Gå til indhold
595.998,-par
Ukendt leveringstid
  -
Er kun det allerbedste godt nok? Har du pladsen og budgettet? Så vil KORE give dig den ultimative musikoplevelse. Kompromisløs ultra-high-end!
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

DALI KORE – den ultimative high-end gulvhøjtaler

 • Enestående neutralt, præcist og velopløst lydbillede ved alle lydstyrker
 • Næsten uudtømmelig dynamik, også i store lytterum
 • Gengiver uanstrengt enhver musikgenre ved enhver lydstyrke
 • Fantastisk ”mirror finish” i højglanslakeret ægte træ (Ammara Ebony)
 • Udviklet, designet og produceret i Danmark

DALI KORE er en ultimativ og kompromisløs ultra-high-end højtaler, som repræsenterer toppen af DALIs musikalske passion og tekniske kunnen uden hensyntagen til pris eller størrelse. 40 års forskning, udvikling og produktion af hi-fi-højtalere er kulmineret i denne fabelagtige kreation – et unikt udtryk for dansk design og know-how på allerhøjeste niveau.

KORE er en kostbar højtaler, men i forhold til alternativerne i den eksotiske klasse er prisen absolut fair, for du får kvalitet og uforglemmelige musikoplevelser for hver eneste krone. Hvis du er blandt de få heldige udvalgte, som kommer til at eje et sæt KORE, bliver det sandsynligvis dine sidste højtalere nogensinde. Du har nået toppen, og herfra er det bare at nyde udsigten.

KORE kan helt uanstrengt gengive ethvert musikstykke ved ethvert lydtryk – fra en sart og stille soloviolin til en tordnende stadionkoncert. Selv de mindste detaljer fremstår frit i rummet, totalt uden farvning, forvrængning eller kompression, og du vil leve dig ind i musikken på en måde, du aldrig har oplevet før. KORE er den ultimative højtaler til alle typer musik og alle typer lyttesituationer.

KORE giver dig den nøgne og gennemsigtige sandhed om, hvordan din musik egentlig lyder, med en overflod af realisme, detaljer, nuanceforskelle og dybde. En helt ny oplevelse, som for nogle måske kan kræve lidt tilvænning. På dette niveau handler det nemlig om at få højtaleren (og det tilsluttede udstyr) til at ”forsvinde”, så kun den rene musik er tilbage. Derfor vil du ikke opleve nogen indbygget imponator-effekt eller signaturlyd. Til gengæld er der heller ingen vej tilbage, når først du er tunet ind på KORE. Hør den – så har du referencen, som alle andre højtalere nu må måle sig op imod!

DALI KORE fås i højglans Ammara Ebony mirror finish. Kan opleves i udvalgte HiFi Klubben butikker. Spørg os for nærmere information omkring demo.

For detaljeret info kan DALI KORE white paper downloades her

DALI KORE – ny teknologi i ekstrem indpakning

KORE er frugten af næsten 40 års intenst udviklingsarbejde hos DALI. Denne ekstreme højtaler rummer alt det bedste fra DALIs teknologi og lydfilosofi, blot taget til et hidtil uset og uhørt niveau. Både enheder og kabinetdesign rummer så mange nyskabelser og avancerede detaljer, at vi slet ikke kan dække dem her. Du kan se nogle af hovedpunkterne herunder, men du bør unde dig selv at dykke ned i DALIs spændende white paper, som giver dig et overflødighedshorn af spændende info omkring tilblivelsen af denne enestående højtaler. Du kan downloade white paperet længere nede.

Ekstremt tungt, stift og resonansdødt kabinet

Det overdådige KORE-kabinet er en hel historie for sig, fordi det er ekstremt vanskeligt at konstruere en højtaler på denne størrelse, som er både lydmæssigt perfekt og æstetisk tilfredsstillende. En af de største udfordringer har været at tæmme de voldsomme kræfter fra de to massive 11,5” basenheder, så højtaleren bliver helt resonansdød og vibrationsfri. Heraf kommer det slanke buede design helt uden parallelle flader indvendigt såvel som udvendigt samt vægten på utrolige 148 kilo pr. højtaler!

Selve det buede kabinet er udført i formpresset 28 mm birkelaminat, og DALI har købt sig ind i den danske møbelproducent Hudevad Furniture for at få endnu bedre kontrol over denne spændende og vanskelige proces, både i dag og i fremtiden. Finishen er i ultra-eksklusiv Ammara Ebony finer, og den vandbaserede UV-hærdede lak giver en spejlblank højglansfinish, som er flottere end nogensinde før. Samtidig er denne laktype både hurtigere at arbejde med og langt mere miljøvenlig end de traditionelle alternativer. Hele processen tager 14 dage fra start til slut på DALIs nye automatiske lakeringsanlæg, og det er en banebrydende ny måde at arbejde på inden for kabinetproduktion.

Basen, som resten af kabinettet hviler på, er støbt i et betonkomposit og vejer hele 34 kilo. Mellemtone og diskant er monteret i en ultrastabil støbt aluminiumsbaffel, og indvendigt har mellemtone-enheden og begge basser hver deres kabinet, så den indbyrdes påvirkning bliver minimal. Alt er designet til at passe perfekt sammen med et minimum af skruer, og alle kritiske steder er naturligvis dæmpet efter alle kunstens regler. De eksklusive bi-wire kabelterminaler på bagsiden er designet specielt til KORE, og de giver en urokkelig stabil tilslutning af alle gængse kabeltyper.

Gen-2 SMC – et unikt magnetmateriale

Bas- og mellemtone-enhederne i DALI KORE inkluderer endnu en gang brugen af det revolutionerende SMC-materiale (Soft Magnetic Compound), der eliminerer en lang række forvrængningsprodukter, som traditionelle magnetsystemer må slås med (hysterese, modulation af den magnetiske flux og hvirvelstrømme). Det er samtidig debut for Gen-2 versionen af SMC, som er 2,5 gange mindre elektrisk ledende end første generation. Resultatet er en markant reduktion af den i forvejen yderst lave forvrængning.

Brugen af SMC i delefilteret er endnu en verdensnyhed fra DALI. Ved at placere en kerne af Gen-2 SMC i udvalgte spoler bliver det muligt både at reducere den elektriske DC-modstand, at gøre signalvejen kortere samt mindske spolernes negative indflydelse på hinanden igennem deres indbyrdes magnetfelter. Brugen af SMC i spolerne giver cirka 3,5 gange lavere harmonisk forvrængning end en traditionel jernbaseret kerne. I kombination med utallige timers forsøg og lyttetests er det udmøntet i et unikt passivt delefilter, som DALI selv betegner som deres ultimative mesterstykke. Mindre kunne ikke gøre det.

Ud over den ekstremt lave forvrængning medvirker SMC-delefilteret også til at give højtalerenhederne en mere jævn og ”forstærkervenlig” impedanskurve uden de dyk og fasevinkler, som kan gøre nogle konkurrerende produkter særdeles strømkrævende. Det betyder dels, at delefilteret arbejder meget mere ideelt, og dels at du får friere hænder i dit valg af forstærker. Hvis du er dybt forelsket i din 20 watt rørforstærker, så sæt den endelig til KORE. Det vil lyde strålende, så længe du ikke har brug for at spille højt.

Nye suveræne enheder med patenteret teknologi

Både de to 11,5” basenheder og 7” mellemtonen bygger på DALIs nye Balanced Drive konstruktion med dobbelt svingspole, dobbelt magnetgab samt dobbelt ”spider” i basenhederne. De to svingspoler bevæger sig i hvert sit magnetgab og er koblet i omvendt polaritet, så de bevæger sig i samme retning. Dette princip giver i teorien mulighed for at eliminere næsten enhver forvrængning, da de to spoler faktisk kan udligne hinandens ”fejl”.

Indtil nu er det kun den ekstra motorkraft, man har fået ud af Balanced Drive, da det originale princip kun kunne udbalancere uligheder i spolerne under det hørbare område. Men DALI har taget princippet til et helt nyt niveau. Det er en stor og allerede patenteret nyhed at kombinere SMC og Balanced Drive, og dermed har DALI med ét slag gjort de teoretiske fordele til virkelighed – noget som ingen har formået at gøre før!

Med SMC forløses hele potentialet i Balanced Drive. Ved at bruge SMC i hjertet af magnetsystemet kan de to spoler faktisk ”se” hinanden elektrisk, og det gør, at den udbalancering af fejl, som den ene spole gør for den anden, nu faktisk virker i hele frekvensområdet, hvilket giver en enorm reduktion af forvrængning. Det betyder en enhed med næsten fuldkommen kontrol og yderst lav forvrængning i hele arbejdsområdet. Den væsentligste begrænsning er faktisk prisen, men den har ingen betydning i KORE. Kun de perfekte præstationer tæller.

Membranerne på basserne er udført i en helt ny og ultrastiv sandwich-kombination af papir og træfiber. Det nye relief-agtige mønster på mellemtonen giver både blødere afrulning og bedre transientrespons, så dynamisk kompression undgås over hele frekvensområdet. Samtidig reduceres stående resonans (forvrængning på selve membranen). Alt dette uden at tilføje et eneste gram vægt.

De nye membraner er et lille, men absolut betydeligt skridt imod DALIs Low-Loss princip, som går igen i alle højtalere fra DALI, og som er taget til ekstremer på KORE. Det samme gælder de massive basenheder, som ubesværet kan gengive selv de voldsomste udving i musikken helt op til forstærkerens øverste grænse, men samtidig også reagere på de allersvageste signaler uden at ændre karakter. Du kan læse meget mere om Low-Loss og DALIs andre designprincipper i DALIs white paper (kan downloades længere nede).

EVO-K diskantmodul – dobbelt perfektion

DALIs ikoniske dobbelte diskantmodul er også udviklet til hidtil uset perfektion og er til lejligheden blevet døbt EVO-K (Evolution KORE). Softdome-enheden er på hele 35 mm og spiller helt ned til 2,1 kHz for perfekt integration med mellemtonen. Neodym-magnetsystemet er så kraftigt, at det nemt ville kunne drive en normal basenhed, og enheden er udført så præcist og velkølet, at man har kunnet udelade den sædvanlige magnetiske olie i svingspolegabet for at opnå en helt fri bevægelse.

Med sit nye kraftige neodym-magnetsystem er bånddiskanten også blevet næsten 8 dB mere effektiv og derved med 8 dB lavere forvrængning. Alt dette giver en diskantenhed, som ubesværet kan følge med helt op til de mest ekstreme lydtryk, men også er i stand til at varetage mellemtonens fine detaljer, i perfekt samspil og med samme brede spredning af lyden hele vejen igennem frekvensområdet.

For detaljeret info kan DALI KORE white paper downloades her

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Enestående neutralt, præcist og velopløst lydbillede ved alle lydstyrker
 • Næsten uudtømmelig dynamik og dybbas, også i store lytterum
 • Gengiver uanstrengt enhver musikgenre ved enhver lydstyrke
 • Ekstremt tung og resonansdød konstruktion
 • Kan tåle enorme mængder uforvrænget effekt
 • Nem at drive, selv for mere almindelige forstærkere
 • Fantastisk ”mirror finish” i højglanslakeret ægte træ (Ammara Ebony)
 • Udviklet, designet og produceret i Danmark

Begrænsninger

 • Kræver grej i topkvalitet for at folde sig helt ud

Videoer om KORE

Tilbehør til DALI KORE

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)26 - 34000 Hz
Kabinet typeBasrefleks
Bi-wireJa
Følsomhed88 dB
Delefrekvens390 / 2.100 / 12.000 Hz
Impedans4 ohm (minimum 3,2 ohm)
Diskant35mm Soft dome
Diskant (2)55mm Bånd
Mellemtone7" Balanced Drive SMC
Bas2x 11,5" Balanced Drive SMC
Højtaler typeHiFi højtalere

Anbefalede produkter