Gå til indhold

Forkæl din LP-samling og få den helt autentiske lydoplevelse

Kom godt i gang med
pladespilleren

Flere og flere genopdager eller genforelsker sig i den gamle pladespiller. Men ligesom i et ægteskab er det nemmere at holde liv i kærligheden, hvis man ved lidt om sin partner. Læs her, hvordan du kommer godt i gang med den mest romantiske musikafspiller af dem alle.

I de sidste mange år har flere og flere fået øjnene op for pladespilleren. Og selvom der er kommet flere smartere formater til siden vinylen, har den flere unikke kvaliteter, som gør at mange stadig sværger til det analoge medie.

Hvad skal du med en
pladespiller?

Hvorfor gider man alt det bøvl, når man bare kan trykke play på Spotify? Du finder en del af forklaringen i nærværet, roen og den varme lyd – det er lidt ligesom at tænde op i brændeovnen. Men er det hele historien? Det har vi tjekket op på i HiFi Klubben.

Se med, når Jesper tager temperaturen på pladespilleren – den er varmere end nogensinde!

Guide: Sådan vælger du
Den rigtige
pladespiller

I videoen viser Jesper dig tre fede pladespillere til overkommelig pris – et godt sted at starte, når du vil i gang med vinyl. Hvilken model skal du vælge? Kig med i videoen, og få svaret.

Se de
3 pladespillere
her

Argon Audio TT Pladespiller
Argon Audio TT
Pladespiller
1.299,- / 1.699,- / stk

Udover at der er noget fedt, ved at tage et stort cover ud fra samlingen og høre den fra start til slut, så har pladespilleren også en speciel ”sound”, som man ikke finder andre steder. Når den spiller går signalet nemlig fra pickuppen, gennem forstærkeren og ind højtalerne, helt uden om det digitale lag.

Hvis dit hjerte også banker en smule hurtigere, når du hører den charmerende knitren ved kontakten mellem pickup-nålen og pladerillen, så kan du her læse, hvordan du kommer godt i gang med at starte – eller genstarte – en pladesamling.

Pladespillere i alle former, farver og prisklasser

I HiFi Klubben tilbyder vi et meget bredt udvalg af pladespillere i alle prisklasser. Uanset om du er passioneret entusiast eller bare interesseret i hele vinylfænomenet, har vi helt sikkert noget for dig.

Mange tror, at pladespillere er noget vanskeligt noget at have med at gøre. Det er de heldigvis ikke, og når du først har lært grundreglerne, kan du bruge din viden på næsten alle modeller.
Læs mere om justering og indstilling af pladespilleren

Pladespillere

Argon Audio TT Pladespiller
Argon Audio TT
Pladespiller
1.299,- / 1.699,- / stk

Pickuppen
et lydmekanisk vidunder

Hvis du virkelig føler for at forkæle din pladesamling, kan en ny og bedre pickup gøre underværker. I HiFi Klubben har vi pickupper i alle prisklasser, og en velvalgt kvalitetspickup giver dig en lydforbedring, som løfter din vinyloplevelse helt op i skyerne.

Hos HiFi Klubben forhandler vi de to mest brugte pickupper: MM og MC. Den type, der er bedst for dig, afhænger primært af, hvor god kvalitet du vil have, og hvor stort et budget du har.
Læs mere om Pickup'en her!

Pick-ups

RIAA/pickup-forforstærkeren - din nødvendige vinylpartner

Alene forkortelsen RIAA kan få nørdeflaget til at blafre hos mange almindelige musikbrugere. Men du kommer ikke uden om RIAA/pickup-forforstærkeren, hvis du vil have lyd ud af din pladespiller.

RIAA’en er nemlig skabt med det ene formål at forstærke det ekstremt svage udgangssignal fra din pickup til noget, en almindelig forstærker (eller et sæt aktive højttalere) kan forstå.
Læs mere om RIAA-forforstærkerens betydning her

RIAA-forstærkere

TILBEHØR I UANEDE MÆNGDER

Udvalget af tilbehør til din pladespiller er omtrent lige så stort – hvis ikke større – end udvalget af pladespillere. Der findes nemlig rigtigt mange små tingester, der kan gøre din vinyloplevelse meget bedre. Tag for eksempel den uundværlige pladebørste, som skal rydde banen for din pickup-nål, så den samler musik og ikke støv op fra pladens riller. Den lille BR1 fra Argon Audio har ultratynde, antistatiske børstehår i kulfiber, som løser opgaven på smukkeste vis.

Et andet bud på tilbehør, der hørbart kan forbedre dine musikoplevelser, kunne være en ny plademåtte – for eksempel i kork som Argon Audio Cork Mat 1. Sådan en plademåtte kan hjælpe dig med at få styr på både støv, statisk elektricitet og resonanser.

KOM IND I HIFI KLUBBEN

HiFi Klubben står altid parat med en pladespiller, du kan komme ned og høre. Bare kom ind i en af vores butikker og spørg løs. Bagefter garanterer vi for, at du er godt rustet til at kaste dig ud i vinylens vidunderlige univers.

Tilbehør