Gå til indhold


Lemus blev grundlagt i 2014 af den prisvindende danske designer og iværksætter, Rasmus Møller Kastrup, hvis vision er at kombinere teknologi og design. Lemus skaber en bro mellem møbel- og elektronikbranchen, med dansk designede, udviklede og producerede lydmøbler.

16 produkter

Danske Lemus

Ægte dansk møbelhåndværk koblet med lyd i god kvalitet. Det er essensen af et nyt dansk varemærke inden for hi-fi-møbler, der netop er føjet til rækken af produkter i HiFi Klubben. Lemus, som mærket hedder, har specialiseret sig i bygge smukke møbler med god lyd i en meget tilgængelig løsning:

“Vi stræber efter at have gode produkter i butikkerne, som både henvender sig til entusiasterne og de helt almindelige brugere. Vi vil også gerne kunne tilbyde produkter til de kunder, som ønsker at gemme selve elektronikken væk i eksempelvis møbler, men som stadig sætter pris på adgangen til god lyd. Og netop dette får man med Lemus,” siger produktchef Jens Holst Larsen fra HiFi Klubben.

Plug and play

Lemus adskiller sig fra HiFi Klubbens eksisterende møbelsortiment fra clic og unnu ved, at selve anlægget er bygget ind i møblet, fortæller Jens Holst Larsen. Med clic og unnu køber kunden møblet, men skal selv ’konfigurere’ det og tilføje et anlæg:

“Det er både smukt og smart, men det kræver lidt mere interesse, viden og indsigt i hi-fi. Med Lemus får du hele pakken uden at skulle tænke over, hvilke højtalere, anlæg eller kabler, du ønsker. Du skal blot koble møblet til stikkontakten,” fortæller han.

Produkterne fra Lemus fungerer ved, at alt elektronik og alle kabler er gemt væk inde i møblerne og er bygget ind fra fabrikken. Kunderne skal altså blot tilslutte anlægget til strøm, netværk og eventuelt et TV. Så er der adgang til god lyd, der tilmed er pakket ind i dansk design og godt møbelhåndværk:

“Man kan sige, at Lemus sådan set gør hele arbejdet for både for os og kunderne,” siger Jens Holst Larsen med smil i stemmen. “Du får et komplet, indbygget anlæg. Hvis noget i denne verden er plug-and-play, er det Lemus.”

Kæresten satte gang i tankerne bag Lemus

Lemus er stiftet af den prisvindende designer og iværksætter, Rasmus Møller Kastrup, hvis grundlæggende vision er at kombinere teknologi og design. Ideen til Lemus opstod i 2014, da han som hi-fi-interesseret ung mand flyttede sammen med sin kæreste. Hun var ikke vild med hans store højtalere, fortæller Rasmus Møller Kastrup:

“Der begyndte de første tanker om at integrere fed lyd med smukt design. Derfor har vi også fra begyndelsen har lagt vægt på godt design frem for en mere audio teknisk retning, som mange andre vælger,” fortæller han.

Efter i første omgang af have designet Bluetooth-højtalere begyndte Rasmus Møller Kastrup at rette sit fulde fokus mod at udvikle møbler i høj kvalitet med integreret stereoanlæg. Dette skete i tæt samarbejdet med en lydingeniør og en designer, som begge har baggrund inden for high-end hi-fi-lyd. I 2019 stod første produkt i Lemus HOME-serien klar:

“Vores udgangspunkt var inspireret af AV-skænken, der jo altid har eksisteret. Samtidig trak vi tråde tilbage til 1960’erne, hvor lyd og billede ofte blev kombineret – eksempelvis af B&O – men det var samtidig vigtigt for os at koble dette med lyd i høj kvalitet,” siger Rasmus Møller Kastrup.

Udviklet og bygget i Danmark

Resultatet af anstrengelserne er tre produkter i HOME-serien. Piano er designet og udviklet i Danmark og produceret i Litauen, mens de to øvrige modeller, Classic og Artistic, også er produceret i Danmark.

Fra begyndelsen var ideen at sigte mod markedet for ikke-entusiaster, blandt andet ved at lave møblerne som one plug installation-produkter. Dette skete med inspiration fra andre og større producenters succes med at udvikle høj brugervenlighed til mindre produkter som Bluetooth-højtalere. Det, som iværksætteren kalder for ‘dåselyd’.

“Mange audioprodukter er ret ekspert-orienterede, hvor du skal kunne rode med ledninger og meget andet. Det slipper du for med Lemus, der blot skal tilsluttes strøm, så kører det. Vi kombinerer altså god lyd fra hi-fi-verdenen med rigtig høj brugervenlighed,” siger Rasmus Møller Kastrup.

Skal blåstemple produkterne i hi-fi verdenen

Rasmus Møller Kastrup glæder sig over, at Lemus nu er blevet en del af HiFi Klubben efter en årrække med fokus på forhandlere af designermøbler samt design- og interiørbutikker:

“HiFi Klubben er med sin ekspertise, erfaring, historie og fantastiske retail-forretning oplagt for os at samarbejde med, da vi gerne vil arbejde os ind på hi-fi-segmentet og sætte et større aftryk her. Det er lidt af en drøm, der er gået i opfyldelse,” lyder det fra Rasmus Møller Kastrup, der håber, at samarbejdet vil blåstemple produkterne fra Lemus på samme måde som inden for designverdenen:

“Vi vil gerne kunne bevise, at den lyd vi laver, er bedre end meget andet på markedet,” siger han.

Også Jens Holst Larsen fra HiFi Klubben har store forventninger til samarbejdet med Lemus:

“Vi har i mange år forsøgt at positionere os som andet end bare en specialistforretning for de mest entusiastiske hi-fi-interesserede. Vi håber på, at produkterne fra Lemus vil kunne tiltrække de kunder, som gerne vil have en komplet kvalitetspakke uden bøvl. Møblerne er både smukke og enormt lette at gå til for alle typer kunder. Og lydkvaliteten er god. Det svarer selvfølgelig ikke til en separat high-end-højtaler, men du bliver virkelig overrasket, når du hører dem,” siger Jens Holst Larsen.

Fakta

  • Lemus er grundlagt i 2014 og holder til i København og Aarhus.
  • Virksomheden er stiftet af Rasmus Møller Kastrup og har i dag otte ansatte på fuld- og deltid.

  • Lemus HOME-serien har vundet flere designpriser herunder German Design Award. De tre produkter i HiFi Klubben er Lemus HOME Piano, Lemus HOME Artistic samt Lemus HOME Classic 1500.

  • Produkterne koster fra 11.999 kr. For dette får man ud over selve møblet et komplet stereoanlæg/soundbar med højtalere og alle kabler.

  • Lemus lydmøblerne kan opleves nu i din lokale HiFi Klubben butik.