Gå til indhold
Bowers & Wilkins
Centerhøjtaler

Bowers & Wilkins HTM71 S3 Signature

18.499,-stk
Datuk Gloss
Forventes på lager 17. juli 2024
Forrygende specialversion af HTM71 S3 centerhøjtaleren. Du får suveræn dynamik, krystalklare stemmer og effekter samt superlækker finish.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins HTM71 S3 Signature – tung og eksklusiv centerhøjtaler med fantastisk finish

 • Eksklusiv finish i ægte træfiner eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignet delefilter med ekstra fine komponenter
 • Continuum FST-mellemtone for krystalklar gengivelse af stemmer og effekter
 • Carbon Dome diskant i separat Nautilus-hus for optimalt stereobillede
 • Matcher de øvrige 700 Series S3 Signature-modeller i klang og finish

HTM71 S3 Signature er en overdådig specialudgave af den stærke HTM71 S3 centerhøjtaler i 700 S3-serien fra Bowers & Wilkins. Her får du alt det gode fra standardudgaven, blot løftet op på et endnu højere niveau på nogle afgørende punkter, som giver dig endnu bedre lydkvalitet.

Kabinettet er udført med en fabelagtig finish i højglanslakeret ægte træ (Datuk Gloss) eller Midnight Blue Metallic, og designet er yderligere blevet krydret med metalskilt og andre lækkerier, heriblandt metaldele i sort satinlak og diamantskårne gyldne pynteringe omkring enhederne.

Den unikke Midnight Blue Metallic finish trækker tråden tilbage til den legendariske Nautilus-højtaler fra Bowers & Wilkins. Den smukke dybe farve er bygget op gennem hele syv lag af metallic blå og klar lak, og du kan roligt reservere hæderspladsen i din stue. Denne luksushøjtaler kræver opmærksomhed – og den fortjener det!

Små detaljer med stor betydning

Beskyttelsesgitteret foran diskanten er hentet fra Signature-versionen af den legendariske 800-serie, og de nye terminaler på bagsiden er opgraderet til eksklusive udgaver i messing, som sikrer et endnu renere signal ind i højtaleren. Både mellemtone- og basenheder er opgraderet, og delefilteret er også blevet redesignet med endnu bedre komponenter end i standardversionen, inklusive kostbare Mundorf kapacitorer.

Resultatet er en unik centerhøjtaler, som både visuelt og lydmæssigt lever op til ekstremt høje krav. HTM71 S3 Signature vil fuldende både din boligindretning og din hjemmebiograf mange år frem i tiden.

HTM71 S3 Signature fås i højglanslakeret Datuk Gloss finish (ægte træ) eller Midnight Blue Metallic. 

Nautilus Carbon Dome – en diskant uden mislyde

Bowers & Wilkins’ patenterede Nautilus-diskant har i en årrække og i forskellige udgaver været standard på næsten alle deres højtalere. Nautilus-princippet bygger på et rør, som er monteret på enhedens bagside og nærmest fungerer som en omvendt trompet. Dette rør absorberer effektivt al den lyd, som enheden producerer bagud, så den fremadrettede lyd ikke påvirkes. Og det er jo den, du lytter til på en højtaler.

Den eksklusive Carbon Dome diskant i 700-serien er et mellemled mellem aluminiumsmembranen i 600-serien og den kostbare diamantmembran i 800-serien. En Carbon Dome består af to sektioner. Den forreste del er en blot 30my tyk aluminiumsmembran, der pådampes en tynd kulstofbelægning i en proces kaldet Physical Vapor Deposition (PVD). Den bageste del er en 300my tyk ring af kulfiber, som laser-udskæres til at passe profilen på aluminiumsdomens yderste del og bagefter fastgøres til denne. Resultatet er en dome med fabelagtig stivhed og en opbrudsfrekvens, der er flyttet helt op til 47 kHz – uden overflødig vægt eller andre ulemper!

Som noget nyt har hele fire 700 S3 Series modeller nu diskanten monteret i et separat hus på toppen af kabinettet for at optimere spredningen og forhindre indflydelse fra kabinetvibrationer – igen et princip hentet fra 800-serien. Som på 800-serien er 700-seriens diskanthus drejet ud af en massiv aluminiumsblok. Det elegante og nydesignede diskanthus vejer over 1 kilo, så det er yderst solidt og resonansdødt. Dette design giver også mulighed for at bruge selve huset til køling af diskanten som i 800-serien.

Enheden er også mekanisk afkoblet fra kabinettet i de modeller, hvor den sidder monteret i frontbaflen. Her er det blot gjort ved hjælp af en ring af syntetisk gel omkring magnetmotoren, og det giver et hørbart mere klart og tredimensionelt lydbillede.

FST – en unik mellemtone med unikke kvaliteter

Alle 700-seriens trevejs-modeller er bestykket med B&W’s unikke ”kantløse” Continuum FST-mellemtone. FST-enheden er konstrueret uden det konventionelle kantophæng, som kendes fra almindelige enheder, og den giver en ekstremt velopløst og neutral gengivelse af stemmer og instrumenter.

Continuum-membranen i en FST-mellemtone er vævet på en speciel måde, som gør, at uønskede resonanser på enhedens overflade bliver ”slået i stykker”. I kombination med det kantløse FST-ophæng vil membranen gengive forskellige frekvenser på forskellige områder af overfladen. Enheden ”flexer” ud fra den påførte tone i stedet for at bevæge sig som et stempel, og dette hjælper med til at sprede alle frekvenser i arbejdsområdet lige godt. Du er ikke tvunget til at sidde i én bestemt position for at kunne nyde musikken optimalt.

En virkelig nyhed i S3-generationen er det nye Biomimetic Suspension ophæng, som erstatter den traditionelle ”spider” af tekstil. Endnu en unik og eksklusiv teknologi nedarvet fra 800-serien. Spiderens rolle er at centrere svingspolen i magnetgabet og give en helt præcis dæmpning af membranens bevægelser uden at hæmme dens bevægelighed, lidt ligesom støddæmperne i en bil. Det nye ophæng giver en langt mindre luftkompression og farvning i forhold til tidligere, og resultatet er en hidtil uopnåelig naturlighed og transparens til stemmer og instrumenter.

Den fintunede ”anti-resonance” massedæmper i membranens centrum giver også et værdifuldt bidrag til at dæmpe vibrationer og styre opbrydningen. Selve højtalerchassiset er ultrastabilt støbt i aluminium, og enheden er på raffineret vis monteret på bagsiden af chassiset indvendigt i kabinettet via et specielt beslag.

Aerofoil Profile – basgengivelse fra de højeste luftlag

De rendyrkede basenheder i 700-serien er bestykket med en forenklet udgave af den ultralette og ultrastive Aerofoil-membran, som blev udviklet til 800-serien. Aerofoil-membranerne i 700-serien er stadig inspireret fra flyindustrien og det er stadig en sandwichkonstruktion. Her er den blot udført med to solide papirlag omkring et lag polystyren-skum i stedet for kulfiber og syntetisk specialskum som i 800-serien.

På trods af den enklere konstruktion er 700-seriens basenheder stadig yderst potente. De lette og stive membraner fungerer som et næsten perfekt ”stempel”, som er meget svært at drive til opbrydning i hele dens arbejdsområde. Præcis den samme grund til, at Bowers & Wilkins har udviklet Carbon Dome-diskanten til denne serie. Du vil blive overrasket over præcisionen og dynamikken fra disse avancerede basenheder.

Less is more

Delefilteret har stor betydning for højtalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 700-serien gjort sammenspillet mellem enhederne så optimalt, at delefilteret kan reduceres til ganske få komponenter. Disse er til gengæld af udsøgt kvalitet og udvalgt gennem en lang række udmarvende lyttetests. Færre komponenter giver en mere direkte signalvej, som igen giver bedre lyd. I S3 versionen er delefilteret også blevet redesignet og har fået endnu bedre komponenter end i forgængeren, og det har givet et hørbart løft til den i forvejen meget flotte lydkvalitet.

De kraftige skrueterminaler på bagpanelet sikrer problemfri funktion i hele højtalerens levetid. Du har også mulighed for at bi-wire højtaleren, så du kan vride de sidste ressourcer ud af systemet.

Basrefleks-porten er B&W’s unikke Flowport, som har små fordybninger i mundingen. Overfladen minder om en golfbold og reducerer luftmodstanden, så luften lettere kan passere. Det giver en renere og dybere bas og mindsker samtidig forvrængningen. 

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Eksklusiv finish i ægte træfiner eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignet delefilter med ekstra fine komponenter
 • Opgraderede bas/mellemtone-enheder
 • Højkvalitets terminaler
 • Continuum FST-mellemtone for krystalklar gengivelse af stemmer og effekter
 • Carbon Dome diskant i separat Nautilus-hus for optimalt stereobillede

Begrænsninger

 • Ikke specielt kompakt

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)50-28.000 Hz
Frekvensområde (-6dB)45-33.000 Hz
Følsomhed89 dB
Impedans8 ohm
Diskant størrelse1"
Mellemtone størrelse5"
Bas størrelse5"
Antal bas-enheder2