Gå til indhold
DALI
Gulvhøjtaler (par)

DALI RUBIKORE 8

51.998,-par
Sort højglans
Forventes på lager 6. juli 2024
Har du plads og lyst til musiknydelse i det helt store format? Så behøver du ikke lede længere. RUBIKORE-seriens topmodel skal bare opleves!
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

DALI RUBIKORE 8 – tung gulvhøjtaler med suveræn lydkvalitet og dynamik

 • Fremragende bas og dynamik, også i store lytterum
 • Særdeles neutralt, præcist og velopløst lydbillede ved alle lydstyrker
 • Teknologier nedarvet fra flagskibet DALI KORE
 • Overraskende nem at drive også for mere almindelige forstærkere
 • Eksklusiv finish i lak eller ægte træfiner

RUBIKORE 8 er RUBIKORE-seriens kompromisløse topmodel. Her kan du opleve alle seriens kvaliteter i det helt store format. Den tredobbelte bas/mellemtone-bestykning med Clarity Cone membraner og det større kabinet giver RUBIKORE 8 råstyrke til at skabe en realistisk musikoplevelse selv i store lytterum og uanset hvilken genre, du udsætter den for. Rock, techno, jazz eller klassisk – RUBIKORE 8 klarer det hele i suveræn stil!

RUBIKORE 8 er i DALIs terminologi en 2 1/2 + 1/2 +1/2-vejs konstruktion med bassen fordelt på tre 6,5” enheder, hvor de to nederste er konfigureret til at spille op til hhv. 800 og 500 Hz. Den øvre mellemtone klares af den øverste 6,5” enhed, hvorefter det eksklusive dome/bånd-diskantmodul tager over og giver sit uvurderlige bidrag til et suverænt velopløst lydbillede helt uden aggressivitet. Det sikrer desuden en optimal lydfordeling, også selvom du ikke sidder præcis midt imellem højtalerne.

DALIs unikke SMC-magnetsystem og minutiøs omhu helt ned i de mindste detaljer gør RUBIKORE 8 i stand til at levere en utrolig ren, dynamisk og uforvrænget musikgengivelse, som bringer dig forbløffende tæt på rendyrkede high-end-modeller, men til en langt mere overkommelig pris.

RUBIKORE 8 fås med finish i lak eller ægte træfiner. 

RUBIKORE – high-end kvaliteter til prisbevidste entusiaster  

Med RUBIKORE har DALI arbejdet hårdt og målrettet for at overføre kvaliteterne fra deres kostbare KORE og EPIKORE high-end modeller til en ny serie for mere prisbevidste entusiaster. Hvis du er DALI-fan, vil du uden tvivl genkende det grundlæggende kabinetdesign fra de populære RUBICON-modeller, men RUBIKORE rummer så mange nyskabelser, at du roligt kan se den som en helt ny højtalerserie med præstationer på et markant højere niveau.

Linear Drive og SMC – et unikt magnetsystem

Bas/mellemtone-enhederne i RUBIKORE bygger på forenklet udgave af DALIs revolutionerende og patentanmeldte ”Linear Drive” magnetsystem, som oprindelig blev udviklet til EPICON og siden forfinet i KORE og EPIKORE. Linear Drive omfatter både et unikt design af magnetmotoren og det revolutionerende SMC-magnetmateriale (Soft Magnetic Composite).

SMC er baseret på presset jernpulver, og det er så lidt elektrisk ledende (10.000 gange mindre end jern), at der ikke opstår forvrængning som følge af hvirvelstrøm (ulineær, frekvensafhængig og hastighedsafhængig opbremsning) i spolens kerne. SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaber i hele frekvensområdet og eliminerer herved en lang række forvrængningsprodukter, som traditionelle magnetsystemer må slås med. Samtidig er det formbart og kan støbes i præcis den form, man måtte ønske.

I RUBIKORE har DALI kapslet SMC-polstykket ind i en opslidset og meget præcist kalibreret kobberkappe og herefter omgivet det med et meget kraftigt dobbelt ferrit-magnetsystem. En både enkel og genial konstruktion, som på flere punkter er næsten lige så lineær som den kostbare EPICON-version. Når du hører den krystalklare gengivelse af stemmer og instrumenter fra RUBIKORE, bliver det sat ekstra i relief, hvor meget forvrængning andre konstruktioner genererer i bas/mellemtone-området.

Ud over den ekstremt lave forvrængning medvirker SMC også til at give højtalerenhederne en mere jævn og ”forstærkervenlig” impedanskurve uden de dyk og fasevinkler, som kan gøre nogle konkurrerende produkter særdeles strømkrævende. Det betyder dels, at delefilteret arbejder meget mere ideelt, og dels at du får friere hænder i dit valg af forstærker. Du bør selvfølgelig stadig vælge en forstærker af høj kvalitet for at få det bedste ud af RUBIKORE, men det behøver ikke nødvendigvis at være et helt kraftværk.

Clarity Cone – suveræn lyd ved enhver lydstyrke

Bortset fra det lidt enklere magnetsystem bygger RUBIKORE bas/mellemtone-enhederne langt hen ad vejen på samme teknologi som i DALIs dyrere high-end-serier. Det støbte aluminiumchassis er aerodynamisk udformet og tillader ekstreme membranbevægelser uden luftkompression. Samtidig giver den specielle blanding af træfiber og papir en meget stiv og letbevægelig membran uden resonansproblemer.

”Clarity Cone” membranerne på bas/mellemtone-enhederne er ligesom på EPIKORE udført i en helt ny kombination af papir og træfiber. Det relief-agtige mønster giver en pænere og mere lineær i de høje frekvenser, hvor den overlapper til diskanten. Dette forbedrer synergien mellem mellemtonen og diskanten og giver derved mere ”clarity” – deraf navnet. Samtidig reduceres stående resonans (forvrængning på selve membranen). Alt dette uden at tilføje et eneste gram ekstra vægt.

De nye membraner er et lille, men betydeligt skridt i DALIs Low-Loss princip, som går igen i alle deres højtalere. De kraftige basenheder kan ubesværet gengive selv de voldsomste udving i musikken helt op til forstærkerens øverste grænse, men samtidig også reagere på de allersvageste signaler uden at ændre karakter. En RUBIKORE-højtaler skal ikke ”sparkes i gang” som mange andre højtalere – musikken flyder altid let og ubesværet, og det eftertragtede tredimensionelle lydbillede træder tydeligt frem i rummet, også selvom du bare spiller stilfærdig baggrundsmusik.

To diskanter i perfekt parløb

Hybrid-diskanten kombinerer dyderne fra dome- og planar-magnetostat princippet, så du både får stor belastbarhed, stor horisontal spredning og en silkeblød og utrolig luftig diskantgengivelse, der kan spille lige op med de bedste elektrostat-konstruktioner. Samspillet mellem dome og planar-diskant stiller meget store krav til præcis tuning af systemet. Et kunststykke, som DALI er blevet mestre i gennem mange års arbejde med netop dette princip.

Den 29 mm store RUBIKORE softdome er kraftigt inspireret af den avancerede EVO-K diskant fra DALI KORE. Den er af ekstremt høj kvalitet og udført i den helt rette geometri, som får enheden til at rulle smukt af opefter, så bånddiskanten umærkeligt kan overtage de allerhøjeste frekvenser og give den sidste afgørende luft i lydbilledet.

Den ultralette svingspole arbejder i en meget kraftig ferrit-magnet, som holder alle bevægelser under jernhård kontrol. Som i KORE og EPIKORE er enheden bygget så præcist og velkølet, at man har kunnet udelade den sædvanlige magnetiske olie i svingspolegabet for at opnå en helt fri bevægelse og høj effektivitet. Andre inspirationer fra EVO-K diskanten ses i den støbte aluminiumsfrontplade og det dæmpede bagkammer, som eliminerer resonanser fra membranens bagside.

Stift og resonansdødt kabinet med perfekt timing

RUBIKORE-kabinettet er særdeles solidt bygget. Alle flader er udført i MDF (Medium Density Fibre), og enhederne er skruet direkte ind i den 25 mm tykke frontbaffel. Finishen er i topklasse med valgmulighed mellem lak og ægte træfinér. 

Indvendigt er kabinettet på gulvmodellerne opdelt i separate kamre, så der ikke opstår trykforskelle mellem enheder i samme volumen, og det minimerer også stående bølger inde i kabinettet. Herved kan tuningen foretages individuelt for enhederne, uden at de påvirker hinanden. Som på EPIKORE har hvert kammer sin egen helt nye ”Continuous Flare” refleksport, som er helt uden rette linjer. Det optimerer luftgennemstrømningen, gør porten mere lineær og eliminerer resonanser og portstøj. Altsammen ting, der er med til at give en markant renere basgengivelse.

Dæmpemateriale og afstivning er placeret præcis dér, hvor det gør mest gavn – alle andre steder har den frie luftgennemstrømning første prioritet, og det gælder også placeringen af refleksporten direkte bag hver basenhed. Nogle andre producenter har en helt anden tilgang til kabinetdæmpning, men DALI har forlængst bevist, at deres princip fungerer i praksis og kompletter den samlede low-loss-tænkning.

Nederst i kabinettet er det eksklusive hard-wirede delefilter monteret direkte bag på terminalerne, så den elektriske signalvej bliver kortest mulig. De eksklusive Mundorf kondensatorer er de samme, som sidder i DALIs ekstreme KORE-topmodel. Det samme gælder SMC-KORE spolerne med kerner i SMC, som drastisk reducerer forvrængningen i forhold til almindelige jernkerner (RUBIKORE 8/6).

Selve terminalskruerne er af meget høj kvalitet, og de tillader alle tænkelige typer af kabeltilslutninger, samtidig med at de sikrer optimal kontakt i hele højtalerens levetid. Bortset fra RUBIKORE ON-WALL er alle modeller forberedt til bi-wiring/bi-amping.

Made in Denmark

RUBIKORE-serien er udviklet, produceret og håndsamlet på DALIs egen fabrik i Danmark. DALI er danskejet med mere end 40 års erfaring, og de er en af de få højtalerproducenter på verdensplan, som selv kan producere deres højtalere fra A til Z.

Bas/mellemtone-enhederne med den banebrydende teknologi er produceret in-house hos DALI, hvilket har været en forudsætning for at kunne opnå de forrygende præstationer. Den store faglige stolthed i dette arbejde og den strenge kvalitetskontrol giver dig en ekstra sikkerhed for, at du får et helt perfekt produkt hjem i din stue. Et produkt, som vil give dig forrygende lydoplevelser mange år frem i tiden.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Fremragende bas og dynamik, også i store lytterum
 • Særdeles neutralt, præcist og velopløst lydbillede ved alle lydstyrker
 • Åben, detaljeret og helt uanstrengt mellemtonegengivelse
 • Teknologier nedarvet fra flagskibet DALI KORE
 • Kan placeres relativt tæt på bagvæg
 • Ikke så strømkrævende som nogle alternativer
 • Eksklusiv finish i lak eller ægte træfiner
 • Udviklet, designet og produceret i Danmark

Begrænsninger

 • Kræver sin plads

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)38-34.000 Hz
Følsomhed90,5 dB
Impedans4 ohm
Delefrekvens500 / 800 / 2400 / 14.000 Hz
Diskant størrelse29mm
Tweeter typeSoft dome
Bas størrelse6.5"
Antal bas-enheder3