Gå til indhold

DALI PHANTOM M-serien
– seriøs hi-fi lyd i dine vægge

Danske DALI er altid garant for rigtig god lyd til pengene, og deres to indbygningshøjtalere i PHANTOM M-serien er ingen undtagelse.

Mød DALI PHANTOM M-serien

Sådan cirka midt i DALIs indbygningssortiment, rent prismæssigt, finder vi PHANTOM M-serien, som leverer gode eksempler på DALIs designdyder og teknologier. Her er der både innovativ teknologi fra DALIs gulvstående højtalere samt nye løsninger, som tager hånd om de specifikke udfordringer, du støder på med indbygningshøjtalere.

DALI PHANTOM M-250 og PHANTOM M-375 er to forskellige modeller, som på overfladen har en del tilfælles. De anvender begge DALIs patenterede SMC teknologi i de magnetiske systemer, som giver betydeligt mindre forvrængning, og de er i det hele taget designet efter DALIs filosofi om et så lavt tab af energi som muligt – fra delefilter til membran.

Med deres integrerede backbox i glasforstærket ABS-plast har de også samme fysiske dimensioner, herunder samme indbygningsdybde. På begge modeller findes også frontplader i 21 mm resonansdæmpende MDF og en hvidlakeret, magnetisk frontgrill. Tager du grillen af, vil du endda finde den samme træfiber-teknologi i deres bas/mellemtone-enheder, som er kendt fra DALIs øvrige sortiment. Du vil også lægge mærke til praktiske detaljer som de matsorte frontplader, som forhindrer genskin fra en projektor, samt en knap til at hæve diskantniveauet 3dB, hvilket kan være nødvendigt, hvis du placerer højtaleren bag et projektorlærred.

DALI PHANTOM M-250

DALI PHANTOM M-250

DALI PHANTOM M-250

PHANTOM M-250

Herefter hører lighederne dog op. I DALI PHANTOM M-250 leveres diskanten af en meget let 28 mm softdome tweeter, mens bas og mellemtone håndteres af to 5,25” enheder med DALIs let genkendelige rødbrune træfiber-membran. Bas/mellemtone-enhederne er placeret på hver sin side af diskanten med symmetrisk spredning og har hver sin basrefleks-port, som er optimeret for lav portstøj. PHANTOM M-250 kan vendes både lodret og vandret og dermed uden videre bruges som både side- og centerhøjtaler.

DALI PHANTOM M-375

DALI PHANTOM M-375

DALI PHANTOM M-375

DALI PHANTOM M-375

DALI PHANTOM M-375 går et skridt videre i både den høje og lave ende af frekvensspektret. I bunden sørger en aktiv og to passive 7” enheder for, at bassen serveres mere lineært og med mere autoritet, end de mindre enheder i DALI PHANTOM M-250 kan præstere, blandt andet grundet en længere slaglængde. I toppen er vi også rykket en liga op. Her finder vi nemlig en regulær DALI-signatur, i form af et dobbelt hybrid diskantmodul, som svarer til det, du finder i DALIs high-end modeller.

Hybrid-modulet består af en 28mm softdome i samarbejde med et bånddiskant element til de allerhøjeste frekvenser fra 10.000 Hz og opefter. Sammen sørger de for en endnu mere velopløst diskant, som giver et nøk mere til DALIs filosofi om ”wide dispersion”, altså at diskanten når ud i hele rummet og ikke bare er til glæde for et par heldige kartofler i midten af sofaen. En dome tweeter kan nemlig designes til at spille godt sammen med en bas/mellemtone-enhed, men den vil sprede lyden mindre, jo højere frekvenser den skal gengive.

PHANTOM M-375 kan også bruges både vandret og lodret, blot ved at rotere diskantmodulet roteres, så bånddiskanten vender rigtigt. Dette kan let gøres med det medfølgende værktøj.

Altid ærlig rådgivning!

Book et gratis møde

Vi ønsker at give dig vores udelte opmærksomhed, så book en tid til en snak. Det vil tage mellem en halv og en hel time, og det er gratis og uforpligtende.

Faktaboks:

  • DALI PHANTOM M – i væggen, på væggen eller på gulvet?

    Hvad er egentlig fordelene ved at bygge sine højtalere ind i væggen? Lad os først få én ting på det rene: Indbygningshøjtalere behøver bestemt ikke at lyde dårligere end traditionelle hi-fi højtalere som for eksempel DALIs gulv- og reolmodeller. DALI PHANTOM M-serien henter flere af sine teknologier fra DALIs high-end modeller. Der er altså ikke sparet på teknikken, og lydmæssigt kan det faktisk også være fordelagtigt at bygge sine højtalere ind i væggen, da de på den måde ofte vil kunne placeres mere frit og dermed give bedre spredning af lyden.

    Modsat vil en gulvstående højtaler ofte skulle klemmes ind mellem møbler eller ud i rummets hjørner, hvilket ikke altid er optimalt. Her har indbygningshøjtalere en fordel, da de netop er optimeret til at blive ”gemt væk”. Hvis du ikke har lyst til at lave huller i dine vægge, vil  M-serien snart også kunne monteres i en såkaldt on-wall ramme, som iøvrigt også er tilgængelig for produkter i den dyrere DALI PHANTOM S-serie.

    Der er heller ikke noget i vejen for at kombinere et sæt gulvhøjtalere som fronthøjtalere, med eksempelvis M-serie modeller som center og baghøjtalere. Du kan også integrere højtalere fra PHANTOM E og H-serierne som loft- og sidehøjtalere i et Dolby Atmos surroundsystem med en eller to af DALIs yderst kapable subwoofere som prikken over i’et.

Skal jeg så vælge PHANTOM M-250 eller M-375?

Der er ingen tvivl om, at begge PHANTOM-modeller lyder fremragende, men der er trods alt forskelle. DALI PHANTOM M-250 indeholder forholdsvis traditionel teknologi, men stadig udført med raffinerede detaljer og en gennemtænkt konstruktion. PHANTOM M-375 er en klasse bedre, med SMC i magnetsystemet og en dobbelt hybrid diskant, hvilket tilsammen giver hørbare forbedringer i både bas og diskant.

Skal du sammensætte et surroundsystem, vil du vil få glimrende lyd med PHANTOM M-250 som front, center og baghøjtalere, eventuelt suppleret med en subwoofer (eksempelvis en DALI SUB E-9 F). En anden mulighed er at vælge PHANTOM M-250 som baghøjtalere og PHANTOM M-375 som front- og centerhøjtalere og på den måde få endnu bedre lyd, hvor det er allervigtigst. Endelig kan du selvfølgelig gå hele vejen og vælge PHANTOM M-375 hele vejen rundt – forskellen vil være hørbar!

Med PHANTOM M-serien får du indbygningshøjtalere med innovativ teknologi fra nogle af DALIs bedste hi-fi højtalere, optimeret til indbygning og med den gode lyd intakt.

Relaterede artikler