HiFi Klubben

Gå til indhold
Lokale tilbud Gør et kup på udstillingsmodeller, udgåede produkter og overskudslager fra alle vores butikker. Læs mere

Sådan vælger du det rigtige TV

Lad dig ikke forvirre af ligegyldige tekniske data og popsmarte ekspedienter, når du skal finde dit næste TV. Hi-Fi Klubben giver dig klar besked, så du kan vælge rigtigt!

Gå efter det vigtige – og glem resten

Når du vælger TV, er der i bund og grund kun fire ting, der tæller for alvor:

  • Godt billede
  • God lyd
  • Alle nødvendige funktioner og tilslutninger
  • Adgang til alle ønskede TV-kanaler

Når disse ting er på plads, kan du aldrig gå helt galt i byen. Så kan du dykke ned i detaljerne bagefter, hvis du har lyst. For eksempel i vores artikel Sådan finder du vej i TV-junglen.

Størrelse og form – hvad har du plads og lyst til?

Et stort TV giver alt andet lige en større billedoplevelse end et lille, og med dagens HD-standarder behøver du ikke længere bekymre dig om at komme for tæt på dit TV. Hovedreglen er: Jo større, jo bedre!

Designet har også betydning – du skal jo også gerne være glad for at se på dit TV, når det er slukket. Om du skal vælge et fladt eller et af de nye buede TV, er udelukkende et spørgsmål om design og personlig smag.

 

LED, UHD og OLED – hvad betyder det?

De såkaldte LED-skærme fungerer via såkaldte flydende krystaller, som belyses bagfra via  lysdioder (LED). Det giver mulighed for et særdeles slankt design og et imponerende lavt energiforbrug.

UltraHD, også kaldet UHD eller 4K, er det seneste højdepunkt i HD-kapløbet. Med UHD får du 4 x opløsning i forhold til Full-HD skærme, og det giver en helt fantastisk detaljerigdom på godt billedmateriale.

I de helt nye OLED-TV er det selve de enkelte pixels, der udsender lys ligesom ved tidligere tiders plasma-TV. Det giver en lang række fordele, men udvalget er stadig meget begrænset, og der er en række uafklarede spørgsmål, f.eks. omkring panel-levetid.

Antenne, kabel, satellit eller bredbånd?

Dit TV-signal skal selvfølgelig komme et sted fra. I dagens digitale TV-univers har du i praksis fire muligheder:

  • Antenne (DVB-T2)
  • Kabel-TV (DVB-C)
  • Satellit/parabol (DVB-S2)
  • Bredbånd/fibernet

Med antenne og kabel-TV – og i enkelte tilfælde også satellit/parabol – har du mulighed for at få TV-tuneren og eventuelt tilhørende kortlæser indbygget i TV’et, så du slipper for en separat tunerboks med tilhørende fjernbetjening.

Brug dine øjne og din sunde fornuft

Selv den billigste og dårligste fladskærm har i dag strålende specifikationer på papiret, og producenterne måler tingene på vidt forskellige måder, så du alligevel ikke kan sammenligne direkte.

Bed i stedet om at få lov til at se den samme film eller den samme TV-udsendelse på flere forskellige modeller og sammenlign billedets bevægelser, lyse og mørke partier, farvemætning, hudtoner etc. Det fortæller dig langt mere om kvaliteten.

Smart TV – en uendelig verden af underholdning for hele familien

Smart TV er den gængse betegnelse for alle de funktioner, som du kan afvikle på dit TV via internet, wi-fi eller USB. Du kan f.eks. streame din foto/video-samling fra computeren eller hygge dig med indbyggede apps i TV’et (YouTube, Skype og mange andre).

Netflix er ved at være en selvfølge på alle dagens Smart TV, men herudover kan der være stor forskel på de forskellige producenters Smart TV-løsninger. Spørg os i Hi-Fi Klubben – vi er klar til at hjælpe dig sikkert i mål.

Læs også: Stream verdens bedste film og serier på dit TV.

 

Glem ikke lyden!

Dagens superslanke fladskærme levner kun plads til bittesmå indbyggede højttalere med en tynd og dåseagtig lyd. Heldigvis er der masser af muligheder for at få en TV-lyd, der kan leve op til det lækre billede. Det kan du læse mere om her, og du er også altid velkommen til at komme ind i Hi-Fi Klubben og opleve forskellen.

Læs meget mere om, hvordan du vælger det rigtige TV her: Sådan finder du vej i TV-junglen  

Vi tror du vil kunne lide mere end bare denne side