Gå til indhold

Hi-fi er ikke
kun for
ørernes skyld

Lyd skal ikke kun høres, men også pakkes smukt ind, mener manden bag hi-fi møblerne clic og unnu, Mike Fabricius. Så er der nemlig plads til mere elektronik – og dermed bedre lyd.

Lyt til skønhed, se skønhed, og gem alt andet. Sådan lyder visionen hos møbelproducenten clic, der er grundlagt og udviklet af lydentusiasten Mike Fabricius.  

“Jeg er selv en stor hi-fi mand. Jeg har et rigtig stort hi-fi system og tæt på 3500 LP-plader. Men der er jo ikke mange, der er så godt gift, at hi-fi i dette omfang går rent hjem i familien. Det var den situation, der i 1996 gav mig ideen til clic,” fortæller Mike Fabricius.

Som designer og lydmand så han et behov for et møbel i høj kvalitet, der kunne skjule visse elementer og samtidig udstille andre efter kundens ønsker og behov. Det kan lyde lidt kryptisk, men Mike er hurtig med en forklaring:

“Kundens mulighed for at indrette sig, som han ønsker, er vigtig. Møblerne er designet i en diskret stil, så de ikke tager opmærksomheden, hvis en kunde vil stille en smuk pladespiller på toppen af reolen og hænge en blå cykel på væggen,” siger Mike.

Snedigt design til hifi-kunderne

Fra begyndelsen var Mikes ambition at lave det bedste og flotteste hi-fi møbel, han kunne komme i tanke om. Resultatet blev serien clic, der er lavet i 22 mm MDF-plader. Det særlige design giver plads til en skrå forkant, der giver dybde til møblet og samtidig kan fungere som en ramme, hvis møblet monteres uden låger, som nogle kunder ønsker. Det lykkedes Mike at bygge en konstruktion med en aftagelig bagbeklædning, der ellers normalt giver stabilitet i sådanne reolsystemer.

“Du kan tage bagbeklædningen ud gennem fronten og dermed gemme alle kabler bagerst i møblet uden at gå på kompromis med styrken i møblet. Det var ikke set før,” forklarer han.

I dag fås clic i fire malede farver, to finerede træsorter, forskellige størrelser og dybder, samt med og uden forskellige låger. På denne måde kan man let indrette og designe sin stue, præcis som man ønsker.

Clic 231 Møbel
Clic 231
Møbel
11.900,- / stk

Smukke møbler giver plads til bedre lyd

I 2010 kom unnu til familien. Ifølge Mike skete det efter, at clic blev kopieret. Han overvejede sine muligheder og valgte dernæst at kopiere sig selv med unnu-serien, der minder om clic og har sammen funktioner, men er billigere og fås i færre udgaver. Begge mærker bliver udviklet og produceret i Danmark.

Med clic og unnu får hi-fi kunderne et stilrent, lækkert møbel, der skjuler elektronikken i det omfang, de ønsker. Men anvendelsesmulighederne er ubegrænsede, og man kan sagtens købe møblerne til generel rumindretning, opbevaring af bøger og udstilling af pyntegenstande eller noget helt tredje. Dette er helt op til kunden:

”Vi har faktisk lavet nogle spændende tiltag, som ikke har så meget med lyd at gøre,” siger Mike og peger som eksempel på, at man kan få en biopejs i toppen af et clic møbel eller en specialskuffe til en projektor.

“Så skal man blot rulle skuffen ud for at få store biografoplevelser i stuen. Vel at mærke hvis man også har sikret sig, at lyden også er i orden,” smiler han.