Gå til indhold
Lyngdorf
Kompakt højtaler (par)

Lyngdorf Cue-100

149.998,-par
Sort
Leveringstid 3-4 uger
  -
Unik og eksklusiv high-end højtaler, som kombinerer moderne dansk design med den nyeste og bedste højtalerteknologi fra Purifi Audio.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Lyngdorf Cue-100 – unik high-end standerhøjtaler med Purifi teknologi, suveræn hi-fi-lyd og eksklusivt dansk design

 • Ekstremt ren, velopløst og dynamisk lyd, selv i større rum
 • Originalt dansk design med eksklusiv finish
 • Kræver ikke separat subwoofer
 • Ben i ægte træ medfølger
 • Eksklusive stoffronter i flere farver fås som ekstratilbehør

Lyngdorf Cue-100 er en unik og eksklusiv kompakt high-end højtaler, som kombinerer moderne dansk design med den nyeste og bedste højtalerteknologi. Cue-100 er designet og fremstillet hos Lyngdorf Audio i Skive, Danmark, og den er en enestående højtalerløsning til både audiofile og designbevidste musikelskere.

Med sit unikke trekantede kabinet, ben i ægte træ og mulighed for elegante stoffronter beklædt med eksklusivt Gabriel tekstil, er Cue-100 en højtaler, du lægger mærke til. Den suveræne kvalitet fortsætter inde bag overfladen, hvor dagens mest avancerede højtalerteknologi er klar til at give dig en uforglemmelig musikoplevelse.

OBS: Kontakt HiFi Klubbens kundeservice for demo og køb.

Krystalklar lyd i alle rum

Selvom digitale forstærkere er hjertet i Lyngdorf Audio, har højtalere været en del af virksomheden siden dens grundlæggelse. Cue-100 er endnu et milepæl i Lyngdorf Audios højtalerhistorie, fordi den for første gang introducerer den banebrydende Purifi teknologi, som eliminerer næsten al forvrængning fra 6,5” bas/mellemtone-enheden.

Lyden fra Cue-100 er enestående ren, dynamisk og velopløst, og på trods af sine kompakte dimensioner kan den uden problemer spille en større stue op, selv uden hjælp fra en subwoofer. Der er dog intet til hinder for at kombinere den med en eller to separate subwoofere, hvis du vil have endnu bedre bas, renere lyd og mulighed for endnu højere lydtryk.

Cue-100 har en relativt lav følsomhed på 83 dB, og derfor kommer den bedst til sin ret med en relativt kraftig forstærker. For eksempel Lyngdorfs egen TDAI-3400, som yder 2 x 200 strømstærke watt. Med denne løsning får du også det unikke RoomPerfect system til digital rumkorrektion med i købet. Det betyder, at du via forstærkeren effektivt kan eliminere eventuelle akustiske problemer i dit lytterum og få endnu bedre lyd fra Cue-100. Samtidig bliver placeringen af højtalerne langt mindre kritisk.

Unikt og eksklusivt design

Cue-100 er primært beregnet til placering på de medfølgende træben. Det unikke trekantede kabinetdesign er ikke kun for et syns skyld. Fraværet af parallelle sider eliminerer resonanser, og de to bagudvendte flader rummer hver en 6,5” Purifi slaveenhed (”passive radiator”), som forbedrer basresponsen og giver en endnu bedre akustisk kobling til rummet.

Kabinettet er ekstremt solidt udført i 35 mm MDF, og på varianterne med træfinish er højtalerens base også i ægte træ. Alle detaljer lige fra de eksklusive stoffronter (ekstratilbehør) til de elegante ben i ægte træ er i meget høj håndværksmæssig kvalitet, så Cue-100 både bliver en fest for dine øjne og en pryd for din boligindretning.

Lyngdorf Cue-100 fås i flere eksklusive finishes. Ben i ægte træ medfølger, stoffront med Gabriel tekstil fås separat (flere farver). Kontakt HiFi Klubbens kundeservice for demo og køb.

Purifi USHINDI – et revolutionerende højtalerdesign

Purifi Audio er en dansk virksomhed, som er blevet verdenskendte for deres revolutionerende Purifi Eigentakt forstærkerteknologi, som blandt andet bruges i nogle af NAD’s mest eksklusive forstærkere. Men Purifi er også højtalerteknologi i absolut verdensklasse, og med USHINDI – Ultra Low Distortion Transducer Technology – løfter de ydelsen fra kompakte basenheder op på et hidtil uhørt niveau.

Lyngdorf Cue-100 er bestykket med en 6,5” bas/mellemtone fra Purifi, og det revolutionerende long-stroke design gør denne relativt kompakte enhed i stand til ubesværet at hamle op med væsentlig større basenheder med kortere slaglængde. Her har du en stor del af forklaringen på, at Cue-100 kan spille så forbløffende højt og dynamisk for sin kompakte størrelse.

USHINDI inkluderer en lang række unikke og patenterede løsninger til at eliminere forvrængning i magnetmotoren, men den mest iøjnefaldende nyskabelse er ”bjerglandskabet” på kantophænget, som er døbt ”NeutralSurround”. Med et almindeligt kantophæng varierer enhedens areal i takt med membranudsvingene, og det giver forvrængning i lyden. Med NeutralSurround er det effektive membranareal helt konstant selv ved meget store membranudsving, og forbedringen er i høj grad hørbar. Andre producenter ”løser” dette problem ved at ignorere det – Purifi Audio gør noget ved det!

Forvrængningen fra en Purifi USHINDI enhed er så lav, at du normalt kun ser sådanne tal i opgivelser for forstærkere. Og her taler vi om det endelige akustiske output – ikke et elektrisk signal i forstærkeren! Det vil føre for vidt her at komme nærmere ind på de mange unikke detaljer i USHINDI, men hvis du er teknisk interesseret, kan du læse meget mere på Purifi hjemmesiden. Og ellers, så bare læn dig tilbage, og nyd den krystalklare og musikalske lyd fra Lyngdorf Cue-100.

AMT – en anderledes diskant

Ud fra erfaringerne med de kostbare Steinway Lyngdorf-højtalere, indså ingeniørerne hos Lyngdorf Audio, at kun deres egen AMT-diskant (Air Motion Transformer) kunne løfte opgaven med at levere den perfekte diskant til Cue-100. AMT-diskanten har en ultra-tynd, foldet Kapton-membran med en stor overflade. Her kombineres fordelene fra en domediskant med fordelene ved en bånddiskant, så du både får stor effektformåen og super nøjagtig detaljegengivelse.

Den magnetiske kraft fordeles jævnt over hele membranens overflade, og designet sikrer et ensartet magnetfelt, uanset hvor meget membranen bevæger sig. Derfor følger AMT-diskanten altid signalet med fuldkommen præcision. Den samlede overflade svarer til membranen på en 5,25” bas/mellemtone enhed. Det giver fremragende køling og en effektivitet, der er fire gange højere end en typisk domediskant. Derfor er risikoen for overbelastning og strømkompression stort set elimineret. Resultatet er en utrolig kraftfuld, jævn, lineær, dynamisk og forbavsende klar gengivelse af selv de allerfineste højfrekvente lyde.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Ekstremt ren, velopløst og dynamisk lyd, selv i større rum
 • Kræver ikke subwoofer
 • Originalt dansk design med eksklusiv finish
 • Purifi 6,5” basenhed og Air Motion Transformer diskant
 • Resonansfrit kabinet i 35 mm MDF og ægte træ
 • Ben i ægte træ medfølger
 • Eksklusive stoffronter i flere farver fås som ekstratilbehør

Begrænsninger

 • Kræver en del effekt for at spille højt
 • Stoffront er ekstratilbehør

Reviews

Tilbehør til Lyngdorf Cue-100

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)35-22.000 Hz
Følsomhed83 dB
Impedans4 ohm
Delefrekvens2300 Hz
Bas størrelse6.5"
Antal bas-enheder1

Anbefalede produkter