fastgjort med magneter, så du ikke skal se på grimme huller, hvis du foretrækker at bruge højtaleren uden front.

Hedder dit TV Samsung eller Sony, kan du i langt de fleste tilfælde styre lydstyrken på højtaleren direkte fra TV-fjernbetjeningen, og med auto-tænd/sluk kører det helt af sig selv. Du skal ikke spekulere på andet end at nyde din gode TV-lyd i dagligdagen.

Argon Audio FORTE A55 fås i sort eller hvid matlakeret finish. Fjernbetjening og højtalerkabel til indbyrdes forbindelse medfølger.

FORTE A55 – gennemtænkte og alsidige tilslutninger

Ud over Bluetooth har FORTE A55 både analoge og digitale tilslutninger, så du får mulighed for at udnytte højtalerne optimalt fra flere forskellige lydkilder. Med hele to optiske indgange kan du for eksempel have både dit TV og en musikstreamer tilsluttet digitalt og stadig have de analoge indgange i reserve. Du kan endda gemme musikstreameren væk bag en låge, hvis du ønsker det.

Som noget helt usædvanligt har FORTE A55 også en dedikeret pladespiller-indgang, så du direkte kan tilkoble en ganske almindelig pladespiller uden også at skulle investere i en separat RIAA-forstærker. Hvis du også er faldet for de unikke kvaliteter ved vinyl, har du en utrolig brugbar funktion her. Enkelt og genialt!

Avanceret indbygget forstærker med digital kontrol

De indbyggede digitale forstærkere i FORTE A55 er rigeligt stærke til at sikre en imponerende klar og dynamisk lyd, selv ved højt volumen. I denne konstruktion har hver enhed sin egen dedikerede forstærker, så behovet for passive komponenter i signalvejen helt forsvinder. Dermed er en af de traditionelle flaskehalse for lydkvaliteten fjernet én gang for alle.

Forstærkermodulet, som sidder i den ene højtaler, rummer fire forstærkerkanaler på hver 80 watt, som elektronisk fordeles mellem de forskellige enheder. Selvom det ikke direkte kan sammenlignes med 4 x 80 kontinuerlige watt fra en traditionel tung high-end forstærker, vil du ikke være i tvivl om, at det er watt af meget høj kvalitet, som er bygget ind i FORTE A55.

Kombinationen af aktivt elektronisk delefilter og avanceret digital signalbehandling (DSP) optimerer samtidig præstationerne på en måde, som ikke er mulig med normale passive højtalere. Med den fuldstændige kontrol over både enheder og forstærkere kan det samlede system køres helt til grænsen uden risiko for overbelastning, så det ikke er nødvendigt at indbygge en lydforringende ’buffer’ (f.eks. et stivere kantophæng) for at beskytte enhederne.

Avancerede basenheder med to-lags membran

De avancerede basenheder i FORTE A55 er specielt udviklede af Argon Audio. Membranen er en sandwich-konstruktion, hvor bagsiden er en normal kegleformet membran i pap, som suppleres af en pålimet konkav membran i glasfibervæv. Den fine kontrol over resonanser og forvrængning gør det muligt at bruge et low-loss kantophæng i gummi, som sikrer en dynamisk og levende lyd, uanset om du spiller tordnende høj rockmusik eller nyder stille jazz til et godt glas rødvin sidst på aftenen.

Det avancerede magnetsystem er også med til at holde membranen i et jerngreb, lige fra den krystalklare mellemtone og ned til 36 Hz, hvilket er imponerende dybt for en så kompakt gulvhøjtaler. Hvis du vil have endnu mere og bedre bas – for eksempel i en meget stor stue – kan du nemt tilslutte en aktiv subwoofer.

Elegant og audiofilt kabinet

Det stilrene kabinet på FORTE A55 er ikke bare en firkantet trækasse. Utallige målinger og computeranalyser er foretaget for at optimere konstruktionen. Alle afstivninger sidder præcis på det rigtige sted, og den nyudviklede ’Argon Audio Resonance Control’, som er placeret mellem de to bas/mellemtone-enheder fjerner effektivt resonanser uden at forringe dynamikken, som det ellers ofte sker med traditionelt dæmpemateriale.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Overbevisende hi-fi lydkvalitet
 • Fyldig bas og flot råstyrke for størrelsen
 • Supernem både i opsætning og daglig brug (plug’n’play)
 • Dedikeret indgang til pladespiller (indbygget RIAA-forstærker)
 • Trådløs musikafspilning via Bluetooth (inkl. aptX/AAC)
 • Lydstyrke kan styres via TV-fjernbetjeninger fra Samsung og Sony
 • Både digital og analog audio-ind (2 x optisk / RCA)
 • Subwoofer-tilslutning
 • Afspiller HD Audio op til 24-bit/96kHz
 • Auto tænd/sluk på alle indgange* inkl. Bluetooth
 • Fjernbetjening medfølger
 • Elegant og robust lakeret finish

Begrænsninger

 • Ikke audio-ind via USB
 • Højre og venstre højtaler skal forbindes indbyrdes via kabel (medfølger)
 • Ikke indbygget Bass Management ved tilslutning af subwoofer

Reviews

Tilbehør til Argon Audio FORTE A55

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)35-20.000 Hz
Forstærker80 watt
Diskant1x x 1" Soft dome
Bas størrelse5"
Woofer Amount2x
Højtaler typeAktive HiFi højtalere

Anbefalede produkter