Gå til indhold

11 produkter
11 produkter

  Soundbar med subwoofer – ekstra dybde i TV-lyden

  En soundbar er en af de nemmeste veje til bedre lyd fra dit TV. Når du køber et lækkert TV i høj kvalitet, er det ærgerligt, når lydbilledet fuldstændig fejler og giver dig flad og kedelig lyd. Det gælder ikke mindst for de dybe bastoner, som de bittesmå højtalere i TV’et slet ikke kan gengive. Det kan du heldigvis afhjælpe med en subwoofer, som giver bund og fylde til lyden. Hvis du kombinerer de to, får du en soundbar med subwoofer, der garanterer dig et fremragende lydbillede, som kan leve op til det, du ser på TV-skærmen.

  Der findes en række smarte løsninger til streaming, så du kan streame musik eller anden lyd direkte gennem din soundbar. Det betyder, at du kan bruge din soundbar til meget mere, end du måske lige tror. Men det vigtigste er, at du kan kombinere den med en subwoofer, så du får endnu bedre lyd til lige det, du vælger at bruge den til. Vælger du en soundbar med subwoofer, får du det bedste fra begge verdener af lyd: et generelt bedre lydbillede med din soundbar og et større frekvensområde til dybere lyd med din subwoofer. Løsningen med en soundbar med subwoofer er derfor ideel til dig, hvis du gerne vil forbedre lydkvaliteten i dine højtalere, men ikke vil have et fuldt højtalersystem.

  Derfor bør du købe en soundbar med subwoofer

  Har jeg egentlig brug for en soundbar med subwoofer? Det er et helt almindeligt spørgsmål at have, for hvor vigtig er en subwoofer egentlig, når du i forvejen har investeret i en soundbar eller har nogle flotte gulvhøjtalere eller anden god lyd derhjemme? Svaret er ja, den er vigtig, hvis du prioriterer god lyd over budget og plads. Hvis du har investeret i en god soundbar, er du allerede godt på vej, men med en subwoofer kommer du det sidste stykke til nuanceret og balanceret lyd, hvor alle de fine detaljer i lyden kommer med.

  Hører du musik eller ser film med tung bas, er en soundbar med subwoofer også næsten uundværlig, hvis ikke du har et komplet højtalersystem til at servere lyden. Det er nemlig med denne kombination, at du får den fulde effekt af det, du lytter til. Det er vigtigt at understrege, at en soundbar – med eller uden subwoofer – aldrig kan give dig samme oplevelse som et højtalersystem, men hvis du opgraderer fra den flade TV-lyd, der er indbygget i dit fjernsyn, får du helt sikkert svært ved undvære den detaljerige lyd igen. Her gør en soundbar med subwoofer virkelig en forskel.

  Tænk over kanaler til lyden

  Hvis du går med en specifik drøm om en helt særlig lyd, er det især her, du bør tænke over antallet af kanaler i din soundbar. Det ser du på den række tal, der er angivet – for eksempel 2.0 eller 5.1. Men hvad betyder de tal for antallet af kanaler? Det første tal fortæller noget om, hvor mange kanaler der er i din soundbar. Har den to kanaler, har du en højtaler til højre og venstre, har den tre kanaler, betyder det, at du også har en højtaler i midten. Har den fem kanaler, har du mulighed for at lave en lækker surround sound-løsning. Her bør du være opmærksom på, at flere kanaler ikke nødvendigvis betyder bedre lyd. Du kan derfor sagtens få en super god soundbar, der kun har to kanaler.

  Det andet tal fortæller, om der er tale om en soundbar med subwoofer inkluderet. Er tallet 0, hører der ikke en subwoofer med, og er tallet 1, får du en med, eller den er indbygget i soundbaren.

  I nogle tilfælde vil du se et tredje tal. Det indikerer, at soundbaren også understøtter Dolby Atmos surround sound eller DTS:X. En soundbar med Dolby Atmos giver dig lyd fra alle retninger, så du føler, at du befinder dig midt i din film eller series klimaks med eksplosioner eller andre vilde og dybe lydeffekter.

  Vælg den rigtige løsning for din soundbar med subwoofer

  At vælge en soundbar med subwoofer behøver ikke være besværligt, men der er alligevel nogle ting, du skal overveje. Og her taler vi ikke blot om budget, lydkvalitet og design, men om noget helt lavpraktisk: nemlig typen af subwoofer. Det handler om, hvorvidt du er ude efter en soundbar med indbygget subwoofer eller en soundbar med trådløs subwoofer.

  Når du ved, at du er ude efter en soundbar med subwoofer, er dette blot sidste skridt i processen, inden du kan nyde den bedre lyd derhjemme. Vælg den type soundbar med subwoofer, der passer bedst ind hos dig. Det kan vi hjælpe dig med i HiFi Klubben – kom ind og kig på vores store udvalg, så du kan vælge lige den soundbar med subwoofer, du bliver mest glad for.

  Soundbar med trådløs subwoofer

  Dette er den mest almindelige løsning. Mange soundbarer har en trådløs subwoofer inkluderet i sin pakke, så du ikke skal købe det ved siden af, og det er en fordel, hvis du vil være sikker på, at de passer sammen. Køber du en soundbar med trådløs subwoofer ved siden af, skal du huske at tjekke, om soundbaren er kompatibel med den subwoofer, du kigger på. Oftest kræver det, at sounbar og subwoofer er fra samme brand, så de er lavet til at passe sammen.

  Mange ser en stor fordel ved en trådløs subwoofer, fordi du slipper for at se på det kabel, der ellers vil gå fra subwooferen til soundbaren. I den forbindelse har du også en større frihed til at sætte din subwoofer, hvor det passer dig. Når du ikke skal tænke på længden af et kabel, kan du sætte din subwoofer, lige hvor det lyder bedst i rummet, så du får mest muligt ud af den.

  Soundbar med indbygget subwoofer

  En soundbar med indbygget subwoofer findes også som en såkaldt soundbase, og det er ligeledes et populært valg som alternativ til at have både en soundbar og en subwoofer stående. En soundbase er typisk større end en almindelig soundbar, fordi der skal være plads til subwooferen og dennes lyd i den. En soundbase er gerne flad og bredere end en almindelig soundbar og skal typisk placeres lige under dit TV.

  Netop fordi TV'et skal stå direkte ovenpå soundbasen, er det vigtigt at tjekke, hvor meget vægt den kan holde til. Hvis du har et stort TV, er det ekstra vigtigt, så du undgår at skade din soundbase. En soundbar med indbygget subwoofer er derfor et super godt valg, hvis du gerne vil have en alt-i-en-løsning, der er super elegant og samtidig praktisk, når du vil have den god lyd, men ikke vil bruge plads på en soundbar med separat subwoofer.